Wavin reducerer den nordiske transports CO2-udledning med 88 procent

Wavin har skiftet diesel ud med HVO Biodiesel i al transport i Norden. Virksomheden er en af Europas førende leverandør af plastsystemer til VA- og VVS-sektoren og har ambitiøse grønne planer.

Den 1. april i år blev al Wavins nordiske transport, der førhen kørte med almindelig fossil diesel i tanken, omlagt til at køre på HVO Biodiesel. Det betyder en reduktion af Wavins CO2-udledning på kørsel med 88 procent. Foto: Frode Laursen. .

De vil være firstmovers og går gerne forrest, når det gælder den grønne omstilling. Det nyeste tiltag med HVO Biodiesel sker i tæt samarbejde med logistikvirksomheden Frode Laursen A/S. Den grønne dagsorden er ikke noget nyt i den globale virksomhed, der har 65 års ekspertise i at tackle nogle af verdens største udfordringer med vandforsyning, sundhed, bæredygtige byer og byggeri. Ikke desto mindre var det lidt af en milepæl, da et nyt grønt tiltag den 1. april i år kom ud at rulle hos Wavin. Bogstaveligt talt. For al transport, der førhen kørte med almindelig fossil diesel i tanken, kører i dag med tanken fuld af HVO Biodiesel, hvilket reducerer Wavins CO2-udledning på kørsel med 88 procent.               

Det drejer sig specifikt om transporten af materialer fra Eskilstuna i Sverige og Hammel i Danmark til Norge. Ved at omlægge til HVO Biodiesel bliver transport-tiltaget endnu et bidrag til Wavins indsats for lavere CO2-udledning.

”Vi betragter os som firstmovers i branchen. Det skal vi fastholde blandt andet gennem vores stærke samarbejde med Frode Laursen”, fortæller Heidi H. Berthelsen. Foto: Frode Laursen. .

Det handler om at komme i gang
Reduktionen af CO2 fra varetransport er et konkret resultat af længere tids arbejde med at skifte til klimavenlige transportløsninger.

Wavin har i mange år arbejdet med at optimere deres distribution i de 17 europæiske lande, som de opererer i. Det har været med fokus på blandt andet bæredygtighed og klimamæssige tiltag, og nu har man altså besluttet på nordiske plan at teste HVO af.

”Vi er nødt til at prøve os lidt frem. I den proces har vi fundet ud af, at HVO er det absolut bedste at arbejde med nu, men om det er den rigtige løsning om fem år, er svært at spå om. Vi bliver hele tiden klogere og får mere erfaring, som vi kan bruge til at udvide og udvikle initiativet”, fortæller Heidi H. Berthelsen, der er Supply Chain Director, European Distribution hos Wavin.

HVO er primært et nordisk fænomen og et relativt dyrt drivmiddel sammenlignet med klassisk diesel, men hos Wavin mener man, at projektet har gang på jord, og at kunderne sætter pris på dette skridt mod en bedre balance i miljøet.

Lastbilerne drives af Frode Laursen A/S, som i mange år har været Wavins foretrukne samarbejdspartner på transportområdet. Foto: Frode Laursen..

”CO2-udledningen er mindre, faktisk hele 88 procent på de kørte kilometer, og det er det vigtigste. Derudover lader dette tiltag sig gøre uden andre omkostninger end selve HVO Biodieslen”, understreger Heidi H. Berthelsen.

Spørger man Wavin til deres grønne ambitioner, er de ikke til at tage fejl af.

”Vi betragter os som firstmovers i branchen. Det skal vi fastholde blandt andet gennem vores stærke samarbejde med Frode Laursen. Der foreligger allerede konkrete forslag til at udbygge vores grønne profil yderligere, men det er en svær tid, og hvad angår HVO, så er både pris og tilgængelighed parametre, som vi formentlig vil blive udfordret på”, påpeger Heidi H. Berthelsen.

Samarbejde med grønne visioner
Lastbilerne drives af Frode Laursen A/S, som i mange år har været Wavins foretrukne samarbejdspartner på transportområdet. Det lange partnerskab har igennem årene også udviklet sig til et strategisk samarbejde, hvor de to virksomheder går sammen om at implementere mere miljørigtige løsninger.

”Som transportør er vi nødt til hele tiden at tænke i alternative drivmidler, både i forhold til her og nu og fremtiden. Der er det en fordel at have en kunde, der også har stor fokus på grøn omstilling og ikke mindst er villig til at investere i det sammen med os. Vi tror på, at man får den bedste og grønneste transportforretning og ydelse ved at arbejde tæt sammen”, siger Frank Wolf-Jürgensen, salgsdirektør hos Frode Laursen A/S og afslutter:

”Vi glæder os over at have taget de første skridt i en grønnere retning hvad angår Wavins transport i norden. Det bidrager jo positivt til hele CO2-regnskabet. Skulle Wavin ønske at bygge videre på deres grønne transportambitioner, står vi hos Frode Laursen naturligvis klar til at hjælpe med yderligere kortlægning og dokumentation”.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om varme og køling 2022

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle