Danmarks bedste el- og vvs-lærlinge kåret

Landets bedste el- og vvs-energilæring er kåret. Det skete til lørdagens DM i Skills, hvor fire dystede i vvs-energi-konkurrencen og fem i elkonkurrencen.

Vvs-energilærling Mike Dethlefsen, lærling hos Vejen VVS-Service ApS i Vejen, tog sejren ved DM i Skills 2013.Foto: Skills Denmark.

Lørdag eftermiddag blev der overrakt præmier ved DM i Skills til landets bedste vvs-energilærling og bedste elektrikerlærling. DM i Skills blev afholdt i NRGI Park og Arena i Aarhus.

I vvs-energi-konkurrencen overrakte Torben Albert Olsen, direktør for Haugaard & Omegnens VVS A/S og bestyrelsesmedlem i TEKNIQ, lørdag eftermiddag præmierne til landets bedste vvs-energilærlinge.

Vvs-energilærling Mike Dethlefsen, lærling hos Vejen VVS-Service ApS i Vejen, tog sejren i vvs-kategorien i konkurrence mod tre andre vvs-energilærlinge.

Energirigtig løsning med varmepumpe
Konkurrencen bestod i år i at lave en energirigtig løsning, hvor varmepumpen var i centrum. Varmepumpen skulle levere varmt vand til en beholder og videre til en gulvvarmeinstallation. Formålet var at vise hele villaens relation til varmepumpen i mindre målestok.

Elektrikerlærling René Svarrer Christensen, lærling hos Strandby Elteknik A/S i Strandby, tog sejren i el-kategorien. Foto: Skills Denmark.

”Det svære ved opgaven er, at den er teknisk, og at der skal laves et rørsystem forbundet nøjagtigt med komponenter, så det kan fungere optimalt,” siger konsulent i TEKNIQ, Bent-Ole Bohn, i en pressemeddelelse.

Elkonkurrencen med fokus på energioptimering
Carsten Priess, direktør for Priess El-Service ApS og bestyrelsesmedlem i TEKNIQ, overrakte præmierne til landets bedste elektrikerlærling ved DM i Skills. Elektrikerlærling René Svarrer Christensen, lærling hos Strandby Elteknik A/S i Strandby, tog sejren i el-kategorien i konkurrence mod fire andre elektrikerlærlinge.

"I elektrikeropgaven var energioptimering også i fokus. Der skulle laves en teknisk installation inden for stærk- og svagstrøm, hvor intelligente installationer i forhold til energioptimering, styring af lys og varme samt ventilation var fremtrædende, hvilket også er en meget teknisk svær opgave," sigerkonsulent i TEKNIQ, Henrik Bossen.

Læs også: DM i Skills fremhæver vvs-talenterne

DM i Skills blev afholdt første gang i 2011 – som det første samlede Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser. Til arrangementet stiller flere hundrede lærlinge op – både i konkurrencediscipliner og rene demonstrationsdiscipliner fordelt på 37 faggrupper.

-KH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

08.07.2024TOTO

Sponseret

Enestående certifikat for hygiejne

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle