Compact P udgør en vigtig del af banebrydende passivhus-uddannelsesprogram

Passivhus-byggestandarden får et stadigt stærkere fodfæste i branchen. Det seneste tiltag er etableringen af verdens første passivhus-uddannelsesprogram, der lægger vægt på praktisk uddannelse med udgangspunkt i blandt andet Nilans Compact P-løsning.

Maurice Falvey fra Nilan Irland giver en præsentation af Compact P’s funktioner..

I Irland har det certificerede Passive House Tradesman-uddannelsesprogram for professionelle i bryggebranchen, der er de første af sin slags, været en stor succes med flere gennemførte kurser og mange tilmeldte til de kommende kurser, heriblandt fagfolk fra USA og Canada.  

Kurserne giver arbejdsløse håndværkere, arkitekter, ingeniører og lignende mulighed for at få nye kompetencer ved at give dem færdigheder og viden baseret på både teori og praktisk uddannelse.

Den praktiske uddannelse omfatter montering og afprøvning af forskellige passivhus-komponenter. Blandt de mekaniske systemer, der er udvalgt til dette formål, er Nilans alt-i-en-opvarmningsløsning Compact P, der kombinerer ventilation, opvarmning og produktion af varmt brugsvand i ét system. Compact P er certificeret til brug i passivhuse og er allerede monteret i adskillige hjem verden over, der er bygget i henhold til den energibesparende komfort-byggestandard. 

- At skabe drivkraft bag passivhus-konceptet står i centrum for vores aktiviteter, fortæller key account manager hos Nilan, Philip Dahl.

- Som en ud af kun en håndfuld fabrikanter af kompakte indeklimaløsninger certificeret til brug i passivhuse anser vi det for at være vores forpligtelse at dele vores viden og stille vores produkter til rådighed for dem, der ønsker at lære mere om denne energieffektive standard.

Anerkendt af Passivhaus Instituttet

Kurserne udbydes af det irske Passive House Academy gennem FAS, der er en statslig instans for uddannelse og beskæftigelse. Efter at have færdiggjort deres eksamener modtager eleverne et certifikat som bevis på deres nye titel som certificeret Passiv House Tradesman, der er akkrediteret af det internationalt anerkendte Passivhaus Institut (PHI).

PHI er organisationen bag passivhusstandarden og tager derfor føringen i den videre udvikling inden for området. Ifølge Maurice Falvey fra Nilan Irland er kursets potentiale ikke gået ubemærket hen:

- PHI så interesseret til fra starten, og de første kurser endte med at være en model for udviklingen af fremtidige, certificerede Passive House Tradesmen-kurser. Siden da har PHI udbredt dem på verdensplan.

Læs mere om Passive House Academy

Læs flere detaljer om passivhus-konceptet

Læs mere om Compact P

24.04.2013Nilan A/S

Sponseret

Nilan A/S viste nyt passivhus-certificeret Comfort-anlæg frem på VVS messen

25.10.2012Nilan A/S

Sponseret

Nilan scorer hattrick i international energi konkurrence

03.07.2012Nilan A/S

Sponseret

Endnu et Nilan-showroom kommer på landkortet

18.06.2012Nilan A/S

Sponseret

Dansk produktionsvirksomhed opruster på eksportsalget med fransk certificering

07.06.2012Nilan A/S

Sponseret

Ny totalløsning tilbyder stort spænd i varmekapacitet

02.05.2012Nilan A/S

Sponseret

Passivhus’ energieffektivitet overstiger alle forventninger