VVS Service spilder ikke tiden på vejene

Familiefirmaet Vejen VVS Service kan fejre 40-års jubilæum i år. Effektiv planlægning, et velassorteret lager og en god salgsmentalitet hos montørerne er nogle af de ting, der er med til at sikre virksomhedens succes.

Vejen VVS Service har 40-års jubilæum og melder om fremgang i virksomheden..

Selvom konkurrencen er blevet hårdere, siden Per Tækker etablerede Vejen VVS Service i 1973, og selvom branchen gennem årene har haft sine op- og nedture, lever den sydjyske familievirksomhed stadig i bedste velgående. At man samtidig kan prale af et godt arbejdsklima understreges blandt andet af, at omkring hver tredje af de ansatte enten har fejret eller er tæt på 25-års jubilæet.

Fast kundekreds
Den store succes bunder i alt fra effektiv planlægning til faste, tilfredse kunder:

”Der er ingen tvivl om, at vi har en god, loyal kundekreds blandt både private og virksomheder i lokalområdet. Op imod 80 procent af vores omsætning er service. Vi har døgnvagt på året rundt, og vi udnytter ikke situationen prismæssigt,” fortæller Per Tækker.

Læs også: Sådan kan indtjeningen øges på en nem måde

Men en loyal kundekreds er ikke nok. De senere år har nethandlen betydet, at installatørerne ikke længere kan hente en fortjeneste på reservedele og materialer. Derfor skal der arbejdes effektivt for at sikre en sund forretning. I Vejen er et af nøgleordene planlægning.

”Det er som regel en af sønnerne, som aftenen forinden ser på hvilke opgaver, der er til dagen efter. Det er vigtigt, at svendene ved, hvad de skal i gang med, når de er mødt om morgenen. Vi sørger også for, at vores folk har de rigtige dele med ud. Det spilder meget tid, hvis de skal køre til grossist flere gange om dagen. Der er en del svende i andre firmaer, som synes, det er hyggeligt at gøre det, fordi de lige møder et par kolleger og får hilst. Men det er spildtid, og hvis du skal forbi og hente dele fire eller fem gange dagligt, er der virkelig meget at spare,” understreger Per Tækker.

<p>”Op imod 80 procent af vores omsætning er service. Vi har døgnvagt på året rundt, og vi udnytter ikke situationen prismæssigt”</p>

Per Tækker

Stort lager, mindre spildtid
Målet om ikke at spilde tid med at køre til grossist betyder, at Vejen VVS Service kører med forholdsvist velassorterede lagre. Per Tækkers erfaring er, at renteudgifterne på et stort lager betyder langt mindre end den tid, der spildes, hvis svendene ikke har de rigtige dele med ud.

Læs også: Lindab udvider i hovedstadsområdet

Et nyt system med stregkoder på alle dele er netop taget i brug. Systemet sikrer lagerstyring. Samtidig registreres delene automatisk på det rigtige kundenummer, når de scannes. Det sparer tid, når der skal faktureres.

”Fakturaerne skal stadig kontrolleres, så man er sikker på, at alt er med. Det sidder min kone med, og med fyrre års erfaring, opdager hun hurtigt, hvis der er smuttere, hvor alle delene til en opgave ikke er med på fakturaen. Men stregkoderne er stadig en stor gevinst, som jeg vil anslå svarer til en medarbejdes løn; det er altså en gevinst på 300-400.000 kr. årligt,” siger Per Tækker.

Svendene skal kunne sælge
For svendene i Vejen-virksomheder er der desuden kommet nye krav. Det er ikke længere nok at være dygtige håndværkere; de skal også kunne omgås kunderne og sælge, når det er nødvendigt.

”Det er kun på de helt store opgaver, at jeg selv eller en overmontør er ude for at prissætte. På de almindelige opgaver er det noget, montøren klarer på stedet. Vi har også haft folkene på salgskurser. Hvis de er ude for at reparere en radiator, og toilettet eller en vandhane står og løber, så bliver kunden som regel bare glad, hvis det laves i samme omgang; og for os er det mere effektivt, når svenden på stedet laver den type mersalg,” siger Per Tækker.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

29.04.2024TOTO

Sponseret

TOTO er bare god kvalitet

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde