Coronakrisen påvirker installationsbranchen kraftigt

Virusudbruddet påvirker omsætningen og den daglige drift. Og selvom det er gået fremad fra april til maj, så er el- og VVS-brancherne stadig de delbrancher inden for bygge- og anlægsbranchen, der er hårdest ramt. Det viser en nylig opgørelse.

Tekniq Arbejdsgivernes egne undersøgelser blandt medlemdsvirksomhederne viser, at størstedelen er ramt økonomisk af coronakrisen..

Danmarks Statistiks opgørelse over, hvordan coronaepidemien påvirker dansk erhvervsliv i maj, viser, at godt 38 procent af elinstallatørerne og 36 procent af VVS- og blikkenslagervirksomhederne er meget eller noget påvirkede af de inden- og udenlandske restriktioner i forbindelse med coronaepidemien.

Til sammenligning gælder det for 17 procent af byggeentreprenørerne og 12 procent af virksomhederne indenfor tømrer- og bygningsvirksomhederne.

”Selvom der er åbnet mere op, så er hele økonomien fortsat under pres. Vi ser ind i et år, hvor virksomhederne er hårdt ramt på omsætningen, og hvor både privatforbrugere og virksomheder vil være for tilbageholdende med at fortage forbedringer af boligen eller investeringer i produktionsapparatet”, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i Tekniq Arbejdsgiverne.

Læs også: Coronakrisen bider sig fast i installationsvirksomhederne

Langsigtede konsekvenser
Tallene fra Danmarks Statistik viser, at tre ud af fire virksomheder i elbranchen og to ud af tre i VVS-branchen oplever, at omsætningen var reduceret i maj. Det stemmer overens med Tekniq Arbejdsgivernes egne undersøgelser blandt medlemsvirksomhederne.

”Der er kun lidt færre virksomheder i dag, som er ramt på omsætningen, end i chokdagene lige efter regeringens pressemøde, hvor landet blev delvist lukket. Det er selvfølgelig positivt, at udviklingen er gået i den retning, men vi skal ikke glemme proportionerne. Tallene viser, at hovedparten er ramt. Og blandt de ramte er der en forventning om, at det kommer til at trække tråde langt ind i efteråret og op til et helt år frem”, siger Maria Schougaard Berntsen og fortsætter:

”Derfor skal hjælpepakkerne skal ikke bare stoppe fra den ene dag til den anden, men der skal derimod sikres en gradvis udfasning. Samtidig skal politikerne med den anden hånd stimulere økonomien, så den bekymring, der sidder i befolkningen, kan mindskes – uden det bliver der alt for stor tilbageholdenhed, når det gælder både investeringer og forbrug”, siger Maria Schougaard Berntsen.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024RIB Software

Sponseret

NYHED: Nyt RIB Projekt plugin til Revit!

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle