VVS-messen 2023 er et kig ind i fremtiden

Rent vand er en sparsom ressource og er fokus for FN’s verdensmål nummer 6. Det fylder også meget på VVS-messen den 24.-26. maj i Odense Congress Center, som generelt byder på et kig ind i fremtiden for vvs-feltet.

”En af de store gevinster ved en messe som VVS-messen er, at her finder du alle de nyeste løsninger og tendenser inden for vvs-branchen”, fortæller Nicolai Garde-Dinesen. Foto: VELTEK/OCC..

”En af de store gevinster ved en messe som VVS-messen er, at her finder du alle de nyeste løsninger og tendenser inden for vvs-branchen. På den måde er det et kig ind i, hvad der vil ske på området inden for de næste et til fem år”, fortæller Nicolai Garde-Dinesen.

Han er selv udlært rørsmed samt vvs-tekniker og har senere suppleret med en vvs-installatøruddannelse. Han har arbejdet med fjernvarmeprojekter hos Vestforbrænding og Wicotec Kirkebjerg samt med vvs-rådgivning i bred forstand hos flere rådgivende ingeniørfirmaer.

I dag er han sektionschef for VELTEK Vand og er en af drivkræfterne bag VVS-messen. ”Jeg glæder mig meget til messen, og personligt synes jeg, at en af de store fornøjelser ved en messe som denne er, at den altid byder på overraskelser, nye løsninger og tendenser. Den giver som sagt et smugkig ind i, hvad vi kan forvente at se af nye udviklinger i den nærmeste fremtid”, fortæller han.

Læs også: Messen markerer et kvantespring for vvs-branchen

Han understreger, at han jo ikke ved præcis, hvad udstillerne vil præsentere på messen inde for vandområdet. Men han har en god idé om hovedtrækkene i, hvad der vil præge billedet på messen den 24.-26. maj. Det vil langt hen ad vejen være de samme løsningstendenser som på messen i 2021 – og så suppleret med lidt nye tendenser. Det omfatter for eksempel:

Vandbehandling og filtre
Vandbehandling og filtre er et område i kraftig vækst, ligesom det er et område præget af mange forskellige løsninger og mange nuancer.

Vandbehandling handler om at reducere kalk i vandet, så rengøring bliver lettere. Men det handler også om miljøhensyn, fordi vandbehandling reducerer forbruget af skrappe midler til afspænding, skyllemidler og rengøring. Og så forlænger det bløde vand levetiden på gennemstrømnings-vandvarmere, opvaskemaskiner, vaskemaskiner og hvad der ellers er af ’vandmaskiner’ i bygningen.

En del af branchen har det Nicolai Garde-Dinesen betegner som ’tvivlsom effekt’ uden dokumentation. Men da VVS-messen er en messe for professionelle brugere, forventer han ikke, at denne del af vandbehandlingsmarkedet vil være til stede på messen.

Drikkevandssystemer
Drikkevandssystemer er ligeledes et område i stærk vækst. Det er multifunktionssystemer til køkkenet, som både kan levere koldt vand, kogevand og ’dansk vand’. Det var et nyt område i 2021, og Nicolai Garde-Dinesen forventer, at det også vil fylde en del på 2023-messen. ”Der er stor efterspørgsel på disse systemer til projektbyggerier, der ønsker at tilføre et ’luksus-præg’ på byggeriet”, fortæller han.

Han fremhæver, at systemerne tilbyder energi- og bæredygtighedsfordele på flere måder. ”De er godt isolerede, så det er billigere i energiforbrug at hente kogt vand til for eksempel kaffe og te end, det er at anvende en elkoger. Derudover reducerer systermen behovet for plastflasker til dansk vand – og dermed reducerer det også transporten af de mange vandflasker. Flere og flere restaurationer går over til at servere dansk vand i karafler, så vi slipper for plastflaskerne”, fortæller Nicolai Garde-Dinesen.

Det berøringsfrie
Berøringsfrie armaturer og betjeningspaneler vandt selvsagt kraftigt ind i kølvandet på coronapandemien og var meget tydelige på 2021-messen. Den tendens forventer Nicolai Garde-Dinesen vil fortsætte i 2023, og han forventer, at det vil brede sig ud i alle typer produkter og installationer.

”På den måde er det et kig ind i, hvad der vil ske på området inden for de næste et til fem år”, fortæller Nicolai Garde-Dinesen. Foto: VELTEK..

”Berøringsfrie betjeninger kan bidrage til at gøre systemerne smartere på den måde, at det generelt reducerer smittespredningsrisici samtidig med, at det også kan bidrage til at reducere vandforbrug. Den berøringsfrie funktion tilfører en automatik til installationen, der sikrer, at vandtilførslen altid bliver lukket efter kort tid – på den måde undgår man de situationer, hvor brugeren glemmer at lukke for vandet i kortere eller længere tid. Det er der både miljømæssige og økonomiske fordele i”, fortæller han.

Det recirkulerede vand
På den lidt længere bane forventer Nicolai Garde-Dinesen, at vi vil se en vækst i systemer og løsninger, der recirkulerer vand. Det kan for eksempel være vand fra brusesystemer, der bliver renset og genbrugt. Det kan også være regnvand, der bliver (gen)brugt som teknisk vand, der kan anvendes til tøjvask, wc-skyld og andet vandforbrug, der ikke handler om drikkevand.

”Det vil nok kræve lidt arbejde med eksisterende regler på området, som ser ud til at kunne stå i vejen. Men jeg ser også tendenser i den retning, så mon ikke det sker. Det vil i hvert fald være en stor gevinst for FN-verdensmål nummer 6, der jo præcist handler om at passe på vores vandressourcer. Borgernes holdning til brugen af drikkevand ændrer sig i retning mod at spare på vandet”, fortæller han.

Han afslutter med at understrege, at han glæder sig meget til messen: ”Der er altid en rigtig god stemning på messen, det er jo en form for festival for branchen, hvor aktørerne mødes og udveksler erfaringer og idéer”.

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

27.02.2024Installator.dk

Kampagne skal få flere seniorer til at fortsætte på arbejdsmarkedet

27.02.2024Installator.dk

Rådet for Godt Indeklima: Behov for grænse for brændeovnes indeklimaforurening

26.02.2024RIB Software

Sponseret

Ses vi til AEC Hackathon @ BLOXHUB 2024?

26.02.2024Installator.dk

Salget af gasfyr boomer - varmepumpe-salget i bund

23.02.2024Armadan A/S

Sponseret

Partnerskaber og nye løsninger i fokus for ny Head of Business Development

23.02.2024Installator.dk

Installatører forventer uændret omsætning i 2024

22.02.2024Installator.dk

Fokus på IT-udvikling har bragt elektro-virksomhed op i ny liga

22.02.2024Installator.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

Jobmarked

Se alle

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand Business College

Faglærer til forsyningsoperatør-uddannelsen på ZBC Slagelse

Vil du være med til at få uddannelsen til forsyningsoperatør på Sjælland godt fra start?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.02.2024

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen – hovedforløb og hvidevarer

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med udgangspunkt i din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog med dig om muligheden for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.03.2024

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dansk Standard
Kursus
Endagskursus: Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

På dette kursus bliver du introduceret for de grundlæggende principper inden for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg og du får overblik over kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

28.02.2024

Sted

København, Nordhavn