Virksomheder tænder mest på belysning

Når små og mellemstore virksomheder i disse år skal realisere energibesparelser, finder de mulighederne for at udskifte belysningen mest interessant, viser en ny undersøgelse. Det giver gode muligheder for installatørerne, lyder det fra grossist.

En kombination af grønt fokus og hastigt stigende energipriser har de seneste år fået mange virksomheder til at gå i gang med at energieffektivisere. Og der er bred enighed om, at potentialet for at finde besparelser stadig er stort. Men hvor er virksomhederne egentlig mest tilbøjelige til at starte, når der skal effektiviseres? Skal isoleringen forbedres? trænger ventilationen til at blive gået efter i sømmene? eller er det besparelser på IT-parkens elforbrug, der skal prioriteres højest?

I en undersøgelse blandt 700 virksomheder, blev følgende spørgsmål stillet: "Hvilke emner indenfor energieffektivitet finder du interessant?" Belysning blev topscorer blandt virksomhederne med hele 54 procent. .

Nej, ganske glædeligt for elinstallatørerne mener flest energiansvarlige i små og mellemstore virksomheder faktisk, at belysning er det mest interessante emne indenfor energieffektivitet. Det viser en frisk Userneeds-produceret undersøgelse, som bygger på svar fra godt 700 energiansvarlige. 54 procent svarer, at ”belysning” er mest interessant, mens henholdsvis 46 og 44 procent svarer ”isolering” og ”varmeanlæg” ud fra en liste på i alt 20 svarmuligheder. (Se figur)

Oplagt sted at starte
Ifølge Ann Vikkelsø, der er ansat som energivejleder hos Energitjenesten i København, giver resultatet af undersøgelsen god mening.

”Der er en stigende tendens til at virksomheder gerne vil energioptimere, dels for at skabe sig et grønt image, men nok mest af alt for at spare nogle penge. Og belysning er - specielt i mange mindre butikker - hovedkilden til energiforbruget, så det er et oplagt sted at starte. Også I kontorvirksomheder er belysningen et vigtigt område, hvis man vil energioptimere. Her er der ofte rigtig meget at hente ved at indføre dagslysstyring,” siger Ann Vikkelsø.

Marked for elinstallatører
Mogens Lund, der er belysningschef hos Lemvigh Müller er enig i Anne Vikkelsøs betragtninger og mener, at installatørerne kan tjene gode penge på markedet for energibesparende belysningsløsninger.

”For rigtig mange erhvervsvirksomheder er der meget store besparelser at hente ved at udskifte ældre, forældede anlæg med LED-løsninger. Der er også et potentiale i mange nyere anlæg, der er lavet for fem til ti år siden, hvor det gik rigtig stærkt med byggeriet. Ofte er de nemlig ikke lavet energieffektivt nok, så der er besparelser at hente ved at lade armaturerne sidde og skifte ”indmaden” ud,” pointerer Mogens Lund.  

Han mener dog, at installatørerne skal ”være på tæerne” på belysningsmarkedet, for ellers er der andre, der snupper kunderne.

”Specielt indenfor LED-belysning er der opstået mange - skal vi sige - mindre seriøse virksomheder, der er klar til at tage en bid af kagen, hvis ikke installatøren er på vagt i forhold til deres erhvervskunder og udnytter, at de kender deres ønsker og behov. Man skal i hvert fald ikke sidde og vente på, at kunden ringer, for så er der andre, der tager forbi og forklarer de energiansvarlige i virksomhederne, at nu kan man altså nøjes med 20 watt i stedet for 100 watt,” konstaterer Mogens Lund.

Læs også: TEMA BELYSNING

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

28.06.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Unikke resultater skab med LED lysskinner til Troldtekt

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle