Zendesk-stifter investerer i smarthome og bliver medejer af KNXsolutions

Morten Primdahl bliver medejer af KNXsolutions stiftet af Thomas Scharbau. Morten Primdahl er en af stifterne af Zendesk - en af de største danske it-succeshistorier gennem tiderne. Han investerer i KNXsolutions fordi, han personligt er optaget af at gøre smarthome-teknologi mere brugervenlig og ubesværet for almindelige mennesker – og fordi han ser et stort potentiale i markedet.

”I Zendesk havde vi succes med at flytte software til kundeservice fra det klodsede og besværlige til det lette og indbydende med fokus på mennesket. Det samme er der brug for med smarthome-teknologi”, fortæller Morten Primdahl..

1,5 millioner danskere anvender 'smart home'-produkter i 2020. Det svarer til godt hver tredje person eller 36 procent af de 16-74 årige, hvilket er en stigning fra 23 til 36 procent på ét år. Det afslører Danmarks Statistiks 2020-undersøgelse om befolkningens it-anvendelse. Én af de 1,5 millioner er Morten Primdahl.

”Jeg og min familie renoverede sidste år vores hus, og jeg havde et ønske om at installere noget intelligent styring af varme, el og andre installationer. I min research fandt jeg frem til, at KNX-teknologien er den rigtige løsning for mig, fordi det er en stabil, kvalitetsbetonet og ikke mindst åben standard. De fleste smarthome-systemer er proprietære, som kun kan kommunikere med bestemte produkter”, fortæller Morten Primdahl og supplerer:

”I Zendesk havde vi succes med at flytte software til kundeservice fra det klodsede og besværlige til det lette og indbydende med fokus på mennesket. Det samme er der brug for med smarthome-teknologi”.

Hvad er smarthome?

Smarthome er enheder og systemer, der på en intelligent måde kan styre privatboligens eller erhvervsbygningens installationer inden for varme, el, lys og indeklima – samt musiksystem, robotstøvsuger, røgalarm, wifi, dørklokke, sikkerhedssystem, lydvideo, hvidevarer, persienner, skærme, fjernbetjening o.s.v. Det bugner med smarthome-produkter og smarthome-systemer, der kan forbinde produkterne i en styring, der bliver betjent med en app.

Broget og umodent marked
Han og Thomas Scharbau påpeger begge, at hele markedet for smarthome-løsninger er meget broget og spænder fra tynde gør-det-selv løsninger over proprietære trådløse løsninger til åben-standard-løsninger som KNX.

”Der er i dag mange fejlkilder og faldgruber ved en smarthome-løsning. Løsningen skal spille ordentligt, når den bliver installeret, men den skal også være let at opdatere samt vedligeholde efter både et og fem og 10 år. Det kræver, at løsningen er opbygget som en fremtidssikret og skalerbar løsning efter åbne standarder”, fortæller Morten Primdahl.

Hvad er KNX?

KNX er en åben standard for bygningsautomation. KNX-enheder kan håndtere belysning, persienner og skodder, HVAC, sikkerhedssystemer, energistyring, lydvideo, hvidevarer, skærme, fjernbetjening osv. Se flere detaljer om normer og standarder på www.KNX.org.

Standardisering og stejl vækst
Der foregår lige nu et ambitiøst standardiseringsarbejde mellem nogle af de helt store tech-giganter som Google, Apple, Amazon og Zigbee, der går under navnet ”Project Connected Home over IP”, og planen er, at det fælles sprog skal være færdigudviklet i løbet af 2021.

LÆS OGSÅ: Thomas Scharbau har fundet sin niche: KNX og smarthome

”Det betyder kort fortalt, at vores enheder i hjemmet begynder at kunne tale ’samme sprog’, og vi sparer dermed behov for en masse ekstra hardware og besværlige krumspring. Når man så bygger sit hjems enheder ovenpå KNX, har man en fælles ’backbone’ eller ’internet’, som danner kommunikationsplatform for enhederne. Det giver en let og central styring, så man kan styre alt fra en enkelt app som Apple Home eller Google Home, og man er ikke låst til en specifik leverandørs løsninger”, fortæller Morten Primdahl.

Han forventer en markedsvækst inden for smarthome-systemer på en faktor 2-3 de næste par år, og en vækst på faktor 10-20 om fem år.

”Der er i dag mange fejlkilder og faldgruber ved en smarthome-løsning. Løsningen skal spille ordentligt, når den bliver installeret, men den skal også være let at opdatere samt vedligeholde efter både et og fem og 10 år.

Morten Primdahl

Del af den digitale og den grønne omstilling
KNX Solutions og stifter Thoms Scharbau har været en førende aktør på markedet for installation af smarthome-systemer i Danmark siden 2012, og udviklingen kommer ikke bag på Thomas Scharbau:
”Vi er kun lige i den spæde start. Den teknologiske udvikling, udbredelsen af smartphones og apps, øget fokus på klima og miljø, byggeboom, Internet of Things og kunstig intelligens er alle sammen tendenser, der driver udviklingen af smarthome”, fortæller han og supplerer:

”Om få år vil alle vores bygningsinstallationer tale med hinanden og vil på en intelligent måde sikre, at vores bygninger har det rette indeklima, bruger så lidt energi som muligt, tilbyder høj bekvemmelighed, automatisk oplader elbilen og starter vaskemaskinen, når elprisen er lavest på døgnet, sikrer den rette adgangskontrol i tider med pandemirestriktioner etc.”.

Thomas Scharbau fremhæver, at Morten Primdahls aktive rolle som medejer i KNXsolutions er en stor gevinst for forretningsudviklingen af virksomheden: ”Vi startede som en klassisk håndværkervirksomhed. I dag er vi en professionel løsningsleverandør med en del større projekter. Vi er nu klar til med Mortens hjælp at etablere os som en moderne tech- og integratorvirksomhed samt sjov arbejdsplads, der vil sætte agendaen for udviklingen af kvalitative smarthome-systemer i Danmark”.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

12.04.2024RIB Software

Sponseret

Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

20.03.2024Installator.dk

Ny formand for KNX National Group Denmark

28.02.2024RIB Software

Sponseret

WEBINAR: Bæredygtighed i byggeriet og vigtigheden af dokumentation

20.02.2024Installator.dk

Gigantisk fagmesse for lys og bygnings-service teknologi åbner i Frankfurt

14.02.2024RIB Software

Sponseret

Se vores nye webinarer for 2024 her!

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde