Branchen venter stor efterspørgsel på bæredygtig ventilation

Energiforliget fra marts 2012 sætter fokus på energieffektiv bygningsrenovering. Ifølge Dansk Ventilation vil det medføre en stigende efterspørgsel på bæredygtig ventilation, og det ansvar er ventilationsbranchen klar til at løfte.

Energieffektive huse skaber behov for bæredygtig ventilation. Foto: Photos.com.

Bestyrelsesformand i Dansk Ventilation Dan Stjernegaard..

Der er ingen vej udenom, at vi skal spare energi. Energiforliget understreger, at energieffektivitet er en afgørende forudsætning for at kunne dække stadig større dele af energiforbruget med vedvarende energi.

I takt med at husene fremover bliver mere energieffektive, vil der blive brug for at tilføre mere frisk luft via et moderne og energibesparende ventilationsanlæg, og den efterspørgsel på bæredygtig ventilation er ventilationsbranchen forberedt på.

”For vores branche er det positivt, at der kommer mere fokus på energieffektivitet, og ventilationsentreprenørerne og rådgiverne i branchen er klar til at løfte det ansvar,” siger bestyrelsesformand i Dansk Ventilation Dan Stjernegaard.

Energirigtig ventilation
Der kan være overraskende meget energi at spare for små og mellemstore virksomheder ved at få energitjekket ventilationsanlægget. Dansk Ventilation vil derfor arbejde ekstra for at sætte fokus på energirigtig ventilation.  

”Vi har tænkt os at arbejde benhårdt videre med at få synliggjort begrebet ventilation. Ventilationen skal gøres så ”CO2 billig” som muligt, og det gøres ved at få størst mulig genvinding og bruge produkter, der forbruger mindst mulig energi. Lovgivningen er sådan set på plads, så opgaven er nu at få installeret flere anlæg efter de nyeste normer,” siger Dan Stjernegaard og fortsætter:

”Vi skal sikre, at effektiviseringen sker med hjælp og opbakning fra producenterne af materialet og så naturligvis politikkerne, der skal have mod til at indføre en form for kontrol af de nuværende ventilationsanlæg.”

Derfor er ventilation vigtigt

- Når vores huse bliver tættere, er der behov for at sikre varmegenvindingen ved hjælp af energirigtig ventilation.

- Med ventilation kan man sikre sig et fornuftigt luftskifte i husene samtidig med, at man ved varmegenvinding kan genbruge energien.

- En familie afgiver dagligt fugt svarende til ca. 10L vand, hvilket ophober sig i huset, hvis ikke der er ordentlig ventilation. 

DI: Stort potentiale
Bygninger står for 40 procent af energiforbruget, og det er nødvendigt med en væsentlig reduktion af energiforbruget i bygninger, hvis vi skal nå de ambitiøse klima- og energimålsætninger.
DI Handel ser ligesom Dansk Ventilation et stort udviklingspotentiale i bæredygtig ventilation, der ifølge Branchedirektør i DI Handel Lars William Wesch er en billig og energieffektiv løsning.

“Ventilation og andre tekniske installationer som varmesystemer, pumper og intelligente styresystemer til bygninger er energieffektive og har ofte en kort tilbagebetalingstid. Det er samtidig et område, hvor danske forhandlere har stor ekspertise, og hvor der er rigtig store besparelser at hente,” siger Lars William Wesch.

Beregninger fra GoEnergi viser, at der alene for handel og servicebranchen kan spares 300 mio. om året ved tiltag og justeringer på ventilationsanlæg.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

05.06.2024Genvex

Sponseret

Find dit nye filter på vores webshop

05.06.2024Installator.dk

Lindab opkøber danske Venti

30.05.2024Genvex

Sponseret

"Det er jo helt vildt fedt, at det gør en så stor forskel"

30.05.2024Installator.dk

Sensor-projekt skal vise vejen til bedre ventilation i institutioner og skoler

28.05.2024Geovent

Sponseret

Geovent præsenterer specialdesignede produkter på Intertool Welding Fair

14.05.2024Genvex

Sponseret

Genvex tilbyder flere serviceydelser

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning