Danske kommuner går glip af besparelser på 600 mio. kroner

Skifter alle landets kommuner den gamle gadebelysning ud med den nyeste LED-teknologi, vil man kunne hente mellem 300 og 600 millioner kroner i besparelser, lyder vurderingen fra ekspert.

Danske kommuner misser millionbesparelser ved ikke at omstille udebelysning til LED-armaturer. Det konstaterer Lars Kjær fra Teamtronic, der her ses i virksomhedens lyslaboratorium. Foto: Teamtronic..

Mange kommuner har endnu ikke skiftet gadebelysningen til den nyeste teknologi. Og det betaler danskerne en høj pris for. Der kan nemlig spares et trecifret millionbeløb.

Det svarer til en besparelse på mellem 50 og 75 procent i elforbruget, hvilket bør være en god grund til, at danske kommuner følger med den teknologiske udvikling og i stedet anvender LED-belysning. Sådan lyder vurderingen fra LED-rådgiver og administrerende direktør Lars Kjær fra virksomheden Teamtronic, der udvikler belysning til danske virksomheder og kommuner.

Læs også: Kommune forventer at spare 70 procent i gadebelysning

”Omkring 650.000 armaturer mangler stadig at blive udskiftet. Både elforbrug, udgifter til etablering og vedligeholdelse og ikke mindst prisen for selve armaturet er de seneste år faldet massivt. Ifølge vores beregninger er der mulighed for besparelser på mellem 300 og 600 millioner ved at omstille til LED-teknologi,” forklarer han. 

Og det er ikke blot spild af skattekroner. Foruden en besparelse er der, ifølge Lars Kjær, også bedre belysning at hente ved at udskifte armaturerne med LED-teknologi. Alligevel har landets kommuner indtil nu kun udskiftet cirka en tredjedel af gadebelysningen.

Dansk design langs landevejen
Da LED-teknologien først kom på markedet, blev den kritiseret for at være for dyr og kvaliteten af lyset for dårlig. Ifølge Lars Kjær er det ikke længere tilfældet.

”LED-teknologien var i begyndelsen dyrere end standard belysning, men sådan er det ikke længere. Hele branchen er blevet bedre, så LED-modulerne er i dag både billigere og bedre,” vurderer Lars Kjær.

Læs også: Rapport: Levetiden på LED vokser ikke ind i himlen

Samlet set er LED-armaturerne faldet med omkring 75 procent de seneste fem år. Og nu har Teamtronic lanceret udelysarmaturet med navnet ModelD i samarbejde med Philips, der, ifølge Lars Kjær, har en række fordele for landets kommuner.

”Det er enormt vigtigt for de danske kommuner at kunne vælge et armatur i et flot dansk design, der passer ind i det øvrige bybillede og landskab uden at skille sig for meget ud. Med ModelD kombinerer vi dansk design med stordriftsfordele fra en anerkendt producent," siger han.
 

- EST 

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle