BG Byggros satser stort på innovation og know-how

Datagrundlag, specialiseret viden og tværfaglige samarbejder. Det er hovedingredienserne, der skal bære bygge- og anlægsspecialisten BG Byggros’ innovative satsning og bane vej for udviklingen af fremtidens løsninger til branchen.

Datagrundlag, specialiseret viden og tværfaglige samarbejder. Det er hovedingredienserne, der skal bære bygge- og anlægsspecialisten BG Byggros’ innovative satsning og bane vej for udviklingen af fremtidens løsninger til branchen. Foto: BG Byggros..

BG Byggros har en klar ambition - at positionere sig som den førende specialist inden for bygge- og anlægsbranchen. I bestræbelserne herpå går to ord igen: innovation og know-how.

”Vi kigger ind i en fremtid, der er kendetegnet ved stor kompleksitet. Det stiller krav til, at vi tænker i nye baner og hele tiden har for øje, hvordan vi kan få de mange grænseflader i bygge- og anlægsbranchen til at snakke sammen. Her ser vi know-how og ikke mindst nytænkning som de største værdier, når det kommer til at imødekomme efterspørgslen og udviklingen på markedet”, forklarer administrerende direktør hos BG Byggros, Anders Kjeld.

Den målrettede satsning på innovation er ikke et udtryk for en nedprioritering af deres rolle som specialiseret grossist inden for miljøvenlige produkter. Det er et ønske om at bygge på med et øget fokus på datagrundlag, forskning og tværfaglige samarbejder, som, sammen med virksomhedens øvrige kompetencer, skal gøre dem til frontløbere i udviklingen af fremtidens produkter og løsninger.  

Rammerne er sat
BG Byggros, med adresse nord for Odense, har i løbet af de seneste 30 år slået sit navn fast som markedsledende udbyder af specialprodukter og totalløsninger i Skandinavien. Beslutningen om at tage næste skridt og styrke kerneforretningen kalder administrerende direktør, Anders Kjeld, for naturlig set i lyset af den interne udvikling, BG Byggros har undergået. 

”Vores absolutte styrke er den faglige diversitet, der er blandt medarbejderne. Den er skabt hen over en årrække, og i dag sidder vi på så meget specialiseret viden, at det næsten ville være uansvarligt af os ikke at udnytte den til nytænkning og udvikling af vores produkter”, siger han. 

Læs også: Ny innovations-hub skal skabe digital revolution i energisektoren

Internt er det blandt andet anlægsteknologer, geoteknikere og miljøingeniører, der dedikeret sidder med optimering, effektdokumentation og udarbejdelse af datagrundlag for de mange udviklingsprojekter. Og så er rammerne sat med et nyt innovations lab, hvor udvalgte udviklingsprojekter kan opleves i nedskalerede formater. 

”Vi investerer hellere end gerne de nødvendige ressourcer i form af viden, økonomi og faciliteter, hvis det kan resultere i innovative løsninger, der kommer alle i branchen til gode”, siger administrerende direktør, Anders Kjeld.   

De brede samarbejder
Det er ikke kun internt, at BG Byggros har sat tryk på innovationen. Det handler i lige så høj grad om at dyrke tværfaglige samarbejder med eksterne aktører. I dag har BG Byggros et særligt tæt samarbejde med VIA University College Horsens, hvor de er involveret i to branchespecifikke bachelorprojekter. Derudover arbejdes der konkret på at få ansat en studerende fra samme universitet til et treårigt erhvervsrettet ph.d.-projekt.

”Jo flere kloge hoveder vi kan bringe i spil, jo bedre. Den specialiserede viden findes mange steder, på uddannelsesinstitutioner og forskningscentre, og dem rækker vi hellere end gerne ud til og indgår i samarbejder med”, siger Anders Kjeld.

Videnstunge aktører
Porteføljen af udviklingsprojekter bærer ligeledes tydeligt præg af, at BG Byggros ikke er blege for at alliere sig med videnstunge aktører på markedet. Ved Nordø i Nordhavn bygges i øjeblikket en nyskabende facadeløsning af naturmaterialer i samarbejde med blandt andet Henning Larsen Arkitekter og Komproment. Og skabelsen af et nyt LAR-vejbed, der skal sikre bedre rensning og afledning af vand, er sket på baggrund af et samarbejde med en række aktører som Vandcenter Syd samt Københavns-, Aalborg- og Syddansk Universitet.

”Samarbejder som disse taler direkte ind i vores tankegang, fordi vi alle har de samme ambitioner og målsætninger. Det giver en særlig dynamik, og netop disse to udviklingsprojekter er eksempler på, hvordan vi ved at løfte vidensniveauet kan skabe merværdi”, siger Anders Kjeld.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

22.05.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

21.05.2024Installator.dk

Energisektoren runder 100.000 ansatte

21.05.2024Installator.dk

Arbejdstøj bliver til stilhed med nyt samarbejde

20.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE ALLE BILLEDERNE] Alcadons tanker efter El & Teknik’24

20.05.2024RIB Software

Sponseret

Skal du skrive IKT-leder på dit CV i år?

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde