Bornholmske tage skal teste nye solceller

Solceller, der både kan lave energi, varme og køling, skal snart testes på bornholmske tage. Solenergitesten er et led i et forskningsprojekt, der blandt andre inddrager Danfoss, DTU og Bornholms Energi & Forsyning.

Bornholmske familier skal være med til at teste en ny type solceller, der både kan lave energi, varme og køling. .

En ny type solcelletag med navnet ’iTM Energy Roof’ skal inden længe testes på bornholmske tage, skriver Bornholms Energi & Forsyning på dets hjemmeside.

Solcellerne kan gøre boliger selvforsynende med både strøm, varme og køling og altså gøre de mindre bæredygtige oliefyr og gasfyr overflødige.

Derudover har solcellerne den force, at de er konstrueret i selve taget, hvilket betyder, at soltaget iTM Energy Roof kan erstatte det eksisterende tag. Soltaget består af en ensartet overflade, hvor solceller og solfangere er bygget under – overfladen kan kunden selv være med til at vælge.

Læs også: Nordsjællandsk kommune ser muligheder i solceller på taget

Solcelletesten er et led i et forskningsprojekt mellem Bornholms Energi & Forsyning, Danfoss, DTU, rådgivningsfirmaet COWI og ingeniørfirmaet Racell, der står bag solcellerne. Forsøget starter på huse i den lille by Arnager, hvor solcellerne dog til at starte med vil blive testet oven på eksisterende tage.

"Vi tester på få udvalgte husstande i den lille by Arnager, hvor der ikke er fjernvarme. På ganske almindelige private boliger, og så tester vi taget i lufthavnen for at få vinklet forsøget på forskellige niveauer", fortæller Klaus Vesløv fra Bornholms Energi & Forsyning til mediet Energy Supply. Han tilføjer:

"Vi tester også i lufthavnen, fordi det ikke er et sted, vi kommer til at lave fjernvarme. Vi kan ikke få økonomien til at hænge sammen i sådan et projekt". 

Læs også: Vindmøller og solceller skal konkurrere om at udvikle grøn energi

Racell har blandt andet valgt at samarbejde med det bornholmske forsyningsselskab grundet øens store fokus på den grønne omstilling:

”Bornholm er meget bevidst omkring, hvordan man bedst muligt laver energi til borgerne, virksomhederne og de offentlige bygninger”, siger Yakov Safir, direktør i Racell.

-CHM

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

23.05.2024Installator.dk

Større rammer med energioptimerede løsninger venter

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle