Behov for lærlingepakke nu

Hos Tekniq Arbejdsgiverne efterlyser man initiativer fra regeringen, som kan sikre, at virksomheder holdes skadesfri, hvis deres lærlinge må gå hjemme under coronakrisen. Samtidig viser helt nye tal et broget billede af udviklingen i antallet af nye lærlinge i årets første måned.

”Når vi forhåbentlig inden længe kommer ud på den anden side af coronakrisen, får vi brug for flere faglærte, og så nytter det altså ikke noget, at vi har tabt store dele af en lærlingeårgang på grund af virusudbruddet”, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne. Arkivfoto..

Det kan være en dyr fornøjelse for eksempelvis landets el-, vvs- og metalvirksomheder, hvis de må sende deres lærlinge hjem i forbindelse med coronakrisen. Derfor er der ifølge brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne også brug for, at regeringen hurtigt kigger på mulighederne for en ”lærlingepakke”, der kan holde virksomhederne skadesfri.

”Der skal med andre ord være tale om en pakke, som dækker virksomhedernes fulde omkostninger ved at have lærlinge og en forlængelse af prøvetiden”, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, og fortsætter:

”Alternativet kan fx blive, at indgåede uddannelsesaftaler opsiges i prøvetiden, eller at korte uddannelsesaftaler ikke forlænges, hvis virksomhederne på grund af coronaudbruddet savner opgaver til deres lærlinge. På den måde får lærlingene et afbræk i deres uddannelse, som det kan være svært at rette op på efterfølgende”.

Hun understreger, at den lønkompensation, som regeringen allerede HAR indført, ikke er tilstrækkelig, når det gælder lærlingenes situation ude i virksomhederne.

”Mange af virksomhederne vil ikke benytte sig af ordningen – dels fordi en stor del af dem ikke kommer til at sende de 30 procent af medarbejderne hjem, som er et krav for at udløse kompensationen, og dels fordi kompensationen er for lav”, siger Tina Voldby.

Antallet af nye lærlinge svinger efter faggrupper
Samtidig viser helt nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet, at antallet af nye uddannelsesaftaler i januar var vidt forskelligt afhængigt af faggruppe.

Således var der i installationsbranchen tale et samlet fald på 4,1 procent – hvilket dækker over en stigning for elektrikeruddannelsen på 3,7 procent og et fald på vvs-energiuddannelsen på 21 procent. Det skete dog med udgangspunkt i et meget højt antal lærlinge i januar 2018.

”Det meget omskiftelige billede understreger bare behovet for, at man fra regeringens side bakker op om de virksomheder, der allerede har lærlinge eller ønsker at ansætte flere lærlinge, så vores uddannelse af nye faglærte ikke går helt i stå. Samtidig betyder den øjeblikkelige coronakrise, at vi formentlig kommer til at opleve et omfattende fald på langt de fleste uddannelser de kommende måneder”, siger Tina Voldby og uddyber:

”Når vi forhåbentlig inden længe kommer ud på den anden side af coronakrisen, får vi brug for flere faglærte, og så nytter det altså ikke noget, at vi har tabt store dele af en lærlingeårgang på grund af virusudbruddet”.

- JKK

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024RIB Software

Sponseret

NYHED: Nyt RIB Projekt plugin til Revit!

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle