Centerdirektør begejstret for samlet LED-løsning

En professionel installation, troværdig rådgivning, effektive LED armaturer, smart trådløs lysstyring og en årlig energireducering på 70 % fra 25.000 kWh til omkring 6.700 kWh.

Elektrikere fra Mariendal Electrics under installationen i august 2019.

Det er de buzzwords, der står klart i Centerdirektør Carsten Pedersens hukommelse her ca. 5 måneder efter, at Aarhus Firmasport fik udskiftet den gamle belysning til energisparende LED.

Mariendal Electrics har stået for de tidligere installationer i hallen og er til dagligt fast elektriker i huset, så det var helt naturligt, at de fik opgaven med den nye halbelysning. Serviceleder Christopher Andkjær havde allerede været i kontakt med Anette Hoffmann i forbindelse med et andet halprojekt – velvidende, at Ecobility har stor erfaring inden for lysoptimering af idrætsfaciliteter.

De gamle rør var ’trætte’, og der trængte i den grad til markante lysforbedringer. I Carsten Pedersens 25 år som centerdirektør i Aarhus Firmasport har det været nødvendigt at tænde alle lamper, også selvom bare 2 mand skulle bruge en enkelt bane til badminton. Spild af penge, energi og miljø. Udgangspunktet var derfor at modernisere den samlede løsning og løfte belysningen betydeligt i hallen.

Smart lysstyring giver langt flere muligheder   

Serviceleder Christopher Andkjær er bekendt med Casambi trådløs lysstyring, men hverken han eller centerdirektøren har været klar over, hvor mange muligheder det nu giver, og hvor enkelt det er at bruge. Fra en iPad eller telefon kan hvert enkelt armatur styres individuelt via. Bluetooth og ud fra 4 knapper kan der laves lysscenarier til alle typer sport (badminton, fodbold, håndbold, opvisning og grundbelysning til eks. rengøring):

”Jeg havde personligt ingen erfaring med Casambi lysstyring, men det gav ro i maven at skubbe projektet til jer og efter mange ’aha-oplevelser’ skal jeg da lige love for at skepsis blev forvandlet til begejstring. I dag kan Carsten enkelt og nemt regulere lysstyrken og indstille banerne ud fra hvilke behov de enkelte brugere har, og det giver samtidig mange flere anvendelsesmuligheder i hallen”, fortæller Christopher Andkjær.

Det tog tre elektrikere godt 2,5 arbejdsdag at lave en 1-1 udskiftning (176 slidte rør erstattet af 35 nye INDUS A sport armaturer fordelt på 5 rækker) samt en dag til programmering i forhold til lysstyringen med Ecobility’s projektleder Jesper Madsen. INDUS A-armaturerne giver i dag 60 % mere lys på banerne og løsningen skærer godt 70 % af energiforbruget (ca. 30.000 kr. årligt).   

Stærkt samarbejde – professionelt resultat

Carsten Pedersen har med stor interesse fulgt processen hele vejen og han føler sig rigtig godt behandlet. Mariendal Electrics lovede ham én af branchens bedste halløsninger, og det synes han også, at han står tilbage med i dag. Under den faste julefrokost i december havde han mulighed for at lave en særlig lysopsætning til netop det arrangement. Med kun 5 lamper tændte og særligt spotlys bag et forhæng, hvor maden blev klargjort, skabte det en særlig god stemning i hallen til stor glæde for alle.

”Det er en super fed løsning, vi har fået hernede. Jeg vil helt klart anbefale et samarbejde med Ecobility og vil samtidig gerne prale lidt af vores nye belysning. Jeres projektleder Jesper er en rigtig tekniknørd, som har styr på sine ting, Anette har ydet en fantastisk service og vejledning, vi fik alle vores ønsker tilgodeset plus mere til og installationen af lyset forløb hurtigt og problemfrit, så stor tak til Mariendal Electrics.”

08.09.2020eco2LIGHT

Sponseret

Flot lysoptimering i Køge Nord Sport Center

03.08.2020eco2LIGHT

Sponseret

Vi henter "Aalborg-drengen" hjem

02.07.2020eco2LIGHT

Sponseret

Smart Retrofit-løsning løfter Sønderborg International School

19.06.2020eco2LIGHT

Sponseret

Flot retrofitløsning på Viborg Private Realskole

10.06.2020eco2LIGHT

Sponseret

Lyset guider og tryllebinder os

01.04.2020eco2LIGHT

Sponseret

Et velovervejet partnerskab 2020