Dansk Byggeri: Skolernes dårlige indeklima kalder på kommunal prioritering

Selvom der fra tid til anden renoveres på landets folkeskoler, er indeklimaet stadig et markant problem, der går ud over elevernes koncentration og indlæring. Og det er noget, kommunerne bør forholde sig til, mener Dansk Byggeri.

Vil man sikre et ansvarligt indeklima og en bedre indlæring hos eleverne, bør man installere bedre og velfungerende ventilationssystemer, vurderer Realdania. Arkivfoto..

Lange skoledage i bygninger, der ikke er egnet til lange ophold på grund af dårligt indeklima, er et problem, som kommunerne er nødt til at forholde sig til, mener foreningen for bygge-, industri- og anlægsvirksomheder, Dansk Byggeri.

Således viser en ny undersøgelse fra den almennyttige erhvervsdrivende forening Realdania, at indeklimaet i de danske folkeskoler er et udtalt problem, der i sidste ende går ud over elevernes koncentration og indlæring:

”Vi har fået en undersøgelse på bordet, som dokumenterer, at der i 91 procent af klasseværelserne i løbet af dagen er CO2-koncentrationer, som klart overstiger de tilladte grænseværdier, som myndighederne anbefaler. Det er et stort problem, og det bør vi naturligvis reagere på”, siger Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri.

Læs også: Det er tid til et opgør med dårligt indeklima

Flere hundrede skoler bør renoveres
Hos Dansk Byggeri anslår man, at flere hundrede skoler og flere tusind klasseværelser bør renoveres, så man kan sikre et forsvarligt indeklima og dermed en bedre indlæring hos eleverne.

Ifølge Realdanias opgørelser vil man kunne løse en stor del af problemet ved at installere bedre og velfungerende ventilationssystemer:

”Men da mange af folkeskolerne er over 40 år gamle, skal kommunerne regne med betydelige omkostninger. Dansk Byggeri vurderer, at det vil koste i omegnen af to milliarder kroner at sikre et sundt indeklima til alle. Til gengæld er de penge givet godt ud, fordi det vil kunne ses direkte i elevernes trivsel og evne til at lære”, siger Michael H. Nielsen.

Derfor anbefaler man hos Dansk Byggeri, at de danske kommuner laver et kvalitetstjek og en handlingsplan for den enkelte skole, hvor man tager højde for, at måden at drive skole på har ændret sig, siden de blev bygget.

- EL

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

07.06.2024Installator.dk

JV Ventilation skaber digital arbejdsplads

05.06.2024Genvex

Sponseret

Find dit nye filter på vores webshop

05.06.2024Installator.dk

Lindab opkøber danske Venti

30.05.2024Genvex

Sponseret

"Det er jo helt vildt fedt, at det gør en så stor forskel"

30.05.2024Installator.dk

Sensor-projekt skal vise vejen til bedre ventilation i institutioner og skoler

28.05.2024Geovent

Sponseret

Geovent præsenterer specialdesignede produkter på Intertool Welding Fair

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle