Vilde tal for nye fjernvarmeforbrugere

Mere end 58.000 boliger fik fjernvarme i 2022. Det er det højeste antal nye kunder i 30 år. Udviklingen tydeliggør den store efterspørgsel, der har været på fjernvarme det seneste år, hvor udfasningen af naturgas for alvor blev prioriteret. Til gavn for samfundet og klimaet.

”Det er ret vilde tal. De danske boligejere har udvist en overvældende interesse for at skifte deres naturgasfyr ud med grøn fjernvarme. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi nu kan se, at de danske fjernvarmeselskaber på meget kort tid har tangeret en 30 år gammel rekord i konvertering til fjernvarme og bidraget til udfasningen af naturgas i de danske boliger”, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme. Foto: Jesper Voldgaard..

Der kom cirka 58.400 nye fjernvarmeforbrugere sidste år. Det er den største tilgang af nye fjernvarmeforbrugere i 30 år. Det viser en undersøgelse, Dansk Fjernvarme har lavet blandt sine medlemmer.

”Det er ret vilde tal. De danske boligejere har udvist en overvældende interesse for at skifte deres naturgasfyr ud med grøn fjernvarme. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi nu kan se, at de danske fjernvarmeselskaber på meget kort tid har tangeret en 30 år gammel rekord i konvertering til fjernvarme og bidraget til udfasningen af naturgas i de danske boliger”, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

For et år siden, den 19. april 2022, præsenterede den daværende regering deres ønske om at udfase naturgassen i Danmark og udrulle fjernvarme til danskerne i lyset af afhængigheden af russisk naturgas samt energiprisernes himmelflugt. Siden har fjernvarmeselskaber og engagerede boligejere knoklet for at sætte tempo på udrulning af fjernvarme.

Læs også: Markant fald af naturgas over vinteren

”Beslutningen om forceret udfasning af naturgas og udrulning af fjernvarme blev taget på baggrund af Ruslands invadering af Ukraine og de høje energipriser. Men den akutte situation sidste år skal ikke skygge for det oprindelige formål med udbredelse af fjernvarme. At udfase de fossile brændsler og bidrage til at opnå vores klimamål. Fjernvarme er den klimaeffektive løsning, og momentum for udrulningen skal opretholdes”, siger Kim Mortensen.

Tempo sikres gennem nationale værktøjer
I december 2022 blev kommunerne færdige med deres varmeplaner og udsendte fjernvarmebreve til afventende borgere. I 2023 står fjernvarmeselskaberne klar til at udmønte varmeplanerne gennem projektforslag og senere udrulning af fjernvarme. Danmark ser allerede potentialet ved, at den populære fjernvarmepulje på under to måneder blev tømt.

”Det er ikke nu tempoet skal sættes ned på fjernvarmeudrulningen ved at politisk at beslutte, at nu skal udrulningen klare sig selv. Tværtimod er det nu, politikerne skal tage alle virkemidler i brug for at sikre udfasningen af naturgas. Både til gavn for klimaet, uafhængigheden af russisk naturgas og forsyningssikkerheden. Det er i alles interesse”, fortæller Kim Mortensen.

Fakta: Nye fjernvarmeforbrugere i 2022

• Op mod 58.400 fik fjernvarme sidste år.
• 43.000 nye fjernvarmekunder har konverteret fra en anden opvarmningskilde. Det drejer sig primært om konverteringer fra naturgas til fjernvarme men også en lille andel af kunderne konverterede fra oliefyr, varmepumper eller træpiller.
• Dansk Fjernvarme vurderer, at de 43.000 forbrugere i alt potentielt kan have sparet klimaet for cirka 123.000 ton CO2 ved at konvertere til fjernvarme.
• Den danske fjernvarme er i dag baseret på 75 procent vedvarende energi. Varmekilderne i fjernvarmeforsyningen spænder fra overskudsvarme, affaldsenergi, store varmepumper, bæredygtig biomasse og solenergi. I fremtiden vil forsyningen også inkludere varmekilder som geotermi og overskudsvarme fra PtX-anlæg.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle