Virksomhed arbejder smartere og reducerer vandforbrug

Norva24 Danmark har fordoblet opgaverne på fire år, uden at vandforbruget er steget. Som en af de eneste UIM-virksomhed i landet benytter Norva24 Danmark et nyt online kort, som gør det muligt at optimere på transporttid og vandforbrug.

Norva24 Danmark har fordoblet opgaverne på fire år, uden at vandforbruget er steget. Som en af de eneste UIM-virksomhed i landet benytter Norva24 Danmark et nyt online kort, som gør det muligt at optimere på transporttid og vandforbrug. Foto: Norva24 Danmark..

Kloakservice og undergrundsinfrastrukturvirksomheden Norva24 Danmarks ordrebog er fordoblet indenfor de største kundesegmenter, herunder produktionsvirksomheder, forsyninger og entreprenører, over de seneste fire år. Vandforbruget er dog ikke steget i takt med de mange nye opgaver. Det skyldes en gennemgående indsats for at sænke virksomhedens miljøaftryk.

”Vi arbejder altid på at optimere vores forbrug og mindske vores aftryk. Derfor har vi gennem de sidste to år arbejdet intensivt på at forbedre vores logistik og adgangen til vand, så vores operatører kører færrest mulige kilometer på vejene, samtidig med at de får adgang til den rette type og rette mængde vand til opgaverne”, siger Daniel Hansen, Regionsdirektør i Norva24 Danmark. Han tilføjer:

”Det kan vi se resultatet af nu, hvor vi har holdt forbruget af vand på samme niveau som tidligere, på trods af at antallet af opgaver er steget markant”.

Norva24 Danmark fortæller desuden, at hvor man tidligere i høj grad var afhængig af adgang til postevand fra forsyningerne, kan man nu i de fleste tilfælde erstatte postevandet med såkaldt teknisk vand fra lokale vandtanke og -reservoirer. Således består vandforbruget nu af 75 procent regnvand eller brakvand og kun cirka 25 procent postevand, hvor fordelingen for fire år siden var med omvendt fortegn. 

Vand er en uundværlig ressource, når man som Norva24 Danmark skal ud til mange opgaver om dagen. Adgangen til vand har derfor altid været afgørende for, hvor hurtig og hvor effektivt en given opgave kunne løses. Førhen har Norva24 Danmarks arbejdssjak nemlig været afhængige af lokalviden om vandressourcer, hvis ikke slamsugeren først skulle forbi en af virksomhedens afdelinger forud for en opgave.

Det ændrede sig dog, da Norva24 Danmark, som en af de eneste i branchen i Danmark, begyndte at bruge et onlinebaseret vand-oversigtskort til at styre slamsugernes ruter, så mange af de logistiske udfordringer blev løst.

”Med online kortet ved operatørerne og kørselslederne altid, hvor den nærmeste vandressource er. Det gør, at vi udover at kunne sætte den nærmeste vogn på opgaven, også ofte kan vælge teknisk vand i stedet for postevand. Og når opgaven er fuldført, viser kortet vej til nærmeste godkendte genanvendelsessted for sten, sand og jord”, fortæller Daniel Hansen.

Læs også: Ny dansk teknologi styrer varme og energi på intelligent vis

Samtidig med tilføjelsen af online kortet til logistiksystemet har man udvidet vognparken med nye genbrugsspulere til kloakopgaver, så der nu er 16 vogne af denne type til rådighed. Genbrugsspulerne sorterer og filtrerer det opsugede vand for sten og snavs, så vandet kan genbruges igen til næste opgave.

”Målet er, at forbruget af postevand skal under ti og gerne fem procent inden for få år. Med vores nye system og vogne er vi på rette vej, og jeg er stolt af, at vi hos Norva24 Danmark går forrest i branchen på området”, siger Daniel Hansen.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle