Det grå guld er i høj kurs i installationsbranchen

Landets el- og VVS-virksomheder ansætter hyppigere medarbejdere på over 50 og 60 år end resten af erhvervslivet. Det viser, ifølge Tekniq Arbejdsgiverne, både, at seniorerne er attraktive for arbejdsgiverne, og at der er ikke udbredt nedslidning inden for alle håndværksfag.

Seniormedarbejderne i el- og VVS-branchen er eftertragtede, viser en undersøgelse..

Seniormedarbejdere er populære i de danske el- og VVS-installationsvirksomheder. Det understreges af nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening, som viser, at virksomhederne indenfor netop disse brancher er mere tilbøjelige til at ansætte medarbejdere, hvor ansøgeren er 50 år og op, end det er tilfældet for resten af erhvervslivet.

For eksempel var hver femte medarbejder over 60 år i el- og VVS-virksomhederne ny i jobbet i 2019, mens det kun gjaldt hver sjette på arbejdsmarkedet som helhed.

Ifølge Tekniq Arbejdsgiverne viser det, at regeringens Seniortænketank, der afrapporterede sidste år, havde fat i det rigtige, da de skrev at ’i dag, hvor en 50-årig har mere end 15 år tilbage på arbejdsmarkedet frem til folkepensionsalderen, er det næppe meningsfuldt at kalde personer under 60 år for seniorer’.

”I el- og installationsvirksomhederne kan der være flere forklaringer på tallene. Men der er ingen tvivl om, at seniorer har noget erfaring og knowhow, som installationsvirksomhederne virkelig har brug for”, siger Lone Alstrup, arbejdsmiljøkonsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.300 virksomheder indenfor el, VVS og metal, og uddyber:

Læs også: Installationsbranchen oplever den højeste ledighed siden 2012

”Tallene viser også, at de ældre medarbejdere tydeligvis har lyst til at blive i fagene længe, samtidig med at det naturligvis hjælper, at der generelt har været fremgang i installationsbranchen i en årrække op til coronakrisen”.

Tilbagetrækning bør være individuel
Hun mener desuden, at tallene afspejler den teknologiske udvikling, installationsfagene har gennemgået de senere år. En udvikling, der har reduceret den fysiske nedslidning af medarbejderne – f.eks. er antallet af tunge løft reduceret markant.

”Det viser i hvert fald, at den gamle fordom om, at man generelt blev fysisk nedslidt af at være håndværker, langtfra er virkeligheden i dag. Når man bruger de tilgængelige hjælpemidler og følger instruktionerne, er det altså både sundt og sikkert at gå på arbejde”, siger Lone Alstrup og fortsætter:

”Selvfølgelig skal mulighederne være til stede for dem, der har behov for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Men når vi som her ser en håndværksbranche, hvor det grå guld er så eftertragtet, og tilsyneladende også stadig har stor lyst til at være en aktiv del af branchen, så bør det give stof til eftertanke, når det gælder de politiske overvejelser om at åbne bredt op for muligheden for tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet”.

- HCL

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

15.05.2024Installator.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

14.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE BILLEDERNE] Første dag på El & Teknik’24 var rekord-dag! Hvad blev der talt om?

14.05.2024Installator.dk

El & Teknik ´24 skudt i gang

14.05.2024Installator.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

14.05.2024Installator.dk

Energisektoren er stor aftager af nyuddannede

13.05.2024Installator.dk

Søg dit næste job på under to minutter

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde