Aldrig har der været så mange penge at spare ved at bruge strømmen på de billigste tidspunkter

De rekordhøje elpriser giver danskerne store besparelser, hvis de lægger strømforbruget i de perioder, hvor strømmen er billigst. Nye tal fra august viser, at det i tre ud af fem dage i august var billigst at bruge strøm mellem kl. 13 og 16. Det meddeler Energistyrelsen.

Vil man udnytte elprisens døgnrytme, kræver det, at man har en dynamisk elpriskontrakt med sit elselskab. Foto: Arkivfoto.

12,67 kroner. Så meget kostede det at sætte en 60 graders tøjvask over i en energimærke A vaskemaskine tirsdag d. 23. august i tidsrummet 19:00 – 20:00. Satte man i stedet samme type vask over søndag d. 21. august mellem 13:00 og 14:00 var prisen kun 5,49 kr. Det lyder måske ikke af en kæmpe besparelse, men ganger man beløbet med de fire tøjvaske, som en gennemsnitlig dansk familie sætter over ugentligt, bliver det til en årlig besparelse på 1.494 kr.

Og det er kun for tøjvasken. Skal man også lade elbilen op og sætte opvaskemaskinen over, kan der være tusindvis af kroner at spare ved at flytte sit forbrug til de tidspunkter af døgnet, hvor prisen på el er lavere.

LÆS OGSÅ: Caverion opkøber CS electric A/S

”August tegner pt. til at blive den dyreste måned nogensinde for de danske elkunder. Selvom det på ingen måde dækker den merudgift, der rammer rigtig mange danskere i øjeblikket, betyder de høje priser også, at der er rekordstore besparelser at hente, hvis man lægger sit elforbrug i de perioder af døgnet, hvor prisen er lavest,” siger Matilde Grøn Bjørneboe, der er ansvarlig for Energistyrelsens rådgivningstjeneste SparEnergi.dk.

Strømmen i august var billigst mellem 13:00 – 16:00 i dagtimerne

Og hvornår er prisen på strøm så lavest? I tre ud af fem dage har det indtil nu i august været billigst at købe strømmen mellem kl.13:00 og 16:00. Mens det i fire ud af fem dage været dyrest at købe strømmen mellem kl. 19:00 og 21:00.

Kun to ud af fem dage har strømmen været billigst i nattetimerne mellem kl. 03:00 og 04:00.

”Mange tror, at det altid er om natten, man får de mest favorable priser, men er der f.eks. meget vind og sol den pågældende dag, kan det også være midt på dagen, at der er flest penge at spare. Det er derfor vigtigt, at man holder øje med prisen, hvis man vil være sikker på at spare penge,” siger Matilde Grøn Bjørneboe.

Vil man udnytte elprisens døgnrytme, kræver det, at man har en dynamisk elpriskontrakt med sit elselskab.

Nye sensommerspareråd

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem på SparEnergi.dk.

”Vi oplever lige nu, at rigtig mange besøger SparEnergi.dk. Det indikerer, at flere og flere danskere interesserer sig for, hvornår det er mest favorabelt at bruge strømmen,” siger Matilde Grøn Bjørneboe.

LÆS OGSÅ: Ny tjeneste skal bane vejen for energiomlægning

Det er ikke kun pengepungen, der får glæde et mere fleksibelt elforbrug. Det samme gør klimaet.

”Som tommelfingerregel er den billigste strøm også den grønneste strøm, da det typisk er de timer, hvor vinden blæser eller solen skinner. Omvendt er strømmen typisk dyrest, når der også bruges gas til at producere strømmen. Så når vi flytter forbruget til tidspunkter, hvor strømmen er billigere, er det både til gavn for pengepungen og klimaet.”

At bruge strømmen når den er billigst, er blot ét af fem sæsonaktuelle spareråd, som Energistyrelsen har udarbejdet, og som man her og nu kan følge for at reducere energiforbruget.

Brug strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem på SparEnergi.dk.

Vask ved lavere temperaturer

Der er meget at hente økonomisk, hvis du sætter temperaturen ned, når du vasker tøj. Du kan eksempelvis spare over halvdelen af strømforbruget ved at vaske tøjet på 20 °C i stedet for på 40 °C.

LÆS OGSÅ: Erhvervsbyggeriet rammer rekordlavt niveau

Fyld maskinen op

Når opvaskemaskinen fyldes op, kører den færre ture – og det kan mærkes på din elregning. Faktisk kan du spare flere hundrede kroner om året, hvis det bliver fast rutine at fylde maskine helt op, inden du sætter den i gang. Og vil du spare endnu mere, kan du også skrue ned for temperaturen.

Tag kortere varme bade

Gør dine varme bade kortere. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5.000 kr. om året.

Forbered din bolig til varmesæsonen

Selv mindre energioptimerende tiltag kan medføre store besparelser på varmeregningen – det behøver ikke at være stort og omfattende. For eksempel er der meget at hente ved at tætne små huller og sprækker i hjemmet og ved at gøre varmeanlægget klar til vinter.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Oplev ny generation af LAMEL-LED

23.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Få større fleksibilitet med en plugin fordelingstavle

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

Install +S

22.05.2024Installator.dk

Koble udvider med endnu en partner i Nordjylland

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk afisoleringsmaskine til effektiv ledningsforberedelse

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde