Akva Les II – Effektiv energiudnyttelse

Fuldisolerede lavtemperatur units til fremtidens fjernvarme

I de seneste år er det blevet markant dyrere at tappe vand og ikke mindst at opvarme vandet. Stigende vand- og energipriser samt afgifter er, sammen med det stigende krav til nedbringelse af byggeriets samlede energiforbrug, en fælles udfordring for hele energisektoren.

Derfor er der i disse år særlig stor attention både på energiformer og produkter til energisektoren.

Hos Danfoss Redan A/S har kravet til – og behovet for nye og mere energirigtige produkter helt konkret udmøntet sig i en ny serie af præfabrikerede units til fjernvarme med familienavnet Akva Les II, som præsenteres på VVS 13 i Odense på stand nr. A1520.

Akva Les II serien er beregnet til anvendelse i enfamilieboliger . Fælles for alle units i Akva Les II familien er, at de er udviklet til brug i forsyningsområder med lav fjernvarme fremløbstemperatur og fungerer ved forsyningstemperaturer helt ned til 50° C, at de er fuldisoleret og har et lavt varmetab, at de er baseret på en højeffektiv brugsvandsveksler med en fremragende afkøling af fjernvarmevandet, at det varme vand reguleres af en ny, unik Danfoss brugsvandsregulator PTC2+P med energisparefunktion og at de kan leveres med et hvidt kabinet, der lever op til tidens designtrends.

Akva Les II produkterne er isoleret med en grå-sort isoleringsskal med særdeles fremragende isoleringsegenskaber, der tilsikrer, at varmetabet fra unitten er meget lavt. Varmetab fra produkter i den tekniske installation genereres som et direkte energiøkonomisk tab for den husstand, hvori produktet er installeret. Derfor er det vigtigt at fuldisolere produkterne.

Det varme vand produceres i en højeffektiv Danfoss pladevarmeveksler, som afkøler vandet fra energiforsyningen optimalt. God afkøling af fjernvarmevandet er ensbetydende med god fjernvarmeøkonomi både for forbrugeren og for fjernvarmeværket - og dermed for samfundet. Desuden bidrager god afkøling af fjernvarmevandet direkte til et reduceret CO2  udslip fra energiforsyningen. 

Sænkes returtemperaturen til fjernvarmeværkerne i hele landet med eksempelvis to grader, spares miljøet for 30,5 tons CO2 . Det svarer til CO2.–udledningen fra energiforbruget til opvarmning af alle fjernvarmeopvarmede boliger i Viborg og Kolding.

Særligt for Akva Les II S og  Akva Les II VX gælder det, at de kan leveres med Danfoss ECL automatik, der sparer tid og penge ved at kompensere for årstidernes skiftende energibehov. Uanset vejret udenfor, så reguleres varmeanlægget konstant i forhold til de valgte parametre og forhindrer dermed overforbrug.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle