Vvs’ere stemte nej til ny overenskomst

Selvom det samlede afstemningsresultat om den nye overenskomst på LO-området endte med et klart ja, var det langt fra alle faggrupper, der stemte for denne – vvs’erne sagde nej.

Det samlede afstemningsresultat om den nye overenskomst på LO-området endte med et klart ja. Blandt andre elektrikerne stemte for overenskomsten, men vvs’erne sagde nej..

Et markant ”ja”. Det blev facit, da stemmerne blev gjort op efter urafstemningen om den nye overenskomst blandt de ansatte, som er omfattet af alle 1. marts-overenskomsterne. Elektrikerne sagde ja med 84 procent af stemmerne, mens det blandt Blik- og Rørarbejderforbundets medlemmer som et af blot to forbund (sammen med Malerforbundet) blev til et nej med 96,6 procent af stemmerne.

Læs også: Ny overenskomst på plads

Fra Blik- og Rørarbejderforbundet har budskabet lydt, at Tekniq under overenskomstforhandlingerne har ønsket forhold, der kunne sidestilles med social dumpning. Noget, Tekniqs administrerende direktør Niels Jørgen Hansen, afviser:

”Tekniq tilbød at indføre mekanismer for at forhindre misbrug. Det er altså ikke rigtigt, at Tekniqs forslag ville skabe social dumpning. Men det lykkedes desværre ikke at nå til enighed. Det betyder, at der i vvs-overenskomsten kun er sket de ændringer, der er indgået i forligsmandens mæglingsforslag”, siger Niels Jørgen Hansen.

Læs også: Blik & Rør: Stem nej til mæglingsforslag

Ifølge Niels Jørgen Hansen sikrer overenskomsten dog et stabilt økonomisk fundament for de danske installationsvirksomheder.

”Overenskomsten holder sig inden for nogle overskuelige økonomiske rammer og giver mulighed for at holde den årlige stigning på lønomkostningerne på cirka 0,4 procent”, siger han og uddyber:

”Vi havde dog håbet, at vi havde kunnet tage nogle skridt til en mere fleksibel overenskomst, men det må vi så forsøge igen næste gang”.

- JDN

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle