’Leg med vand giver god forstand’

Nyrenoverede lege- og wellness-faciliteter med wedi specialdesign

Sigtuna Fritidscenter står nyrenoveret med lege- og wellness-faciliteter for store og små.

Vand er liv, energi, leg og helbredelse. Man siger, at vand er skabelsens moder, fordi vi alle kommer af vand, og fordi den menneskelige krop består af ca. 60 % vand. Man skal da heller ikke betragte et barn, som leger med vand, særlig længe for at forstå, at det våde element kan noget helt særligt.

Stor renoveringsopgave bragte nyt liv i bevaringsværdig svømmehal

Det næsten 100 år gamle fritidscenter med svømmehal i Sigtuna ikke langt fra Stockholm, har gennemgået en totalrenovering de seneste år.

Bygningen, som både rummer en sports- og en svømmehal, blev opført i træ i 1930erne. Fritidscentret er et yndet sted for unge og gamle. Svømmehallen har 10 baner a 25 meter, vipper til udspring - nu også jacuzzi og børneområde samt lækre nye bad- og omklædningsfaciliteter.

Sigtuna Kommune valgte at tage skridtet fuldt ud, så også tag, vinduer og alt det indre i svømmehallen blev moderniseret. Renoveringsopgaven stod på i knapt tre år. Bygningen er fredet, og derfor skulle man have respekt for arealomfanget og byggestilen.

Arkitektfirmaet Tolark trak stregerne, Kakkelspecialisten AB leverede de smukkeste mosaikker og wedi bidrog med elementerne, som gjorde funktionaliteten i spa-, bruse- og børnebad mulig.

Uh, det er spændende – igen?

Den stolte halbestyrer forklarer, at svømmehallen har været et lokalt samlingspunkt gennem flere generationer, og med nyistandsættelsen kommer der endnu flere børnefamilier til Sigtuna, for at bade og nyde de skønne faciliteter. Hun fremhæver aktiviteterne, som det nye børneområde fremkalder: ’Her nyder de mindste, at lege og blive fortrolige med vandet. Det er en fornøjelse, og de kan næsten ikke slippe bassinerne igen. Det er blevet så fint på den lille plads, som var til rådighed.’

Missionen med at invitere til leg er succesfuld. I børneområdet er alt holdt i det lille barns proportioner. Tre lave runde bassiner er forbundne, så man kan gå fra et til de andre. Alt er beklædt med de fineste blå-grønne mosaik-fliser, og der er sørget for en beskyttende kant bagerst, der har funktion som en mosaik-beklædt bænk.

Mellem to bassiner er der en ’grotte’ med en føler, som gør, at der kommer vand ovenfra – Uh, det er både spændende og lidt farligt for en lille tumling. I et andet bassin er der en stor ’runesten’ til at sidde på, og i det tredje er der meget kreativt opbygget en ’borg’ i de fineste små helt mørke fliser. Fliserne i guld gør det ud for vinduer i borgen, og til den ene side står borgen åben, så man kan kravle helt ind i den, lege man er en ridder, plaske med vand og ramme én på den anden side.

Den lille vandverden opfordrer til leg og til eksperimenter. Her bliver nysgerrighed og vovemod vakt.

Skøn jacuzzi giver velvære

For de voksne er der indrettet en skøn mosaikbeklædt jacuzzi. Ad en trappe kommer man til jacuzzi-bassinet, og der er sørget for fin støtte i form af et gelænder, så også gangbesværede kan nyde boblerne i bassinet.

Beliggenheden i hallens fjerneste hjørne, ikke langt fra børneområdet, gør at man har er rigtig fint udsyn fra jacuzzien til resten af svømmehallen. Her kan man sidde og lade tankerne vandre, slappe af og nyde det smukke rum, mens vandet masserer kroppen.

Omklædning i kvalitetsrum

De lækre nye bruse- og omklædningsrum er indbydende. Blå klare farver på væggene virker friskt, og det signalerer, at her er rent og behageligt.

Gulvvarmen gør bare lige det ekstra. Det er en virkelig behagelig oplevelse at gå barfodet rundt her – både når man skal gøre sig klar til at hoppe i vandet, og når man kommer op og skal klæde om bagefter.

Leverandørsamarbejde mellem wedi og Kakkelspecialisten AB

I et tæt samarbejde med Kakkelspecialisten AB har wedi leveret såvel specialproducerede som standardelementer til Sigtuna Fritidscenters renovering:

  • Boblebad med specialmosaik
  • Poolelementer til børnebassin og vandlegeområde med special mosaik, legelementer samt bænk

Mere fra...

12.06.2024wedi GmbH

Sponseret

Nyd yoga på opvarmet gulv med wedi - med en fantastisk udsigt til himmel og fjord!

16.05.2024wedi GmbH

Sponseret

WEDI BIDRAGER TIL AT BEVARE 200 ÅR GAMMEL EJENDOM

17.04.2024wedi GmbH

Sponseret

Bindesbøll Byen fra 1850 er renoveret med respekt og omtanke for nye bæredygtige løsninger

17.04.2024wedi GmbH

Sponseret

Bindesbøll Byen fra 1850 er renoveret med respekt og omtanke for nye bæredygtige løsninger

20.03.2024wedi GmbH

Sponseret

Designoverflader til det eksklusive bad - Få stil og unik holdbarhed med wedi Marble

22.02.2024wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel