Aldrig har der været så mange penge at spare ved at bruge strømmen på de billigste tidspunkter

De rekordhøje elpriser giver danskerne store besparelser, hvis de lægger strømforbruget i de perioder, hvor strømmen er billigst. Nye tal fra august viser, at det i tre ud af fem dage i august var billigst at bruge strøm mellem kl. 13 og 16. Det meddeler Energistyrelsen.

Vil man udnytte elprisens døgnrytme, kræver det, at man har en dynamisk elpriskontrakt med sit elselskab. Foto: Arkivfoto.

12,67 kroner. Så meget kostede det at sætte en 60 graders tøjvask over i en energimærke A vaskemaskine tirsdag d. 23. august i tidsrummet 19:00 – 20:00. Satte man i stedet samme type vask over søndag d. 21. august mellem 13:00 og 14:00 var prisen kun 5,49 kr. Det lyder måske ikke af en kæmpe besparelse, men ganger man beløbet med de fire tøjvaske, som en gennemsnitlig dansk familie sætter over ugentligt, bliver det til en årlig besparelse på 1.494 kr.

Og det er kun for tøjvasken. Skal man også lade elbilen op og sætte opvaskemaskinen over, kan der være tusindvis af kroner at spare ved at flytte sit forbrug til de tidspunkter af døgnet, hvor prisen på el er lavere.

LÆS OGSÅ: Caverion opkøber CS electric A/S

”August tegner pt. til at blive den dyreste måned nogensinde for de danske elkunder. Selvom det på ingen måde dækker den merudgift, der rammer rigtig mange danskere i øjeblikket, betyder de høje priser også, at der er rekordstore besparelser at hente, hvis man lægger sit elforbrug i de perioder af døgnet, hvor prisen er lavest,” siger Matilde Grøn Bjørneboe, der er ansvarlig for Energistyrelsens rådgivningstjeneste SparEnergi.dk.

Strømmen i august var billigst mellem 13:00 – 16:00 i dagtimerne

Og hvornår er prisen på strøm så lavest? I tre ud af fem dage har det indtil nu i august været billigst at købe strømmen mellem kl.13:00 og 16:00. Mens det i fire ud af fem dage været dyrest at købe strømmen mellem kl. 19:00 og 21:00.

Kun to ud af fem dage har strømmen været billigst i nattetimerne mellem kl. 03:00 og 04:00.

”Mange tror, at det altid er om natten, man får de mest favorable priser, men er der f.eks. meget vind og sol den pågældende dag, kan det også være midt på dagen, at der er flest penge at spare. Det er derfor vigtigt, at man holder øje med prisen, hvis man vil være sikker på at spare penge,” siger Matilde Grøn Bjørneboe.

Vil man udnytte elprisens døgnrytme, kræver det, at man har en dynamisk elpriskontrakt med sit elselskab.

Nye sensommerspareråd

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem på SparEnergi.dk.

”Vi oplever lige nu, at rigtig mange besøger SparEnergi.dk. Det indikerer, at flere og flere danskere interesserer sig for, hvornår det er mest favorabelt at bruge strømmen,” siger Matilde Grøn Bjørneboe.

LÆS OGSÅ: Ny tjeneste skal bane vejen for energiomlægning

Det er ikke kun pengepungen, der får glæde et mere fleksibelt elforbrug. Det samme gør klimaet.

”Som tommelfingerregel er den billigste strøm også den grønneste strøm, da det typisk er de timer, hvor vinden blæser eller solen skinner. Omvendt er strømmen typisk dyrest, når der også bruges gas til at producere strømmen. Så når vi flytter forbruget til tidspunkter, hvor strømmen er billigere, er det både til gavn for pengepungen og klimaet.”

At bruge strømmen når den er billigst, er blot ét af fem sæsonaktuelle spareråd, som Energistyrelsen har udarbejdet, og som man her og nu kan følge for at reducere energiforbruget.

Brug strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem på SparEnergi.dk.

Vask ved lavere temperaturer

Der er meget at hente økonomisk, hvis du sætter temperaturen ned, når du vasker tøj. Du kan eksempelvis spare over halvdelen af strømforbruget ved at vaske tøjet på 20 °C i stedet for på 40 °C.

LÆS OGSÅ: Erhvervsbyggeriet rammer rekordlavt niveau

Fyld maskinen op

Når opvaskemaskinen fyldes op, kører den færre ture – og det kan mærkes på din elregning. Faktisk kan du spare flere hundrede kroner om året, hvis det bliver fast rutine at fylde maskine helt op, inden du sætter den i gang. Og vil du spare endnu mere, kan du også skrue ned for temperaturen.

Tag kortere varme bade

Gør dine varme bade kortere. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5.000 kr. om året.

Forbered din bolig til varmesæsonen

Selv mindre energioptimerende tiltag kan medføre store besparelser på varmeregningen – det behøver ikke at være stort og omfattende. For eksempel er der meget at hente ved at tætne små huller og sprækker i hjemmet og ved at gøre varmeanlægget klar til vinter.

-AKJ

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle