AVK-koncernen kommer solidt gennem et udfordrende år

Med en omsætningsvækst på 18 procent fortsætter koncernen den globale vækst inden for alle forretningsområder. Med koncernens hidtil bedste årsresultat kan AVK-koncernen efter regnskabsåret 2021-2022 se tilbage på en 50 procent vækst over de seneste fire år og en fortsat fremgang i resultatet.

”Det er positivt, at væksten sker på tværs af vores tre forretningsområder AVK Water, AVK Industrial og AVK Advanced Manufacturing. Tilsvarende er det værd at bemærke, at vi kan konstatere vækst på stort set alle vores markeder. De modne markeder i Europa og USA har været præget af høj aktivitet, mens mange emerging markets har igangsat projekter efter Covid-19 pandemien,” siger CEO og ejer Niels Aage Kjær i en kommentar til regnskabet. Foto: AVK-koncernen..

Omsætningen steg med godt 18 procent til 7,6 milliarder kroner, driftsresultatet steg med 8 procent til 736 millioner kroner, og resultatet efter skat steg med 9,6 procent til 511 millioner kroner. Dermed er AVK-koncernen kommet solidt og styrket gennem de mange forskellige kriser og udfordringer, som verden har måttet håndtere gennem de seneste to år.

”Det er positivt, at væksten sker på tværs af vores tre forretningsområder AVK Water, AVK Industrial og AVK Advanced Manufacturing. Tilsvarende er det værd at bemærke, at vi kan konstatere vækst på stort set alle vores markeder. De modne markeder i Europa og USA har været præget af høj aktivitet, mens mange emerging markets har igangsat projekter efter Covid-19 pandemien,” siger CEO og ejer Niels Aage Kjær i en kommentar til regnskabet.
Han peger på en række faktorer bag koncernens gunstige udvikling.

”Gennem mere end 50 år har høj kvalitet været et ufravigeligt krav til vores produkter, og på mange markeder ser vi stadig tydelige tendenser til, at kvalitet bliver en afgørende konkurrenceparameter. Regnskabsresultatet præges også positivt af, at der på tværs af markederne er voksende politisk bevågenhed om betydningen af tidssvarende drikkevandsforsyning og spildevandshåndtering,” siger Niels Aage Kjær.

Læs også: Saint-Gobain Distribution Denmark leverer flot regnskab

”Samtidig kan vi konstatere, at vores globale organisation har været gearet til at håndtere Covid-19, flaske halse i forsyningskæden og international transport, store stigninger i råvare- og fragtpriser og senest stigende energipriser. Når det er lykkedes, skyldes det i høj grad en meget decentral organisation med hurtige beslutningsprocesser og stor handlekraft.”

”På trods af den global forsyningskrise har vores dynamiske og effektive supply chain generelt sikret, at vi har været leveringsdygtige overfor vores kunder, og på flere markeder har det givet os en kontant konkurrencefordel, som er vekslet til omsætning og større markedsandele. Dog har de betydelige prisstigninger i året påvirket indtjeningsmarginalen i koncernen negativt,” tilføjer Niels Aage Kjær.

Koncernens hidtil største investeringsprogram AVK har i regnskabsåret gennemført koncernens hidtil største investeringsprogram for at fastholde og fremtidssikre markedspositionen. I alt er investeret 350 millioner kroner i en vifte af forskelligartede indsatser, der spænder bredt fra udvidelse af produktionskapacitet og automatisering af produktionslinjer til digitalisering og fortsat udvikling af koncernens allerede brede produktpakke.

Investeringsprogrammet har også omfattet de første faser af etablering af solceller på taget på alle koncernens produktionsfaciliteter. Dette initiativ er ét af mange, der udspringer af koncernens mål om at formindske AVKs miljø- og klimapåvirkninger.

”Vi arbejder løbende på at nedbringe energiforbruget samt udvide brugen af vedvarende energikilder. Derudover har vi fokus på genanvendelse af materialer såsom plast og jern. For eksempel genanvender vi nu mere end 27.000 tons plast, som indgår i produktion af nye kvalitetsprodukter herunder paller, gadedæksler og affaldsbeholdere”, oplyser Pernille Kjær, Corporate Communication & Learning Director for AVK-koncernen.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle