Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

Regering og Folketinget har afsat milliarder til at lagre CO2 i undergrunden i bestræbelserne på at nå 70 pct. reduktionen. Men der mangler en plan for anvendelse af biogen CO2 til produktion af grønne brændstoffer til bl.a. skibe og fly, mener Green Power Denmark.

“Regeringen har samlet afsat 38 milliarder kroner til at lagre CO2. Indsatsen vil føre til en reduktion på knap 3 millioner ton CO2 i 2030. Der er derimod ikke afsat penge af betydning til at anvende CO2. Det skævvrider konkurrencen og gør det vanskeligt for producenter af grønne brændstoffer at få adgang til biogen CO2,” siger Michael Madsen, der er chef for Power-to-X i Green Power Denmark.

Mulighederne for at producere grønne brændstoffer via Power-to-X er ifølge Green Power Denmark gode her i landet, men det kræver ifølge organisationen, at man anvender den tilgængelige CO2, hvis produktionen skal ske på dansk jord.

“Det er på tide, at vi hæver blikket og kigger på, hvad der skal ske ud over de nationale reduktionsmål efter 2030. Der skal vi for alvor i gang med at omstille de sektorer, der ikke kan elektrificeres direkte for eksempel fly, skibe og dele af industrien,” siger Michael Madsen.

Green Power Denmark står sammen med 25 virksomheder og organisationer bag rapporten ”Anbefalinger til acceleration af CO2 fangst og anvendelse i Danmark”. Rapporten peger på en række udfordringer og forslag til løsninger.

Blandt anbefalingerne i rapporten er, at at regeringen hjælper produktionen af grønne brændstoffer i gang frem mod 2035.

“Regeringen bør blandt andet sætte et mål for produktion af grønne brændstoffer i henholdsvis 2030 og 2035. Det er også nødvendigt med økonomisk støtte, som både kan mindske prisforskellen mellem fossile og grønne brændstoffer og minimere projekternes risiko,” skriver Green Power Denmark i en pressemeddelelse.

-emte

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle