Ny totalløsning tilbyder stort spænd i varmekapacitet

Den nye Compact P GEO 6 er en ekstremt energieffektiv total indeklimaløsning, der ikke kun opfylder mange forskellige men også varierende behov, hele året rundt, takket være en integreret 6 kW-jordvarmepumpe med variabel kompressor.

Nilans nye totalløsning Compact P GEO.

En høj SCOP (årseffektfaktor), stort kapacitetsspænd og nemmere installation er kun nogle af fordelene ved den nyeste tilføjelse til Nilans portefølje af energivenlige ventilations- og klimaløsninger, Compact P GEO 6. Dette unikke produkt er resultatet af mange måneders arbejde med at udvikle den optimale kombination af de innovative teknologier bag fremtidens varmepumpe- og ventilationsløsninger.

- Ved at integrere en 6 kW-jordvarmepumpe i vores passivhus-certificerede Compact P-anlæg, har vi taget et stort skridt i videreudviklingen af de muligheder, denne løsning har, siger udviklingschef Jens K. Larsen.

Compact P GEO 6 er en ekstremt energivenlig totalløsning med en meget høj virkningsgrad. Det beviser officielle test, der er gennemført med enestående resultater og underbygges af et højt antal field tests. Kategoriseringen ”totalløsning” betyder, at Compact P GEO 6 samler ventilation, produktion af varmt brugsvand og rumopvarmning i et enkelt kabinet.

Energieffektiv løsning forud for sin tid

Jordvarmepumpen tilkobles lavtemperatur-centralvarmesystemet og dækker dermed hele husets varmebehov til rumopvarmning med et minialt energiforbrug.

Takket være den variable kompressor i 6 kW-varmepumpen spænder dens kapacitet fra 2 til 6 kW. Dermed reguleres ydelsen, så den aldrig bruger mere energi end nødvendigt, hele året rundt. Det gør Compact P GEO 6 til en langt mere effektiv og energivenlig løsning sammenlignet med traditionelle varmepumper med en konstant (on/off) ydelse.

Resultatet er en meget høj SCOP på 4,46 ifølge test udført af the Austrian Institute of Technology AIT (mod den nye standard EN 14825). Varmepumpen forventes dermed at blive kategoriseret som et A++-produkt, idet det lever op til de prædefinerede krav for Europakommissionens Ecodesign Directive, der færdiggøres senere i år.

Et lille kabinet med store fordele

Eftersom jordvarmepumpen monteres i Compact P-kabinettet, skiller totalløsningen sig ud ved at kombinere alle ventilations- og varmefunktioner i ét enkelt kabinet, der minder om et stort køleskab i størrelsen. Det betyder, at løsningen er let at installere, ikke optager ret meget plads og dermed bliver en anonym men betydelig installation i boligen.

… og en lille lyd

Jordvarmepumpens lydeffekt er kun 44 dB(A) og 51 dB(A) ved henholdsvis 50% og 100% kapacitet ifølge AIT test (med brine/vand = 0/35°C). Det beviser, at det kun vil give en minimal stigning i lydeffekten for Compact P GEO 6, sammenlignet med en standard Compact P-model.

SCOP

”Seasonal coefficient of performance” (SCOP – årseffektfaktor) er den overordnede effektfaktor for anlæggets ydeevne dækkende for hele opvarmningssæsonen og beregnet ud fra det årlige reference-varmebehov divideret med det årlige elforbrug til opvarmning.

Læs mere om Compact P-seriens mange muligheder

Læs mere om Ecodesign Directive (på engelsk)

24.04.2013Nilan A/S

Sponseret

Nilan A/S viste nyt passivhus-certificeret Comfort-anlæg frem på VVS messen

25.10.2012Nilan A/S

Sponseret

Nilan scorer hattrick i international energi konkurrence

03.07.2012Nilan A/S

Sponseret

Endnu et Nilan-showroom kommer på landkortet

18.06.2012Nilan A/S

Sponseret

Dansk produktionsvirksomhed opruster på eksportsalget med fransk certificering

07.06.2012Nilan A/S

Sponseret

Ny totalløsning tilbyder stort spænd i varmekapacitet

02.05.2012Nilan A/S

Sponseret

Passivhus’ energieffektivitet overstiger alle forventninger