Smart Retrofit-løsning løfter Sønderborg International School

I et stærkt samarbejde med Intego – Aabenraa, som stod for nedtagning, ombygning og montering, har vi leveret en fuldkommen skræddersyet retrofit-løsning over alt på Sønderborg International School.

Skolens gamle ventilationssystem betød, at vi var nødt til at udtænke en særlig retrofit-løsning ift. ny belysning..

Ombygning af eksisterende lyskilder kan være en tidskrævende og nogle gange udfordrende affære, men med eco2LIGHT’s nye Retrofit Kit, bestående af driver og magnetisk lysstribe, er det nu nemt at ’udskifte indmaden’ i eksisterende lamper og gamle enheder.

Ikke ét LED-projekt er ens, og virksomheder i forskellige brancher har sjældent samme ønsker og behov, når vi snakker grøn renovation og lysoptimering. Nærværende lysforbedring er et godt eksempel på, at pris ikke behøver at være vigtigste parameter for at realisere en udskiftning til LED-belysning.   

Energirigtig fornyelse i gammelt lyssetup

Før privatskolen rykkede ind på adressen på Agervang 14 i Sønderborg, blev bygningen brugt som Regionens sygeplejeskole med plads til 200 sygeplejestuderende. Antal af skoleelever er de senere år vokset eksplosivt, så da muligheden bød sig, købte privatskolen den gamle bygning og rykkede officielt ind i lokalerne december 2017.

Bygningen er fra midt 70’erne, hvilket også ses på faciliteterne, hvilket giver skolen en helt særlig atmosfære. En stor del af belysningen i hovedbygningens klasseværelser, gangarealer, lærerværelse og møderum har været placeret i forbindelse med og inde bag skolens ventilationssystem. Almindeligvis anbefaler vi at udskifte hele armaturet, men det ville i dette tilfælde ødelægge æstetik/beskaffenhed, lave mærker i både loft og ventilation, samt være mere ressourcekrævende. Det var skolen slet ikke interesseret i, hvorfor pris heller ikke var en afgørende faktor.

Vores tekniske chef kom så på en glimrende idé. Hvorfor ikke lave grøn fornyelse på skolens eksisterende lyskilder med vores smarte retrofit kit, så det netop var muligt at bevare look og æstetik, og samtidig forbedre lyskvaliteten betydeligt uden at bruge alt for mange kræfter på ombygningen? En specialløsning, der kunne integreres med eksisterende ventilationssystem.   

Muligheden for ESCO Light-finansiering og det faktum, at skolen kunne bevare de gamle lamper, men stadig få en lysforbedring i forhold til daglig sundhed, trivsel og sikkerhed, gjorde den endelig forskel.

Med en samlet investering på 230.000 kr. er alt belysning i skolens hovedbygning og ’Pavillionen’ nu udskiftet og kort tid efter, kunne Steve Hall allerede se og mærke markant forskel på belysningen. Både forældre og personale er efterfølgende kommet med mange positive tilkendegivelser. Skolen virker i dag som nymalet, mere klimavenlig og sparer nu ca. 20.000 på det årlige elforbrug.  

Der var minimale forstyrrelser, selvom dele af monteringen stod på, mens elever og lærere var på skolen, men Intego var super dygtige og effektive, så installationsprocessen blev hurtig og fleksibel.

”Jeg følte mig super godt vejledt, Anette er et dejligt, positivt menneske, og jeres måde at tilgodese vore behov med den smarte retrofit-løsning, er jeg meget imponeret over. Jeg kunne ikke være mere tilfreds. I ved, hvad I har med at gøre, og jeg vil uden tvivl anbefale jeres ekspertise inden for LED-belysning til andre.”
                                                       
                                                        - Steve Hall (Marketing and Facilities Manager)

Stærkt samarbejde med Intego

Foruden kunden, er installatøren vigtigste brik i projektet, hvorfor tekniske kompetencer og kendskab til kunden er i fokus. Vi samarbejder med de bedste installatører til opgaven, og her kommer Intego ind i billedet. 

Til trods for den store retrofit-opgave, som afdelingen i Aabenraa ikke laver mange af, var der en konstruktiv og idérig dialog omkring pågældende lysoptimering. Intego kom selv på banen med udbygning af nye polycarbonatplader i de eksisterende 60/60-paneler.

Alt i alt omfatter monteringen 210 stk. LED-rør, 240 stk. 4xRetrofit Kit til eksisterende paneler samt 23 plafonder med sensor til toiletter/omklædning. I skolens hovedbygning betyder det i dag en reducering i Wattforbrug fra 23.670 kWh til 14.057 (knap 10.000 kWh) og i Pavillionen mere end en halvering fra 10.801 kWh til 4.455 kWh (knap 6.400 kWh) - i gennemsnit fra 45 Watt til 19 Watt pr. enhed.

En rigtig god og stabil løsning, der indfrier kundens ønsker og krav, samt holder de dokumenterede besparelser:

”Vi laver ikke mange retrofit-løsninger af den kaliber, som på Sønderborg International School. Normalvis er det kun et par klasseværelser eller rum, så dette projekt var i en helt anden størrelsesorden. Oftest anbefaler vi at udskifte hele armaturet for at undgå evt. udfordringer med fatninger eller andre komponenter, men denne Retrofit-løsning var gennemtænkt og god, nem at montere og giver et super flot slutresultat, som jeg bestemt gerne vil stå inde for.”

                                                      - Georg Faudel (Serviceleder Intego – Aabenraa)   

08.09.2020eco2LIGHT

Sponseret

Flot lysoptimering i Køge Nord Sport Center

03.08.2020eco2LIGHT

Sponseret

Vi henter "Aalborg-drengen" hjem

02.07.2020eco2LIGHT

Sponseret

Smart Retrofit-løsning løfter Sønderborg International School

19.06.2020eco2LIGHT

Sponseret

Flot retrofitløsning på Viborg Private Realskole

10.06.2020eco2LIGHT

Sponseret

Lyset guider og tryllebinder os

01.04.2020eco2LIGHT

Sponseret

Et velovervejet partnerskab 2020