Voldgift: Læretiden tæller giver ikke ret til erfaringstillæg

Læretiden tæller ikke med i den anciennitetsberegning, der afgør, om en medarbejder har ret til erfaringstillæg. Det fastslog opmanden i en faglig voldgift, der afgjorde tolkningen af en lokalaftale.

Foto: Arkiv

En installationsvirksomhed, der er medlem af Tekniq Arbejdsgiverne, er blevet frifundet i en faglig voldgift om anciennitetsberegning for nyansatte. Tvisten handlede om tolkningen af en lokalaftale, som giver ret til erfaringstillæg efter tre måneders ansættelse. Spørgsmålet var, hvorvidt læretiden skulle medregnes i den periode. 

Dansk El-forbund havde indklaget virksomheden med påstand om, at læretiden skulle tælle med i beregningen af anciennitet for en elektrikerlæring, der fortsat som faglært i virksomheden efter end læretid.

Tekniq Arbejdsgiverne argumenterede omvendt for, at en nyudlært læring må anses for nyansat i lokalaftalens forstand, og der må vente med at få erfaringstillæg efter tre måneders ansat som faglært i virksomheden, som det er tilfældet med en faglært elektriker, der kommer fra en anden virksomhed.

Opmanden i voldgiften var enig med Tekniq Arbejdsgiverne og fandt, at læringen ikke kan falde uden for udtrykket “nyansat” i lokalaftalen.

“Afgørelsen viser tydeligt, at vores medlemmer ikke skal acceptere en bredere fortolkning af anciennitetsberegning, end det udtrykkeligt er aftalt i lokalaftalen. For at undgå lignende sager en anden gang anbefaler vi, at det gøres helt tydeligt i lokalaftalen, hvilke kriterier der skal lægges vægt på, når det gælder optjening af retten til tillæg, siger advokatfuldmægtig i Tekniq Arbejdsgiverne Katrine Bruun, der repræsenterede installationsvirksomheden under voldgiften.

-emte

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main