Benjamin Vilmann er elbranchens næste store talent

Bestyrelsen i Den Eltekniske Sektion har valgt at tildele legatet for unge el-tekniske talenter til Benjamin Vilmann – Studerende på DTU’s diplomlinje for Elektrisk Energiteknologi, der som belønning for sin flittighed og visionære indstilling til branche

Legatet blev overrakt til Benjamin Vilmann af Formand for Den Eltekniske Sektion, Thomas Andersen. .

18.06.2020

Sponseret

VELTEK

Benjamin modtager legatet i kraft den flotte indstilling, som VELTEK har modtaget af Elektrisk Energiteknologis studieleder, Esben Larsen. Benjamin udmærker sig ved at være en dygtig og kompetencesøgende studerende, der udover sit studie også har etableret god kontakt til erhvervslivet og det arbejdsmarked, som Benjamin i fremtiden skal ud og sætte sit præg på.    

- Efter gennemlæsning af indstillingen fra DTU, var valget af Benjamin slet ikke svært at tage. Benjamin er en yderst flittig studerende med et højt karaktergennemsnit. Men mindst lige så vigtigt, så udviser han en vilje til at videregive sin allerede store viden til andre, idet han foruden sit studie og studiejob også er hjælpelærer i to kurser for nye studerende, selvom han selv er ved at afslutte sit fjerde semester. Selvfølgelig skal han modtage legatet, siger Thomas Andersen, Formand for Den Eltekniske Sektion og VP i Schneider Electric A/S og fortsætter:

- Samtidig ønsker han at give sig selv en international profil ved at tage et semester på Technische Universität i München, og med sin visionære indstilling til elbranchens store potentialer i den grønne omstilling, er vi i bestyrelsen ikke i tvivl om, at Benjamin er præcis sådan en karakter, som vi får brug for i fremtiden. Så vi er glade for, at vi nu kan hjælpe Benjamin lidt på vej, og vi glæder os til at følge ham fremover.

For Benjamin føles modtagelsen af legatet også som et stort skulderklap fra branchen.

- Først og fremmest er jeg meget beæret over at modtage legatet. Det betyder meget at blive anerkendt af branchen på baggrund af de områder, som jeg er blevet indstillet for. Dertil synes jeg, at det er prisværdigt, at leverandørbranchen på den måde aktivt går ud og hædrer unge studerende, der har en virkelyst til at gøre en forskel, og hvor innovation er en drivkraft bag studielivet.

Og legatet falder på et tørt sted, da Benjamins semester i München allerede er efter sommerferien, og da han ikke længere modtager SU og skal opsige sit studiejob på grund af opholdet, er legatet derfor en kærkommen økonomisk hjælp til hans videre færd.

- Det er lidt udfordrende at spare penge op ved siden af et fuldtidsstudie, så legatet er helt sikkert tiltrængt. Det gør, at jeg får lidt mere økonomisk ro på og vil hjælpe mig med at holde fokus på studiet.

Om legatet

Hvert år uddeler Den Eltekniske Sektion et til to legater på 15.000 kr. målrettet unge el-tekniske talenter under uddannelse til enten elektriker, installatør, ingeniør eller el-teknisk handelselev med det formål at understøtte og investere i den el-tekniske branches fremtid.

For at kunne modtage legatet skal man indstilles af den pågældende uddannelsesinstitution, som vedkommende går på.

Læs mere om legatet her

Mere fra...

01.07.2024VELTEK

Sponseret

Nyt Drikkevandsdirektiv – VELTEK Vand har fuldt fokus

07.06.2024VELTEK

Sponseret

Arsene modtager legatet for unge eltekniske talenter 2024

04.06.2024VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK’24 fik en flyvende start og slog besøgsrekord!

30.04.2024VELTEK

Sponseret

El & Teknik 2024 – står for menneskelige relationer, forretning og viden

01.03.2024VELTEK

Sponseret

PRESSEMEDDELELSE: Tilmeldingen er åben til EL & TEKNIK’24

30.06.2023VELTEK

Sponseret

Uanset virksomhedsstørrelse giver det kun god mening sætte sig ind i EU-reglerne