Vismænd: Der er plads til højere lønstigninger

Ifølge vismændenes prognose er der plads til lønstigninger næste år – vel at mærke uden at der bliver sat gang i en skadelig lønprisspiral. Det er gode nyheder for lønmodtagerne.

Ifølge vismændenes prognose er der plads til lønstigninger næste år – vel at mærke uden at der bliver sat gang i en skadelig lønprisspiral. Det er gode nyheder for lønmodtagerne. Foto: Arkivfoto..

De økonomiske vismænd har netop udgivet deres rapport ”Dansk Økonomi, efterår 2022”. Dansk økonomi står over for det, vismændene kalder for en ”moderat lavkonjunktur”. Arbejdsløsheden forbliver trods nedturen på et relativt lavt niveau på 110.000 personer.

Cheføkonom i Dansk Metal, Erik Bjørsted, mener, der er gode chancer for at holde ledigheden på et relativt lavt niveau. Derfor tegner arbejdsgiverne i øjeblikket et billede af de økonomiske udsigter, som ikke er retvisende.

”Arbejdsgiverne tegner i øjeblikket et alt for dystert billede af dansk økonomi. Mange virksomheder øgede sidste år deres indtjening og egenkapital. De danske virksomheder er så velpolstrede, at mange kan ride stormen af. Samtidig er konkurrenceevnen ekstremt stærk. Mange virksomheder klager også fortsat over mangel på arbejdskraft, så ordrebøgerne er næppe tomme”, siger Erik Bjørsted.

Læs også: Stærk dansk økonomi og fjernvarme holder hånden under Danmark

I vismændenes prognose kommer lønstigningerne til næste år op på 5,2 procent. Men på trods af de højere lønstigninger bliver der ikke sat gang i en skadelig lønprisspiral. Inflationen forventes at komme under kontrol. Det er en god nyhed for lønmodtagerne.

”Selvom arbejdskraften længe har været i restordre, har lønstigningerne hidtil været overraskende små. Arbejdsgiverne er sluppet billigt. Men vismændenes prognose viser med al tydelighed, at der er plads til markant højere lønstigninger, end vi har været vant til, uden at der bliver sat gang i en skadelig lønprisspiral. Det er en rigtig god nyhed”, siger Erik Bjørsted.

Hvis inflationen skal komme under kontrol, er det dog vigtigt, at politikerne sørger for, at inflationshjælpen til danskerne er finansieret og ikke puster til inflationsbålet.
”Der er folketingsvalg, og politikerne kan i deres iver for at lette konsekvenserne af prisernes himmelflugt let komme til at hælde benzin på inflationsbålet. Det er en svær balancegang. Indtil videre har politikerne dog klaret balancegangen nogenlunde”, siger Erik Bjørsted.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

22.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Kom til Inspirationsdagen 2024

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

22.05.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

21.05.2024Installator.dk

Energisektoren runder 100.000 ansatte

21.05.2024Installator.dk

Arbejdstøj bliver til stilhed med nyt samarbejde

20.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE ALLE BILLEDERNE] Alcadons tanker efter El & Teknik’24

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde