Viessmann deltager aktivt i kampen mod Covid-19

Familie virksomhed øger det sociale ansvar i kritiske tider. Produktionen er ændret med nye formål. Alle ideerne kom fra de ansatte.

Viessmann skifter dele af sin produktion til respiratorer.

Viessmann skifter dele af sin produktion til respiratorer, mobile intensive plejeenheder, åndedrætsværn og desinfektionsmiddel

I kampen mod Covid-19 har Viessmann gruppen udvidet deres sociale ansvar. De ændrede nemlig dele af deres produktionsfaciliteter og kan derfor nu producere respiratorer, mobile intensiv pleje enheder, åndedrætsværn og desinfektionsmiddel, i forlængelse af deres klimavenlige og energirigtige varmeløsninger.  

Max Viessmann, administrerende direktør i Viessmann udtaler: "Bekæmpelse af den aktuelle pandemi kræver samhørighed, holdånd og kreativitet for, at få det bedste ud af den udfordrende situation. Jeg oplever disse kvaliteter hver dag med omkring 12.300 medlemmer af vores store Viessmann-familie. Jeg er ekstremt stolt af dette. Det siger sig selv, at vi er opmærksomme på vores sociale ansvar i krisetider.

Den måde hvorpå vi håndterer Corona-krisen i dag, vil bestemme, hvordan vi husker denne periode i fremtiden - forhåbentlig med stolthed og bevidsthed om, at have opnået en ny dimension af solidaritet”.

Dr. Markus Klausner, Chief Technology Officer Viessmann Climate Solutions siger samtidig “Alle ideerne kommer fra vores eget team. Jeg er utrolig imponeret over vores teams kreativitet. Der er stor teknisk færdighed, øje for detaljerne og høj pålidelighed bag alle vores løsninger. Det er fordi, dette er indarbejdet i vores over 100 år gamle Viessmann DNA.

Desinfektionsmiddel og åndedrætsværn er allerede blevet doneret til hospitaler og pleje faciliteter i nærområdet (red. Allendorf (Eder)). 

Udviklingen af respiratorer bliver gjort i tæt samarbejde med læger fra Luisenhospitalet, det medicinske fakultet og universitetshospital ved RWTH Aachen Universitet og professor Dr. Dirk Müller fra E.ON Energy Research Center ved RWTH Aachen University såvel som andre hospitaler. Luisenhospitalet har allerede givet en positiv tilbagemelding, i forhold til  vurdering af udstyrets brugbarhed. Med støtte fra det det Tyske sundhedsministerium arbejder vi sammen med det statslige kontor for medicin og medicinsk teknologi for, at få en speciel godkendelse. Alle samarbejder og viser et meget dynamisk engagement, således at masseproduktion kan implementeres så hurtigt som muligt. Når den særlige godkendelse bliver tildelt, vil en produktion på over 600 enheder om dagen være mulig".

Produktionen blev iværksat inden for et par dage

En af produktionslinjerne for vægmonterede gasapparater i virksomhedens hovedkvarter i Allendorf (Eder), Nord-Hesse, blev inden for få dage omdannet til, at fremstille produkter til intensiv pleje. Det var muligt, at udvikle en forenklet respirator på så kort tid, på baggrund af i designet af disse vægmonterede gas enheder. Dette blev muligt, både fordi mange af komponenter i vægmonterede gas enheder, såsom elektronisk gas og ilt tilslutning, kan tilpasses til respiratoren. Men også fordi Viessmann har ekstremt fleksible produktionsfaciliteter, der kunne tilpasses de nye krav på meget kort tid. Respiratorerne er mobile og derfor ikke afhængige af hospitaler

Ingeniørerne i familievirksomheden Viessmann er i tæt kontakt med forskellige anæstesilæger og ansatte på intensiv afdelingerne, der ledsager udviklingen. Derudover samarbejder Viessmann med professor dr. Müller fra E.ON Energy Research Center ved RWTH Universitet. Efter de første positive test af udstyret, var der forbedringsmuligheder, som allerede nu er blevet implementeret med succes.

Respiratorerne muliggør en individuel justering af relevante trykniveauer, såvel som vejrtrækningshastighed og tillade en variabel blanding af ilt, hvilket betyder at respiratorerne opfylder kravene til brug ved COVID-19 smittet patienter. 

De kompakte respiratorer er mobile og er derfor ikke afhængige af, den tekniske infrastruktur på et hospital, da de kan betjenes enten via hospitalets iltforsyning eller en løsning med tilsluttet ilt cylinder.

Storbritannien, Italien, Rusland, Spanien og mange andre lande har i øjeblikket stor mangel på respiratorer. Viessmann er allerede i kontakt med myndighederne i disse lande for, at undersøge muligheden for brug af respiratorerne. Der arbejdes i øjeblikket på, at få en hurtig special godkendelse til brugen af respiratorerne i Tyskland.

Mobile intensivafdelinger kan oprettes hurtigt og hvor som helst

Fra nu af vil Viessmann Technologies, også tilbyde modulopbygget intensivafdelinger, som kan yde et bidrag til plejen af alvorligt syge COVID-19 patienter. Takket være det præfabrikerede og modulopbyggede design af enhederne, kan de installeres hurtigt og fås i modulstørrelser til en eller to patienter. Disse mobile intensiv plejeenheder kan oprettes indendørs, for eksempel i sportshaller, men - med en passende isolering også udendørs.

Lærlinge starter produktionslinje til åndedrætsværn og masker op

Viessmann lægger stor vægt på uddannelse af unge. Som et resultat heraf, demonstrerer de unge et stort socialt ansvar, i kampen mod pandemien. På Viessmann Groups tekniske uddannelsescenter i Allendorf (Eder), er en produktionslinje til fremstilling af åndedrætsmasker, i høj kvalitet, til den medicinsk sektor, blev iværksat på baggrund af de unges eget initiativ. Disse masker er allerede overdraget til lokale hospitaler og pleje faciliteter i Waldeck-Frankenberg-distriktet.

Mange projekter stammer fra medarbejdernes ideer

Hvert år kommer medarbejdere i Viessmann Group med omkring 150.000 ideer og forslag til forbedring. I øjeblikket er mange ideer direkte relateret til corona krisen. F.eks. Efter et forslag fra medarbejderne, er produktion af eget desinfektionsmiddel blev implementeret. De første mængder af desinfektionsmidlet er blevet stillet til rådighed for lokale hospitaler og pleje faciliteter.

Et andet resultat af medarbejdernes ideerne er fremstilling af den såkaldte "personlige dør åbnere", der er produceret på 3D-printere i Viessmann-prototype produktionen. Ved at bruge dette enkle, men effektive værktøj, behøver ingen at røre ved et dørhåndtag med deres hænder mere.

Mere fra...

30.01.2024Viessmann

Sponseret

Produktnyhed: Vitocal 200-A PRO

25.10.2023Viessmann

Sponseret

Leif har investeret i fremtiden med en effektiv varmepumpe

18.11.2022Viessmann

Sponseret

Viessmann.dk går i luften!

12.11.2021Viessmann

Sponseret

Gennembrud for klimavenlig opvarmning med brint

06.10.2021Viessmann

Sponseret

ViMove indleder efterårsrunden: sammen vil vi nå målet om 1.000.000 træer!

17.08.2021Viessmann

Sponseret

Husejere sparer både penge og støtter den grønne omstilling