AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

Læs hvilken forskel det har gjort for AO at skifte over til elbiler, og få 5 gode råd til, hvordan din virksomhed kan gøre kunsten efter.

Foto: AO

For AO har det været lettere, end de troede, at bidrage positivt i den grønne omstilling.

I 2022 satte AO, som en af de første virksomheder, et ambitiøst mål om at have halveret sin CO2-udledning i 2025 sammenlignet med tallene fra året 2020.

Målet skulle nås ved at udskifte gasfyrene til fjernvarme eller varmepumper, gastrucks til el og ikke mindst få AO’s sælgere fra benzinbilen over til en elbil.

”Vi havde forventet mange problemer og utilfredshed for vores kolleger med firmabil, men man må bare sige, at vores kolleger er vilde med deres nye elbiler, der kører som en drøm”

Andreas Weidinger, chef for klima og bæredygtighed i AO

AO havde i starten af 2022 mere end 100 biler, men mere end 90% af disse biler er udskiftet til el i løbet af 2023.

Der var flere bekymringer ved at skifte til elbiler, hvor rækkevidden og muligheden for opladning var den største. AO har gennem sit leasingselskab givet alle en hjemmeoplader og er i gang med at sætte ladere op ved de fleste AO-butikker.

”Det er klart, at vi alle har skulle ændre nogle vaner, og på dage hvor man skal køre meget langt, så kan det være, at man skal tage en kop kaffe og svare på mails, mens bilen lader på en af de offentlige lynladere langs motorvejsnettet. Men i hverdagen er problemerne langt mindre end vi havde forventet – mens de positive grønne resultater er præcist som vi forventede, og det er også motiverende for mange kolleger,” udtaler Andreas Weidinger.

AO har også fået en betragtelig økonomisk gevinst, da elbilerne er billigere i drift end benzinbilerne.

5 gode råd til, hvordan din virksomhed kan skifte til elbiler

  • Rækkevidde - Vælg nogle biler med en lang rækkevidde på minimum 500 km. De mest valgte biler blandt AO’s kolleger er Tesla Y Long Range og Volkswagen ID.4.
  • Kig på fakta - Folk kører mindre per dag end de tror. Fordi man 1-2 gange om ugen skal køre længere end en opladning kan klare, så kan man godt skifte til elbil og lægge en kaffepause ind.
  • Nem opladning - Sørg for, at medarbejderne kan lade op derhjemme, så bilen er fuldt ladet op hver morgen – og sæt ladere op på firmaadressen.
  • Valg af ladeudbyder - Vælg en ladeudbyder, som har et stort lynladenet i Danmark. AO har valgt at samarbejde med Clever.
  • Bliv klogere sammen - Der er mange misforståelser om elbiler og opladning. Lav et møde for alle med firmabil, hvor en ekspert, et leasingselskab eller ladeudbyder kan svare på alle tvivlsspørgsmål.

Mere fra...

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

CO2-regnskab er slet ikke så svært – Se AO’s guide til installatørers CO2-regnskab

10.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

”EPD’er, DGNB, REACH og EU-taksonomi” – AO giver dig styr på de grønne forkortelser

27.05.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO tager sin egen medicin: Udvikler EPD'er for egne varer

06.05.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Kommer dine varer frem i tomme lastbiler?

19.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO i klimaopråb: CO2-udledningen skal ned i byggerierne