Det bæredygtige badeværelse handler meget om laaanngg levetid

En ny forbrugerundersøgelse peger på, at danskerne prioriterer kvalitet og klassiske løsninger, når vi renoverer badeværelset – og kun 11 procent vægter bæredygtighed. Ekspert fremhæver dog, at bæredygtighed på badeværelset netop i høj grad handler om det holdbare og blivende.

A & B Analyse har foretaget en forbrugerundersøgelse for den danske designvirksomhed Unidrain. Den viser, at 71 procent af de mere end tusinde adspurgte svarer, at skulle de renovere deres badeværelse i morgen, ville det være med fokus på det praktiske og klassiske. Arkivfoto..

Aldrig før har danskerne brugt så mange penge på at renovere deres boliger som de seneste par år. Men hvordan prioriterer vi egentlig vores penge på renoveringen af boligens ofte dyreste rum?
A & B Analyse har foretaget en omfattende forbrugerundersøgelse for den danske designvirksomhed Unidrain. Den viser, at 71 procent af de mere end tusinde adspurgte svarer, at skulle de renovere deres badeværelse i morgen, ville det være med fokus på det praktiske og klassiske. Kun 16 procent lader sig inspirere til et wellness-område.

”Tallene stemmer overens med vores egne salgsstatistikker. For selvom vi ser en stigning i salget af kundetilpassede løsninger, farver og gyldne metaller såsom kobber, så er det stadigvæk børstet og poleret stål – altså det klassiske, som kunderne tyer til i købssituationen”, fortæller arkitektrådgiver ved Unidrain, Dennis Bagge.

Knap så overraskende viser undersøgelsen dog også, at de yngre mellem 18 og 34 år er mere modige end de ældre aldersgrupper.

Klassisk og kompromisløs følges ad
Kvalitet spiller også en stor rolle for mere end 65 procent. Det billede genkender de hos Shape House, der er en af Unidrains største forhandlere:

”Kunderne i dag vil gerne betale for kvalitet. Badeværelset er et dyrt rum – altså en langtidsinvestering – og ikke et rum, man lige laver om, hvis man fortryder. Du skifter jo ikke lige fliser, armaturer eller afløb, og derfor vælger langt de fleste danskere det sikre. Vi er blevet modigere, og særligt de yngre tør lidt mere, og er i øvrigt bedre forberedte”, fortæller indretningschef Christina Oustrup Rosendahl.

Fakta om undersøgelsen

1055 danske boligejere har deltaget i undersøgelsen. Gennemsnitsindkomsten ligger på mellem 300.000-800.000 kr. Hver 4. adspurgte planlægger at renovere deres badeværelse indenfor de næste fem år.

Unidrain producerer og sælger designerafløb, og produkterne er dansk design, når det er bedst; funktionelt, klassisk, kompromisløst, elegant og eksklusivt – og dermed også indbegrebet af langtidsholdbart.

Hele 60 procent ville købe et linjeafløb til badeværelset fremfor klassiske kvadratiske afløb.

Bæredygtige tendenser
I alle grene af byggeriet og resten af vores samfund fylder beslutninger om bæredygtige og klimavenlige løsninger uundgåeligt mere og mere. Det har også indflydelse på badeværelsesrenoveringen. Dog peger undersøgelsen på, at blot 11 procent af de adspurgte er villige til at investere i bæredygtige løsninger i dette rum.

Men spørger man arkitektrådgiver Dennis Bagge, bør man forholde sig kritisk til netop disse tal. Han mener nemlig, at begrebet bæredygtighed er ganske ukonkret for mange forbrugere – hvad betyder det egentlig? Han uddyber:

”Jeg tror, mange helt enkelt forbinder det med dyrere løsninger og produkter, men bæredygtighed er mere komplekst, og det skal vi alle lære at forstå og navigere i. Den miljømæssige del af bæredygtigheden handler i høj grad om at prioritere håndværksmæssig kvalitet og om at bygge ordentligt fra starten. Bæredygtighed handler derfor også om det holdbare og blivende. De fleste renoverer jo netop deres badeværelser med det langtidsholdbare og blivende for øje, og det hører med til fortællingen om bæredygtighed”.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

27.05.2024Installator.dk

Følsgaard og Panduit kan fejre et 60 år langt partnerskab

27.05.2024Installator.dk

Deadline nærmer sig: Nu er det sidste udkald for digitalisering af bogføringen

16.05.2024wedi GmbH

Sponseret

WEDI BIDRAGER TIL AT BEVARE 200 ÅR GAMMEL EJENDOM

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for stærkstrømsanlæg hos Banedanmark

Vil du føre tilsyn med stærkstrømsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

15.06.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Servicetekniker til varmetekniske løsninger i Nordsjælland

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
Indregulering af vand- og varmeanlæg

Få metoderne til design af varme-, køle- og brugsvandsanlæg, så de opfylder BR18’s krav til indregulering og funktionsafprøvninger

Dato

06.06.2024

Tid

08:30

Sted

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus: Elsikkerhed

På dette kursus får du mulighed for at lære om, hvordan Elsikkerhedsloven, relevante bekendtgørelser og standarder er indbyrdes forbundne.

Dato

10.06.2024

Sted

København, Nordhavn