Digitalisering giver millionoverskud hos Nordelektro

Den nordjyske teknikvirksomhed høster de første frugter af digitale investeringer og lander det bedste årsresultat i seks år. Det skaber behov for flere medarbejdere.

Hos Nordelektro er al opgavestyring blevet digital. Montørerne er nu udstyret med tablets og har dermed alle vigtige informationer ved hånden, når de er ude hos kunderne. Det gør opgaveløsningen mere effektiv. PR-foto. .

For Nordelektros voksende stab af montører er en tablet ikke længere kun til underholdning hjemme i sofaen. Som led i en investering i Microsoft Dynamics 365 Field Service som ny it-platform er tabletten nemlig blevet introduceret som arbejdsredskab. Montørerne har dermed alle vigtige informationer ved hånden, når de er ude for at servicere de tekniske installationer hos en bred kundekreds, der tæller alt fra boligforeninger til industrivirksomheder.

”Al opgavestyring er blevet digital. Det gør, at vi har langt bedre styr på, hvad der foregår, og skal foregå, ude hos kunden. Vi har overblik over data og historik, og det gør os mere effektive”, siger adm. direktør Hans Peter Andersen.

Selv om der i årets løb er brugt betydelige ressourcer på at implementere field service-systemet, kan Nordelektro-direktøren glæde sig over, at investeringen allerede smitter positivt af på regnskabstallene, hvor indtjeningen vokser markant hurtigere end omsætningen. Det netop offentliggjorte 2018/19-regnskab viser en forbedring af driftsresultatet fra 0,2 til 1,8 mio. kroner, mens resultatet før skat er vokset fra 0,1 til 1,7 mio. kroner. Omsætningen er i samme periode steget med 8 procent.

Femårsplan for teknisk facility management
For Hans Peter Andersen er målet, at hans virksomhed i løbet af de kommende år bliver 100 procent digital. Det gælder internt såvel som ude hos kunderne, hvor Nordelektro i 2020 udbygger sit digitale setup med en kundeportal, der giver kunderne adgang til en række driftsoplysninger om deres maskiner og tekniske udstyr.

Med den nye digitale platform som afsæt satser Nordelektro målrettet på teknisk facility management. Og det handler hverken om rengøring eller kantinedrift, men om service af teknisk komplicerede installationer. Ud fra devisen ”én løsning, én tekniker” har Nordelektro udviklet konceptet Multiservice, der tilbyder kunden at samle drift og vedligehold af samtlige tekniske installationer hos Nordelektro. Multiservice er i løbet af få år udviklet fra ingenting til over 50 kunder.

”Rent driftsmæssigt er Multiservice-konceptet meget komplekst at håndtere, fordi vi arbejder individuelt med kunderne og inddrager medarbejdere på kryds og tværs af fagområder. Den udfordring løser vi med vores nye digitale platform, som gør os i stand at håndtere et stigende antal kunder og endnu mere komplekse anlæg. Vi kommer i stigende grad til at arbejde struktureret med data som led i det forebyggende arbejde ude hos kunderne”, siger Hans Peter Andersen.

Ekspansion og nye arbejdspladser i sigte
I Nordelektro er forventningen til det nye regnskabsår en fortsat stigende omsætning og indtjening. Det er dels afledte effekter af it-investeringerne, dels tilgangen af nye servicekunder, der nærer optimismen i det nordjyske. Og med udsigten til fortsat travlhed er hensigten i 2019/20 at føje yderligere otte-ti mand til lønningslisten, som i dag tæller 45 medarbejdere.

Nordelektro arbejder desuden på at udvide med en afdeling i Østjylland for at understøtte en øget kundetilgang i og omkring Randers og Aarhus.

- JKK

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

20.06.2024Geovent

Sponseret

Besøg fra vores tætte samarbejdspartner ITEK: Fokus på NATO og forsvarsprojekter

20.06.2024Installator.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

20.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne: God dag for famlieejede virksomheder

20.06.2024Installator.dk

Bravida henter erfaren profil til regional direktør-stilling

19.06.2024Installator.dk

Vest-El A/S bliver en del af InstallatørGruppen

18.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Den heldige vinder af el-løbehjulet blev…

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle