Alliance i opråb til Christiansborg: Nu skal I vise, at I er jeres ansvar bevidst

I kølvandet på regeringens lancering af en model for ret til tidlig pension kommer Alliancen for en værdig tilbagetrækning med et istemmende opråb til alle Folketingets partier: ”Nu skal I vise, at I er jeres ansvar bevidst ved at indføre en tilbagetrækningsordning for dem med et langt og fysisk hårdt arbejdsliv”.

Alliancen glæder sig over, at regeringen har lyttet til deres anbefalinger om en værdig tilbagetrækning. Foto: Dansk El-Forbund..

Hele sommeren har ’Alliancen for en værdig tilbagetrækning’ råbt politikerne op af deres havestole med budskabet om, at lønmodtagere, som starter tidligt på arbejdsmarkedet og har en arbejdsdag præget af hårdt fysisk arbejde, skal have ret til en værdig afsked med arbejdsmarkedet.

De fire forbund bag Alliancen – Fødevareforbundet NNF, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet og Dansk El-Forbund repræsenterer tilsammen cirka 65.000 medlemmer, hvoraf mange hver dag mærker sliddet på kroppen fra hårdt fysisk arbejde.

”Vi glæder os over, at regeringen har lyttet til Alliancen for en værdig tilbagetrækning. De medlemmer, vi repræsenterer, er begyndt tidligt på arbejdsmarkedet. De har valgt at arbejde frem for at tage dyre uddannelser. De har bidraget til vores samfund og beder egentlig bare om en værdig pensionstilværelse som alle andre, hvor de er fysisk i stand til at løfte og lege med deres børnebørn. Regeringen har lyttet, og det håber jeg, at Folketingets øvrige partier også gør”, siger Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF.

Læs også: Brancheorganisation: Arne-modellen skærer alle seniorer over én kam

Rettigheds- og anciennitetsbaseret
Henrik W. Petersen, forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet, er også tilfreds med hovedelementerne i regeringens udspil. Han glæder sig over, at et af de bærende elementer i udspillet er, at ordningen skal være rettighedsbaseret, og at det ikke vil kræve, at man vurderes af en læge:

”Vi har helt fra starten slået på, at der skal indføres en ordning, som er både rettigheds- og anciennitetsbaseret. Det er to af de centrale elementer i det udspil, regeringen har præsenteret i dag, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Det er et godt skridt på vejen hen mod at sikre, at de lønmodtagere, som er bekymrede for, om de kan holde helt til pensionsalderen, får trygheden i at vide, at de kan trække sig tilbage, før kroppen siger helt fra”.

Også Jørgen Juul Rasmussen, forbundsformand for Dansk El-Forbund, er tilfreds med, at udspillet tager udgangspunkt i anciennitet.

”Det er positivt, at regeringen har valgt, at kriteriet handler om, hvor mange år man har været på arbejdsmarkedet. Vi har nogle, som har knoklet på de store byggepladser og nogle, som mere går og finpudser og justerer. Derfor kan jeg godt lide princippet om, at det afhænger af, hvor mange år du har været på arbejdsmarkedet. Så skal vi ikke ud i en diskussion om, hvilket arbejde der er mest nedslidende”.

Senere på ugen indledes de politiske forhandlinger, hvor medlemmer fra Alliancen for en værdig tilbagetrækning vil være til stede foran Beskæftigelsesministeriet.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle