DF og S: Energiforbrug i bygninger skal nedsættes

Regeringen bør i den nærtforestående energiaftale prioritere renovering af gammeldags opvarmningskilder i bygninger. Sådan lyder det fra både DF og S.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet håber, at regeringen medtager bygningers energiforbrug i den kommende energipolitiske aftale. Og dermed skruer op for ambitionerne på dette område. Arkivfoto..

En kommende energiaftale skal fokusere på at reducere energiforbruget i alle bygninger. Det mener både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti forud for regeringsudspillet, skriver licitationen.dk.

Skal det lykkes at nedsætte energiforbruget, kræver det en energirenovering af mange af de eksisterende bygninger, der har forældede, dyre og energispildende varmekilder. Og derfor håber partierne, at bygningers energiforbrug bliver vægtet ligeså højt som industriens.

”Vores indstilling er, at man skal sikre en grøn omstilling, der er så billig som muligt. Det kan man ikke gøre uden, at man også har bygninger med. Derfor håber vi, at vi kan lande en aftale, der er ambitiøs på bygningsområdet”, siger Socialdemokratiets klima- og energiordfører Jens Joel til licitationen.dk.

Læs også: Ny organisation vil ændre dansk energipolitik

Også Dansk Folkeparti frygter, at regeringen i energiaftalen vil overse det store potentiale, der ligger i at give gamle bygninger et løft.

”Det vigtige for os er at give incitament til, at folk, der har gammeldags opvarmningskilder i boligen, kan få skiftet dem ud. Der foreslår vi, at man stiller nogle lånemuligheder”, siger Mikkel Dencker, Dansk Folkepartis energi- forsynings- og klimaordfører.

Uenighed om vejen til et lavere energiforbrug
Hos Dansk Byggeri ser man gerne, at der i aftalen bliver sat nogle konkrete målsætninger for præcis, hvor meget energiforbruget i eksisterende bygninger skal sænkes med.

Læs også: Dansk energipolitik nedprioriterer solenergi med ny særpulje

Men selvom Mikkel Dencker ønsker en nedsættelse i energiforbruget, så tror han ikke, at konkrete krav til virksomheder og bygningsejere er vejen frem.

”Jeg er skeptisk overfor det, fordi man risikerer at påføre sig selv store udgifter for at komme i mål”, siger han til licitationen.dk.

Seneste energiaftale blev indgået af den daværende SRSF-regering i 2012 og otte år frem med støtte fra Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

- EST
 

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle