"Bilka-løsninger" er ikke gode nok

Gilleleje Køle- & Energiteknik satser på specialdesignede løsninger og optimering af gamle anlæg. Medejer Andreas Larsen oplever, at kunderne fravælger billige ’Bilka-løsninger’ til fordel for energirigtige køleanlæg, der passer perfekt til formålet.

Installatør Andreas Larsen er medejer af familievirksomheden Gilleleje Køle- & Energiteknik..

Billige standard-køleanlæg er ikke så eftertragtede, som de har været. Det mener Andreas Larsen, der er medejer af Gilleleje Køle- & Energiteknik. I hans optik er det fremtiden at tilpasse og optimere køleanlæg, så de passer perfekt til kundens behov.

”Markedet i dag er ikke til bilka-løsninger eller standardløsninger, der ikke passer perfekt til behovet. Kunderne vil have grøn energi, og det skal være specialdesignet til dem. De er langt mere kvalitetsbevidste, end de har været tidligere. De ved, at den billige løsning ofte bliver dyre i længden,” siger installatør Andreas Larsen.

Fakta

  • Gilleleje Køle- & Energiteknik består af Jan-Erik Larsen og sønnen Andreas Larsen som er medejer og kom til firmaet i 2004. Firmaet har altid ligget i Gilleleje
  • Gilleleje Køle- & Energiteknik har mere end 30 års erfaring inden for varmepumper og leverer derfor opvarmningsløsninger så som jordvarme, luft/luft varme og luft/vand varme, som opfylder mange behov.
  • Gilleleje Køle- & Energiteknik har specialiseret sig i at levere køle- og fryseanlæg.

Omstillingsparathed er nøgleordet
Familiefirmaet bestående af far og søn har mere end 30 års erfaring inden for køle- og fryseanlæg. De har begge været en del af branchen i mange år og har oplevet både gode og dårlige tider. Derfor er de også blevet gode til at satse på det, som kunderne efterspørger.

”Vi skal satse på service på gamle anlæg. Der er overhovedet ikke et marked for nye anlæg i øjeblikket. Alt hvad der hedder komfortkøl, klimaanlæg og den slags, det er gået helt i stå. Det skyldes, at virksomhederne ikke længere kan trække elregningen til produktionen fra, dermed er det uinteressant for dem,” siger Andreas Larsen. Han henviser til, at virksomhederne brugte langt flere penge på klimaanlæg før 2010, hvor beskatningsreglerne på klimaanlæg blev lavet om, så udgifterne ikke længere kan trækkes fra.

Optimering er vejen frem
Andreas Larsen understreger, at det derfor er vigtigt, at man som virksomhed er omstillingsparat og klar til at gå andre og nye veje.

Samfundet har generelt stor fokus på energirenovering, og det kan også mærkes i kølebranchen. 

”Der er i øjeblikket stor efterspørgsel på, at optimere eksisterende anlæg, så de bliver mere energirigtige. Nu hvor kunderne ikke bruger penge på noget helt nyt, så vælger de i stedet at optimere, så de får det maksimale ud af de eksisterende anlæg,” forklarer Andreas Larsen og fortsætter:

”Der står mange gamle og dårlige køleanlæg rundt omkring i virksomheder, som har kørt dårligt i mange år. Men virksomhederne er ved at forstå, at det på lang sigt er meget dyrt at have et gammelt køleanlæg kørende, både i forhold til forbrug og reparationer, og det er jo godt for branchen og vores forretning.”

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

18.06.2024Geovent

Sponseret

Er dine medarbejdere udsat for skadelige dampe og støv på arbejdspladsen?

11.06.2024Geovent

Sponseret

Fleksibel og æstetisk ventilationsløsning til City Øre-Næse-Halsklinikken v/ speciallæge Jon Juhlin

07.06.2024Installator.dk

JV Ventilation skaber digital arbejdsplads

05.06.2024Genvex

Sponseret

Find dit nye filter på vores webshop

05.06.2024Installator.dk

Lindab opkøber danske Venti

30.05.2024Genvex

Sponseret

"Det er jo helt vildt fedt, at det gør en så stor forskel"

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle