Virksomhed arbejder smartere og reducerer vandforbrug

Norva24 Danmark har fordoblet opgaverne på fire år, uden at vandforbruget er steget. Som en af de eneste UIM-virksomhed i landet benytter Norva24 Danmark et nyt online kort, som gør det muligt at optimere på transporttid og vandforbrug.

Norva24 Danmark har fordoblet opgaverne på fire år, uden at vandforbruget er steget. Som en af de eneste UIM-virksomhed i landet benytter Norva24 Danmark et nyt online kort, som gør det muligt at optimere på transporttid og vandforbrug. Foto: Norva24 Danmark..

Kloakservice og undergrundsinfrastrukturvirksomheden Norva24 Danmarks ordrebog er fordoblet indenfor de største kundesegmenter, herunder produktionsvirksomheder, forsyninger og entreprenører, over de seneste fire år. Vandforbruget er dog ikke steget i takt med de mange nye opgaver. Det skyldes en gennemgående indsats for at sænke virksomhedens miljøaftryk.

”Vi arbejder altid på at optimere vores forbrug og mindske vores aftryk. Derfor har vi gennem de sidste to år arbejdet intensivt på at forbedre vores logistik og adgangen til vand, så vores operatører kører færrest mulige kilometer på vejene, samtidig med at de får adgang til den rette type og rette mængde vand til opgaverne”, siger Daniel Hansen, Regionsdirektør i Norva24 Danmark. Han tilføjer:

”Det kan vi se resultatet af nu, hvor vi har holdt forbruget af vand på samme niveau som tidligere, på trods af at antallet af opgaver er steget markant”.

Norva24 Danmark fortæller desuden, at hvor man tidligere i høj grad var afhængig af adgang til postevand fra forsyningerne, kan man nu i de fleste tilfælde erstatte postevandet med såkaldt teknisk vand fra lokale vandtanke og -reservoirer. Således består vandforbruget nu af 75 procent regnvand eller brakvand og kun cirka 25 procent postevand, hvor fordelingen for fire år siden var med omvendt fortegn. 

Vand er en uundværlig ressource, når man som Norva24 Danmark skal ud til mange opgaver om dagen. Adgangen til vand har derfor altid været afgørende for, hvor hurtig og hvor effektivt en given opgave kunne løses. Førhen har Norva24 Danmarks arbejdssjak nemlig været afhængige af lokalviden om vandressourcer, hvis ikke slamsugeren først skulle forbi en af virksomhedens afdelinger forud for en opgave.

Det ændrede sig dog, da Norva24 Danmark, som en af de eneste i branchen i Danmark, begyndte at bruge et onlinebaseret vand-oversigtskort til at styre slamsugernes ruter, så mange af de logistiske udfordringer blev løst.

”Med online kortet ved operatørerne og kørselslederne altid, hvor den nærmeste vandressource er. Det gør, at vi udover at kunne sætte den nærmeste vogn på opgaven, også ofte kan vælge teknisk vand i stedet for postevand. Og når opgaven er fuldført, viser kortet vej til nærmeste godkendte genanvendelsessted for sten, sand og jord”, fortæller Daniel Hansen.

Læs også: Ny dansk teknologi styrer varme og energi på intelligent vis

Samtidig med tilføjelsen af online kortet til logistiksystemet har man udvidet vognparken med nye genbrugsspulere til kloakopgaver, så der nu er 16 vogne af denne type til rådighed. Genbrugsspulerne sorterer og filtrerer det opsugede vand for sten og snavs, så vandet kan genbruges igen til næste opgave.

”Målet er, at forbruget af postevand skal under ti og gerne fem procent inden for få år. Med vores nye system og vogne er vi på rette vej, og jeg er stolt af, at vi hos Norva24 Danmark går forrest i branchen på området”, siger Daniel Hansen.

- PiB

Inwave ApS

Sponseret

Energibesparende udendørsbelysning i alment lejlighedskompleks

SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Digitaliser dit besøgs flow

Mere fra...

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

29.11.2023Installator.dk

Kunstig intelligens skal sikre lav-temperatur fjernvarme i etageboliger

28.11.2023Installator.dk

Fjernvarmen buldrer frem – men der stilles krav til leverandørerne

28.11.2023Installator.dk

Klimavenligere ovn til sanitetskeramik lanceret

28.11.2023Installator.dk

Opkøbsbølge ruller i installationsbranchen

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for højspændingsanlæg hos Banedanmark

Vil du have ansvaret for tilsyn med højspændingsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift? Så er du måske vores nye kollega!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

17.12.2023

Banedanmark

Sikringsmedarbejdere søges til Sikring Øst

Er du bidt af jernbaneteknik, og vil du være med til at sikre en grøn infrastruktur og tog til tiden?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Gustav Klauke GmbH

Intern kundeservicemedarbejder med elteknisk baggrund eller kendskab

Klauke, som er en del af Emerson Global Professional Tools, søger en intern kundeservicemedarbejder, der kan supportere salgs- og marketingaktiviteterne i Skandinavien.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Condair A/S

Vi søger en dedikeret og systematisk kollega til Produktionsteknisk afdeling

Leder du efter et deltidsjob, hvor du får glæde af det kollegiale fællesskab og samtidig mulighed for at bruge dine tekniske kompetencer? Så har vi her en mulighed for et spændende job!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en passioneret SEO- og webspecialist til vores marketingafdeling

Er du en passioneret marketingprofil med særlig interesse for de digitale kanaler, og motiveres du af at se en målbar effekt af teamets marketingtiltag? Så er du måske vores kommende kollega i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Condair A/S

Vi søger en rådgivende salgsingeniør med fokus på indeklima

Kan du både sælge tekniske produkter og samtidig være i øjenhøjde med dine kunder? Trives du med at have en afvekslende hverdag, hvor du både besøger kunder og samtidig er på kontoret for at rådgive i tekniske produkter? Har du erfaring fra ventilations- eller VVS-branchen?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main