Det bæredygtige badeværelse handler meget om laaanngg levetid

En ny forbrugerundersøgelse peger på, at danskerne prioriterer kvalitet og klassiske løsninger, når vi renoverer badeværelset – og kun 11 procent vægter bæredygtighed. Ekspert fremhæver dog, at bæredygtighed på badeværelset netop i høj grad handler om det holdbare og blivende.

A & B Analyse har foretaget en forbrugerundersøgelse for den danske designvirksomhed Unidrain. Den viser, at 71 procent af de mere end tusinde adspurgte svarer, at skulle de renovere deres badeværelse i morgen, ville det være med fokus på det praktiske og klassiske. Arkivfoto..

Aldrig før har danskerne brugt så mange penge på at renovere deres boliger som de seneste par år. Men hvordan prioriterer vi egentlig vores penge på renoveringen af boligens ofte dyreste rum?
A & B Analyse har foretaget en omfattende forbrugerundersøgelse for den danske designvirksomhed Unidrain. Den viser, at 71 procent af de mere end tusinde adspurgte svarer, at skulle de renovere deres badeværelse i morgen, ville det være med fokus på det praktiske og klassiske. Kun 16 procent lader sig inspirere til et wellness-område.

”Tallene stemmer overens med vores egne salgsstatistikker. For selvom vi ser en stigning i salget af kundetilpassede løsninger, farver og gyldne metaller såsom kobber, så er det stadigvæk børstet og poleret stål – altså det klassiske, som kunderne tyer til i købssituationen”, fortæller arkitektrådgiver ved Unidrain, Dennis Bagge.

Knap så overraskende viser undersøgelsen dog også, at de yngre mellem 18 og 34 år er mere modige end de ældre aldersgrupper.

Klassisk og kompromisløs følges ad
Kvalitet spiller også en stor rolle for mere end 65 procent. Det billede genkender de hos Shape House, der er en af Unidrains største forhandlere:

”Kunderne i dag vil gerne betale for kvalitet. Badeværelset er et dyrt rum – altså en langtidsinvestering – og ikke et rum, man lige laver om, hvis man fortryder. Du skifter jo ikke lige fliser, armaturer eller afløb, og derfor vælger langt de fleste danskere det sikre. Vi er blevet modigere, og særligt de yngre tør lidt mere, og er i øvrigt bedre forberedte”, fortæller indretningschef Christina Oustrup Rosendahl.

Fakta om undersøgelsen

1055 danske boligejere har deltaget i undersøgelsen. Gennemsnitsindkomsten ligger på mellem 300.000-800.000 kr. Hver 4. adspurgte planlægger at renovere deres badeværelse indenfor de næste fem år.

Unidrain producerer og sælger designerafløb, og produkterne er dansk design, når det er bedst; funktionelt, klassisk, kompromisløst, elegant og eksklusivt – og dermed også indbegrebet af langtidsholdbart.

Hele 60 procent ville købe et linjeafløb til badeværelset fremfor klassiske kvadratiske afløb.

Bæredygtige tendenser
I alle grene af byggeriet og resten af vores samfund fylder beslutninger om bæredygtige og klimavenlige løsninger uundgåeligt mere og mere. Det har også indflydelse på badeværelsesrenoveringen. Dog peger undersøgelsen på, at blot 11 procent af de adspurgte er villige til at investere i bæredygtige løsninger i dette rum.

Men spørger man arkitektrådgiver Dennis Bagge, bør man forholde sig kritisk til netop disse tal. Han mener nemlig, at begrebet bæredygtighed er ganske ukonkret for mange forbrugere – hvad betyder det egentlig? Han uddyber:

”Jeg tror, mange helt enkelt forbinder det med dyrere løsninger og produkter, men bæredygtighed er mere komplekst, og det skal vi alle lære at forstå og navigere i. Den miljømæssige del af bæredygtigheden handler i høj grad om at prioritere håndværksmæssig kvalitet og om at bygge ordentligt fra starten. Bæredygtighed handler derfor også om det holdbare og blivende. De fleste renoverer jo netop deres badeværelser med det langtidsholdbare og blivende for øje, og det hører med til fortællingen om bæredygtighed”.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

06.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Nedsæt bygningens energiforbrug, når du vælger ventiler

05.06.2024Installator.dk

Wavin har vundet største offentlige udbud af fjernvarmeløsninger

04.06.2024Geberit A/S

Sponseret

Geberit fejrer jubilæum med morgenbrød i alle grossistbutikker

04.06.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANT TILBYDER ET BEDRE INDEKLIMA

04.06.2024TOTO

Sponseret

Hvilken vaskedyse er altid helt ren?

30.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth EPD'er - miljøvaredeklarationer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning