Brancheorganisation: Nu skal vi have gang i efterspørgslen

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomhederne i installationsbranchen er kraftigt udfordret af coronaepidemien. Mangel på efterspørgsel er fra den ene dag til den anden blevet en stor udfordring.

Det er vigtigt, vi får genstartet efterspørgslen, for ellers kommer vi ikke fri af den onde spiral, vi sidder i nu, lyder budskabet fra Tekniq Arbejdsgiverne. Arkivfoto..

40 procent af VVS- og blikkenslagerforretninger og 34 procent af virksomhederne inden for elinstallation rapporterer nu om, at mangel på efterspørgsel begrænser deres produktion. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også: Coronakrisen rammer installationsbranchen hårdt

Dermed er balancen væltet, så det i dag nu er flertallet af virksomhederne, der oplever begrænsninger.

”Her ser vi med virksomhedernes egen stemme, hvordan de – fra den ene dag til den anden – pludselig oplever store begrænsninger i produktionen. Foruden mangel på efterspørgsel er det, der betegnes som ”andre begrænsninger”, altså corona, også sprunget kraftigt i vejret”, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i Tekniq Arbejdsgiverne.

Hjælpepakker er ikke nok
Når efterspørgslen pludselig falder, må man hurtigt justere produktionen, afskedige medarbejdere eller benytte lønkompensationsordningen, der er en del af regeringens hjælpepakker. De nye tal fra Danmarks Statistik er derfor helt centrale for danskernes forståelse af, hvordan det reelt står til ude i virksomhederne.

”Hjælpepakkerne er rigtig nyttige. Men tallene bekræfter også, at vi skal have fat i efterspørgslen. Det er vigtigt, vi får genstartet den, for ellers kommer vi ikke fri af den onde spiral, vi sidder i nu”, siger Maria Schougaard Berntsen.

Finansministeren har netop udtalt, at regeringen ønsker at tage initiativer, der gør Danmark grønnere og tager fat på klimaudfordringerne – samtidig med, at det skal kickstarte økonomien. En prioritering, Tekniq Arbejdsgiverne er enige i:

Læs også: Beskæftigelsen i installationsbranchen går nedad

”Vi har via klimapartnerskaberne sammensat et helt katalog af konkrete forslag, som politikerne bare kan plukke af. Derudover forslår vi for eksempel 130 procents fradrag til virksomheder med udgifter til digitaliserings- og automatiseringsprojekter, udbygning af infrastrukturen til elbiler og en forbedring af BoligJobordningen”, siger Maria Schougaard Berntsen.

- SMF

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle