Flot retrofitløsning på Viborg Private Realskole

I et lokalforankret samarbejde med Grønning El-teknik, har eco2LIGHT leveret en flot retrofit løsning samt øvrig belysning på Viborg Private Realskole.

Viborg Private Realskole står nu til at spare 38.000 kr. årligt på elforbruget. .

I efteråret 2019 undergik Viborg Private Realskole en markant lysforbedring, der visuelt har løftet interiør, forbedret indeklimaet, samt nu sparer skolen for mange penge på elregnskabet.

Ikonisk bygning i grøn fornyelse

Det er ikke altid, at en udskiftning til energisparende LED betyder, at armaturerne mv. skiftes ud, især ikke hvis kundens største ønske og krav er at bevare eksisterende lamper, som en del af historien og vartegnet. I 2015 købte Viborg Private Realskole Nykredit’s ikoniske 3.300 kvadratmeter store bygning fra 1906 med idéen om, at bygningen skulle være samlingspunkt for skolens øvrige bygninger.

Per Amnitzbøl, skolens Serviceleder igennem 4 år, havde længe efterspurgt et bedre og mere energieffektivt lys, da elforbruget på daværende tidspunkt lå på mellem 8 – 10.000 kr. om måneden, hvor Nykredit-bygningen var en betydelig energisluger med de 47 arkitektlamper med hver 6 stk. 36W PL-rør. Derudover kom alt den øvrige belysning i klasseværelser, toiletter og SFO-del.   

Lokalt samarbejde med Grønning El-teknik

Hvordan kombinerer man bedst en grøn profil og fornuftig økonomi uden at pille ved det unikke interiør? Arkitektonisk er denne bygning meget speciel med iøjnefaldende hvælvinger i loftet oplyst af store antikke Louis Poulsen designerlamper. Løsningen var en ombygning af de 47 lamper, så det blev muligt med en 1-1-udskifting og dermed erstatte de i alt 282 gamle rør med nye 18W kompakt LED-rør. Før var der 216W i hver lampe – i dag er der kun 108W og et langt bedre lys.

Til trods for den tid det tog med at ombygge lamperne, synes elinstallatør Thomas Grønning bestemt, at det var arbejdet værd:

”Det er ikke mange retrofitløsninger, vi laver, så det var en tidskrævende opgave at ombygge lamperne, men det gav til gengæld også et super flot resultat med et godt lys, som alle er glade for. Generelt set, var det nogle anerkendte produkter, der blev brugt i projektet, udover kompakt-rørene i lamperne. Projektet forløb fint, og jeg vil gerne anbefale et samarbejde med eco2LIGHT.”  

Skolen forvandlet med energieffektiv LED

Udover retrofitløsningen i Nykredit-bygningen, leverede vi også 98 stk. 60/60-paneler til både klasseværelser og SFO, samt yderligere 6 stk. påbygningspaneler til toiletterne. De LED-ombyggede lamper gør lige præcis det, de skal. Lyset er blevet markant bedre, så de smukke hvælvinger i loftet nu kommer til sin ret, og elforbruget er blevet reduceret betydeligt, så skolen i dag kan nyde godt af de estimerede elbesparelser på godt 38.000 kr. om året. Det er dog stadig for tidligt at komme med et præcist tal.

Den grønnere profil frigiver nu flere midler til driften og med 5 års garanti på vore egne produkter, kan serviceleder Per Amnitzbøl med god samvittighed trygt tænde det nye lys – hver dag.   

Han håbede, at lysoptimeringen ville blive en ’AHA-oplevelse’ for både ledelse og ansatte på skolen, der nemlig havde været lettere skeptiske, inden lyset blev installeret. Under monteringen af lyset i klasserne, blev kvalitetsforskellen på lyset sat meget godt i perspektiv. En lærerinde kommenterede den tydelige lys- og farveforskel, men hvad hun ikke vidste var, at den gullige belysning, som hun nu klagede over og ikke kunne vende sig til, rent faktisk var den gamle belysning. Her fik servicelederen bekræftet, at det var den helt rigtige beslutning at udskifte til LED. 

For eco2LIGHT, er det altid vigtigt at tilbyde den lokale elektriker opgaven, såfremt denne kan byde ind på projektet. Erfaringsmæssigt giver det den bedste oplevelse for kunden under installationsprocessen, da der i forvejen allerede er etableret tillid til pågældende elektriker. Per Amnitzbøl har også været glad for, at samarbejdet var lokalforankret med Grønning El-teknik, da han ellers kunne have brugt mange timer og ressourcer på tegne og fortælle: 

”Det var meget tillidsskabende, at vores huselektriker fik opgaven, og jeg har hele tiden følt mig i trygge hænder. Jeg vil helt klart anbefale eco2LIGHT for deres professionelle tilgang til opgaven, deres måde at løse tingene på, de mange gode produkter og det lys, vi har fået på skolen. Det spiller bare, så total thumbs up! I kommer endelig igen, hvis vi skal have installeret mere LED-belysning.”

08.09.2020eco2LIGHT

Sponseret

Flot lysoptimering i Køge Nord Sport Center

03.08.2020eco2LIGHT

Sponseret

Vi henter "Aalborg-drengen" hjem

02.07.2020eco2LIGHT

Sponseret

Smart Retrofit-løsning løfter Sønderborg International School

19.06.2020eco2LIGHT

Sponseret

Flot retrofitløsning på Viborg Private Realskole

10.06.2020eco2LIGHT

Sponseret

Lyset guider og tryllebinder os

01.04.2020eco2LIGHT

Sponseret

Et velovervejet partnerskab 2020