VVS-messen 2023: Det faglige, det intelligente og det grønne

VVS ’23 slog besøgsrekord og havde udsolgt flere måneder før åbning. Messen fortsætter med at udvikle sig i retning af masser af faglighed samt intelligente og bæredygtige løsninger. Både udstillere, besøgende og arrangører var begejstrede.

"Med en så flot messe, som vi har haft her i 2023, så er forventningerne til VVS’25 allerede høje", siger Per Rømer Kofod. Foto: VELTEK/OCC..

”Vi er meget tilfredse med vores deltagelse i VVS-messen 2023”, fortæller Henrik Brogens, som er salgschef for Wavin Danmark. Han tilføjer: ”Besøgstal og aktivitet på messen og på vores stand var glimrende. Vi havde mange gode faglige dialoger med interessante besøgende, som er fagfolk. Vi registrerede også flere rådgivere og ingeniører blandt de besøgende end, vi er vant til. Så alt i alt er vi supertilfredse med vores udbytte af messen”.

Han bliver suppleret af vvs-installatør Alexander Jeppesen fra Vestjysk Smede i Bøvlingebjerg, som besøgte messen. Han bemærkede, at udbuddet af produkter, løsninger og leverandører på messen var stort og bredt:

”Jeg fik udvidet mit kendskab til markedet og fik øje på en del nye produkt- og leverandørmæssige muligheder. Jeg var imponeret af udstillernes seriøsitet og faglighed, det handler bestemt ikke blot om at dele farverige kasketter ud. Jeg bemærkede for eksempel nye løsninger inden for vandbehandling, ligesom jeg bemærkede, at mange varmepumper i dag bliver udstyret med et pænere design end tidligere. Det er en interessant udvikling, fordi designet betyder noget for en del private kunder”.

Læs også: VVS-messen 2023 er et kig ind i fremtiden

Messen bliver arrangeret af VELTEK og Odense Congress Center og direktør for VELTEK Per Rømer fortæller, at messen på alle måder var en succes: ”Dette er faktisk min 15. messe, og 2023-messen overgår alle andre messer i kvalitet, faglighed, besøgstal og udstillerinteresse. Vi havde i alt 9570 besøgende, og de var vel at mærke præget af høj faglighed”.

Varmestyring bliver mere intelligent
Han bemærkede, at varmepumper er en af højdespringerne, ligesom der var stor interesse for fjernvarmeunits.

”Det er interessant at se, hvordan varmestyring udvikler sig. Mange varmesystemer er i dag styret af en vis form for intelligens, der henter data om vejrudsigter. Lige nu er temperaturen måske 2 grader, der er overskyet og vinden er 2 m/s fra vest; men vejrudsigten fortæller, at vi kan forvente en temperatur på 12 grader, solskin og en kraftig vind fra sydøst inden for fem timer. De informationer bruger varmestyringen til at indrette varmefordelingen, så den specifikke bygning får det optimale indeklima sammenholdt med brug af energi”, fortæller han og supplerer: ”Det er særlig interessant i dag, fordi vi oplever meget svingende energipriser”.

Han fremhæver også messens arrangement Fagligt Forum, hvor eksperter præsenterede faglige emner på korte 30-minutters oplæg. ”Flere af oplæggene samlede mere end 100 tilhørere. Højdespringerne her var oplæg om ventilation samt skylning af rørinstallationer for at forebygge legionella og andre former for kontaminationer”.

Per Rømer peger endvidere på, at danske messer har en stor CO2-mæssig fordel i forhold til internationale messer: ”Det giver langt mindre klimabelastning for danske virksomheder og fagfolk at udstille på og besøge en dansk messe fremfor en tysk, italiensk eller amerikansk messe”.

VVS’25 bliver den 21.-23. maj
Nicolai Garde-Dinesen, der er sektionschef for VELTEK Vand, bemærkede, at messen bød på en del nye leverandører af vandhaner, og at fagligheden både blandt udstillere og besøgende var høj. ”Vi har indgået et samarbejde med IDA Energi, og det betød flere ingeniører på messen end, vi tidligere har oplevet. Vi overvejer nu om, vi skal arbejde på også at tiltrække arkitekter til næste udgave af messen”.

Læs også: Tema om VVS-messen 2023

I løbet af de tre dage oplevede arrangørerne stor interesse blandt udstillere for at sikre sig en stand til den kommende VVS-messe i 2025. Derfor er der allerede flere forhåndstilmeldinger til næste messe, som bliver d. 21. – 23. maj 2025 i Odense Congress Center.

”Nu skal vi gennemgå evalueringerne fra udstillerne og besøgende, inden vi går i gang med planlægningen af den næste VVS-messe. Mest af alt glæder vi os over, at VVS-messen er tilbage på det velkendte spor med rigtig mange glade og relevante besøgende, fagligheden i fokus og de helt rigtige udstillere til at repræsentere branchen. Med en så flot messe, som vi har haft her i 2023, så er forventningerne til VVS’25 allerede høje, siger Per Rømer Kofod.

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

28.02.2024Installator.dk

Caverion skal installere ladestandere til Circle K’s erhvervskunder

28.02.2024Installator.dk

Bekymring i metalindustrien for mulig faldende ordrenedgang

27.02.2024Installator.dk

Kampagne skal få flere seniorer til at fortsætte på arbejdsmarkedet

27.02.2024Installator.dk

Sexchikane på erhvervsskoler og lærepladser skal være fortid

26.02.2024RIB Software

Sponseret

Ses vi til AEC Hackathon @ BLOXHUB 2024?

26.02.2024Installator.dk

Salget af gasfyr boomer - varmepumpe-salget i bund

23.02.2024Armadan A/S

Sponseret

Partnerskaber og nye løsninger i fokus for ny Head of Business Development

23.02.2024Installator.dk

Installatører forventer uændret omsætning i 2024

Jobmarked

Se alle

DFDS

Skibselektriker

Ohøj! Vil du være en vigtig del af den kritiske infrastruktur, der ad vandvejen betjener kunder og samfund i og uden for Europa? Er du på udkig efter et udfordrende job til søs, hvor du vil spille en vigtig rolle på et højt specialiseret team? Så søg jobbet som Skibselektriker.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.03.2024

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand Business College

Faglærer til forsyningsoperatør-uddannelsen på ZBC Slagelse

Vil du være med til at få uddannelsen til forsyningsoperatør på Sjælland godt fra start?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.02.2024

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen – hovedforløb og hvidevarer

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med udgangspunkt i din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog med dig om muligheden for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.03.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main