165 år med tjek på varmen

Ribe Jernindustri har 165 års jubilæum og er en af Danmarks ældste virksomheder.

Det er en unik erhvervshistorie, som har udspillet sig i den vestjyske by. Når adm. direktør Michael Boel Olesen 18. april i år møder ind på arbejde, kan han sammen med de 120 medarbejdere på Ribe Jernindustri fejre, at virksomheden gennem 165 år har sikret, at folk kunne tænde for varmen. Virksomheden blev i 1848 grundlagt som et jernstøberi i Saltgade i Ribe, og her holder virksomheden fortsat til. I dag er støberi-delen lukket, og siden 1973 har Ribe Jernindustri udelukkende fabrikeret radiatorer.

Med en placering få hundrede meter fra Ribe Domkirke og som nabo til Vadehavet, er fabrikken en indgroet del af Ribe.

Historien om Ribe Jernindustri - i daglig vestjysk tale bare "Jernstøberiet" - er historien om stolte danske håndværkstraditioner, som har formået at tilpasse sig markedernes udvikling. I dag er fabrikken i Ribe en fuldt automatiseret virksomhed, som producerer radiatorer til flere internationale markeder. Salgsstyrken er stor og dækker udover hele Danmark også de øvrige nordiske lande, England og Tyskland.

Ribe Jernindustri har gennem alle år lagt vægt på kvalitet. Virksomheden har for eksempel valgt udelukkende at arbejde med stål af høj kvalitet fra Sverige. I en tid hvor meget produktion er outsourcet til lavtlønsmarkeder, er det desuden unikt, at Ribe Jernindustri har fastholdt produktionen i Danmark.

- Vores produkter har en enestående historie og vi ønsker at fastholde den kvalitet, som Ribe Jernindustri altid har været kendt for. Derfor er det vigtigt for os, at vi arbejder med materialer, som opfylder vores krav til kvalitet. Vi ved, at vores kunder lægger vægt på, at vi producerer i Danmark, siger Michael Boel Olesen der udover at være den kun 7. direktør i virksomhedens historie, også siden april 2011 har ejet virksomheden sammen med tre andre partnere.

Siden begyndelsen i 1848 og frem til i dag har Ribe Jernindustri været i en rivende udvikling, hvor blandt andet hensynet til miljø er i stadigt stigende fokus. Både på grund af virksomhedens placering tæt på nationalparken Vadehavet, og fordi der i byggeriet er høj fokus på bæredygtighed og miljøhensyn.

I dag arbejder Rbe Jernindustri ud fra ordene: Identify, Invent & Inspire. Virksomheden udvikler innovative løsninger - senest en særlig varmevæg - kaldet Protector - som blandt andet er velegnet i sportshaller. Ribe Jernindustri lægger vægt på, at virksomheden er førende i udviklingen af nye produkter. Derudover bruger virksomheden mange ressourcer på at rådgive arkitekter og ingeniører i forbindelse med nybyggerier og større renoveringsprojekter. Rådgivningen allerede i projektfasen er populær, da vore rådgivere tidligt i projektfasen kan levere de informationer, der er brug for om optimal brug af varmekilder i projekterne. Ingeniører og arkitekter undgår dermed at bruge mange timer på selv at søge informationer frem og sortere i disse.

Ribe Jernindustri producerer og markedsfører to brands:
- Hudevad, som er designerradiatorer med fokus på indretning og arkitektur.
- RIO, som er standard panel-radiatorer, der særligt bruges i større byggerier.

På jubilæumsdagen d. 18.4 fra kl. 12-15 inviterer virksomheden byens borgere og andre interesserede til at komme forbi til et stykke kagemand og en rød sodavand. Her vil de besøgende få lejlighed til at se nogle af de gamle produkter og effekter, som har præget Ribe Jernindustri gennem tiderne.

Desuden udstiller Ribe Jernindustri samme dag på VVS13-messen i Odense Congress Center. På stand B2154 ser virksomheden frem til at hilse på både nye og gamle kunder og vise fremtidens radiatorer. For nok er firmaet gammelt, men produkterne tilhører absolut nutiden, og kommer til at præge fremtiden

Yderligere oplysninger og interview kan fås ved henvendelse til administrerende direktør Michael Boel Olesen på telefon 76882233 eller mobil 61552222, eller marketingchef Rikke Skovbakke på telefon 76 88 22 10 eller mobil 27580283.

Mere fra...

14.02.2023Odense Congress Center

Sponseret

Vær med til VVS Speed Meeting

02.01.2023Odense Congress Center

Sponseret

Stedet hvor VVS-nysgerrighed folder sig ud i fuld flor

Energistyrelsen deltager i VVS’15

22.02.2015Odense Congress Center

Sponseret

165 år med tjek på varmen

17.04.2013Odense Congress Center

Sponseret

30.05.2012Odense Congress Center

Sponseret

Tak til alle for en god EL- og TEKNIK messe 2012