CONCITO: Behov for grønt offentligt-privat samarbejde

CONCITO og konferencen Transform2012 anbefaler Martin Lidegaard at sætte fart på den offentlige-private innovation og sikre bedre udbredelse af energirigtige løsninger i kommunerne. COP18 løser ikke klimakrisen alene, lyder det.

Ifølge Danmarks grønne tænketank CONCITO kræver en grøn omstilling, at både den offentlige og den private sektor har fokus på at skabe innovative løsninger.

Mange gange er 1+1=3, hvis der skabes innovation i partnerskaber mellem offentlige og private, lød det, da de overrakte deres anbefalinger til en grøn omstilling af byerne til klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard på konferencen Transform2012 den 22. november.

Emnet for Transform2012 var den grønne omstilling af byerne. Og CONCITO’s anbefalinger, som blandt andet blev inspireret af de 325 deltagere på konferencen, skal være med til at accelerere processen. Anbefalingerne blev overrakt af chefkonsulent Susanne Krawack.

Concito peger på forslag om, at staten og kommunerne skal sørge for at få samlet og formidlet viden og erfaringer om offentlig-privat innovation inden for klima- og energiområdet.

Klar til COP18
Bag konferencen står blandt andre Gate 21, som er et partnerskab mellem kommuner, private virksomheder og forskningsinstitutioner, der sammen arbejder for et bæredygtigt samfund og grøn erhvervsudvikling. Direktøren derfra, Poul Erik Lauridsen er optaget af det snart forestående COP18:

”I næste uge er der COP18 i Doha. Men vi kan ikke bare vente på de internationale aftaler. Vi er nødt til at sætte gang i omstillingen på det lokale niveau allerede i dag. Byerne står for 70 procent af vores energiforbrug, så der er det oplagt at starte. Og det kan ikke gå hurtigt nok. De nyeste prognoser fra Verdensbanken peger på, at de globale temperaturstigninger vil nå fire grader i dette århundrede, hvis ikke vi handler nu,” siger han i en pressemeddelelse.

Nye løsninger er et must
Byerne sætter allerede i dag scenen for mange af de energieffektive indsatser, der skal være med til at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler i 2050. Transform2012 præsenterede en lang række af de nyeste løsninger og værktøjer, som er blevet til i offentlige-private innovationsprojekter: blandt andre mobilitetsplanlægning, dagslysstyret LED-belysning, et onlineværktøj til beregning af totalværdi, en online guide til processtyring i byggeriet og meget mere.

”Det er vigtigt at udbrede de gode løsninger, som er blevet til i offentlig-privat-samarbejderne til alle landets kommuner. Det er i kommunerne, de nationale klimaplaner bliver omsat til konkrete initiativer, og jo bedre vi kan udbrede og forankre de mest energioptimerende løsninger, jo hurtigere kan vi få accelereret omstillingen,” siger Poul Erik Lauridsen. Og netop udbredelse og forankring af de gode løsninger, spillede også en stor rolle i CONCITO’s anbefalinger til Martin Lidegaard:

Anbefalingerne blev overrakt til Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard om den 22. november.  De vil blive offentliggjort på www.gate21.dk.

-KH

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde