Vil væk fra branchens konfliktkultur

Alt for mange projekter i byggebranchen oplever konflikter på tværs af faggrupper og flere sager ender i juridiske tvist.

Alt for mange projekter i byggebranchen oplever konflikter på tværs af faggrupper og flere sager ender i juridiske tvist. Øens VVS Entreprise A/S og en række andre partnere vil gøre op med denne konfliktkultur. Foto: Øens VVS Entreprise..

Øens VVS Entreprise A/S og en række andre partnere vil gøre op med denne konfliktkultur. Via strategiske partnerskaber koncentrerer parterne sig om at skabe en positiv byggeproces. En byggeproces baseret på god forberedelse, samarbejde på tværs og rum til at lytte til hinandens interesser. Via strategiske partnerskaber som for eksempel ”HJEM” og ”&os” er visionen at ændre byggebranchens måde at gennemføre almene byggeprojekter på. Her vælger partnerne at indgå i interessebaserede samarbejder.

Læs også: Sådan vækster du fra lille installatør til stor entreprenør

”Vi er meget stolte over at være en del af sådanne partnerskaber,” fortæller Lars C. Nielsen, direktør i Øens VVS Entreprise A/S.
Interessebaseret samarbejde skaber winwin-løsninger Byggebranchen lider alt for ofte under konflikter mellem de forskellige parter, og det skaber ikke gode rammer for samarbejde – eller for resultatet af byggeprojektet.

”De strategiske partnerskaber er et bevidst opgør med konfliktkulturen, som byggebranchen desværre alt for ofte lider under,” siger Øens VVS-direktør Lars C. Nielsen og fortsætter: ”Derfor er det fantastisk at indgå i interessebaserede samarbejder. Her arbejder man bevidst med at lære hinandens forskellige interesser at kende og herefter opnå kompromiser, der tilgodeser partnernes behov. Den måde at samarbejde på er noget, som vi i Øens VVS virkelig embracer og som vi mener klæder byggebranchen”.

Rum for læring
Formålet med partnerskaberne er netop at skabe rum for læring på tværs af faggrupper og projekter. Læring og knowhow, der kan tages med på flere projekter. Alle er parate til at styrke hinandens faglighed og derved finde de mest optimale veje til målet - og det skaber winwin resultater for alle involverede.
”Igennem strategiske partnerskaber kan vi koncentrere os om at finde løsningerne sammen. Vi kan bygge og samarbejde med alle parter, som arbejder efter ét formål: nemlig at levere bedre og billigere boliger og bedre byggeoplevelser for beboerne”, forklarer Lars C. Nielsen.

Denne byggesags-model resulterer også i et bedre udfald efter projektet er afsluttet. Der er større mulighed for at se tilbage på et positivt projekt, hvor alle føler, de har tjent det, de forventede og også hjulpet til, hvis der har været mangler.

”Parterne står ikke og slås om midlerne eller peger fingre ad hinandens håndværk. Vi ser en markant forbedring på hver byggesag, hvor alle er glade. I stedet for at insistere på kontraktbundne rettigheder og regler, som ofte fører til irriterende konflikter med juridiske tvister til følge,” siger Lars C. Nielsen og afslutter: ”Vi kalder det VVS med al respekt.”

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

11.06.2024Installator.dk

Bred politisk aftale sikrer økonomi til udbygning af elnettet

11.06.2024Installator.dk

Norlys køber Ewii´s fibernetværk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning