Danskere uvidende om energibesparende installationer

Danskerne har stor viden om energivinduer og isolering, men ved for lidt om, hvordan udskiftning af boligens installationer kan skabe energibesparelser. Det konkluderer ny undersøgelse. På den baggrund pointerer flere branchefolk, at installatørerne skal kommunikere bedre om energirenoveringer.

Klik for at forstørre.

De danske husejere har et langt større kendskab til de energirenoveringer, som tømreren udfører, end dem installatørerne kan hjælpe med. Det viser en ny, repræsentativ undersøgelse om danskernes viden om energirenoveringer, som DI Handel står bag.

I den svarer 72 procent, at de har et meget godt eller godt kendskab til energivinduer, mens 70 procent mener at have et godt eller meget godt kendskab til isolering af ydervægge. (Se figur) Anderledes få føler, at de har viden om eksempelvis varmepumper eller biokedler. Her er det kun henholdsvis 36 procent og 10 procent, der føler, at de har et godt eller meget godt kendskab.

Danskerne har også et lavt kendskab til andre af de energibesparende teknologier, som hører under installatørernes arbejdsområde. Kun 19 procent føler, at de har et godt eller meget godt kendskab til intelligente systemer til styring af energiforbrug, og når det gælder ventilationsanlæg med varmegenvinding er tallet 36 procent.

Kommunikationen skal forbedres
Chefkonsulent i Tekniq Søren Rise pointerer på baggrund af analysen, at installatørerne skal blive bedre til at fortælle kunderne, hvilke kompetencer de rent faktisk har på energirenoveringsområdet.

”Den her analyse viser, at noget informationsarbejde skal gøres bedre end i dag. Tekniq er meget opmærksom på udfordringen, og derfor har vi de seneste år arbejdet med at klæde installatørerne på til at sælge energirenoveringer – blandt andet gennem deres salgsmateriale,” siger Søren Rise til Erhvervsmagasinet Installatør.

Jeg plejer humoristisk at sige om elbranchen, at vi kan alt, når bare kunden vil ulejlige sig med at ringe til os.

Mick Clausen, direktør, TS-Gruppen

Meldingen er den samme fra Mick Clausen, der er direktør for TS-Gruppen, som er et frivilligt kædesamarbejde for en række danske elinstallatører.

”Jeg plejer humoristisk at sige om elbranchen, at vi kan alt, når bare kunden vil ulejlige sig med at ringe til os. Vi er absolut ikke gode til at fortælle, hvor bredt branchen egentlig spænder på energirenoveringsområdet i dag. Derfor arbejder TS-Gruppen intenst med at gøre medlemmerne bedre til at kommunikere til kunderne. Det sker blandt andet gennem temaaftner og fælles kampagnemateriale,” fortæller Mick Clausen.

Politisk hjælp nødvendig
I Tekniq mener man dog ikke, at det alene er installatørernes ansvar at løfte danskernes viden om fordelene ved forskellige former for energirenovering. Offentlig hjælp er nødvendigt, hvis den opgave skal løses, mener Søren Rise.

”Offentlige kampagner kombineret med tilskud har vist sig at være en ret effektiv metode, hvis man vil have danskerne til at se fordelene ved eksempelvis at skifte opvarmningsform,” siger Søren Rise og nævner oliefyrspuljen som et eksempel på et tilskud, der virkelig flyttede noget på kort tid.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde