DK EL leverer styretavler med Rittal strømfordeling til udvidelse af Mozzarella produktionen hos Branderup Mejeri

DK EL er en EL & Automatik virksomhed, som beskæftiger over 100 mand. DK EL er beliggende på flere lokationer i Danmark, og er således landsdækkende. DK EL er en af landets førende virksomheder indenfor el- og automationsarbejde, deres kerneområde er inden for fødevare- og industrivirksomheder.

Introduktion til Power Engineering

Tilbage i august 2020 var Rittal på besøg hos DK EL, for at præsentere dem for vores software - Power Engineering. Softwaren kan hjælpe med at dimensionere strømskinner og komponenter til styretavler samt forsynings- og fordelingstavler. Ydermere fungerer softwaren også som et hjælpeværktøj i forhold til hele layoutet, idet det er muligt, at indsætte strømskinner og de valgte komponenter i den valgte styretavle. Power Engineering har også mulighed for at generere en montagevejledning, så montøren ved, hvad der skal monteres på montagepladen, og hvor det skal monteres henne.

Power Engineering genererer også noget meget vigtig dokumentation, i form af design- og rutineverifikation iht. IEC61439-1 og 2. Ud fra det dimensionerede system med valg af kobberskinner og komponenter, kan Power Engineering også udregne det samlede effekttab, dernæst er det blot at påbegynde sin varmetabsberegning i Rittals software – RiTherm. Med RiTherm er det muligt at lave en varmetabsberegning af styreskabe. Er den maksimale omgivelsestemperatur, den indvendige temperatur og effekttabet for de installerede komponenter kendt, er det hermed muligt at regne sig frem til, om der er behov for at sænke temperaturen i styreskabet.

Besøget var med henblik på at lette hele processen ift. dimensionering og layout af alle disse styretavler til Branderup Mejeri. Branderup Mejeri er pt. i gang med at udvide deres mozzarella produktion. Denne udvidelse vil mere end fordoble mozzarellaproduktionen. Med andre ord betyder det, at Branderup Mejeri nu vil kunne producere 91 millioner kilo mozzarella årligt. Udvidelsen betyder også en investering i en betydelig størrelse, knap 600 millioner.

Bearbejdede skabe øger effektiviteten og fleksibiliteten

I forbindelse med montage af frekvensomformere og strømskinner på montagepladen, samt udskæringer i låger til udgangsfilter og filterventilator, vil der normalt forekomme en masse timer til manuel opmåling og efterfølgende boring og udskæring af huller. Dette er dog langt fra tilfældet hos DK EL. De bruger i stedet deres bearbejdningscenter fra Rittal – Perforex BC 1007 HS. Et fuldautomatisk bearbejdningscenter, som borer, fræser og skærer gevind, hvilket sikrer dem en ensartethed og præcision med henblik på placering af komponenter, men også en effektiv produktion. Alle tavler er først blevet designet i EPLAN Pro Panel, hvorved filerne efterfølgende er blevet sendt direkte ud til maskinen. Du kan læse mere om DK EL’s bearbejdningscenter på dette link: https://www.rittal.com/dkdk/content/da/unternehmen/presse/pressemeldungen/pressemeldung_detail_60352.jsp.

Forbedret montagetid og fantastiske produkter

”Da vi startede med at montere de første tavler, brugte 2 mand godt og vel 3 dage på at færdiggøre dette. Dog så vi hurtigt en forbedring af montagetiden, og 2 mand kan nu montere en komplet tavle på godt og vel 1,5 dag. Så dette må siges at være en klar forbedring, da vi også lige skulle finde ud af, hvordan vi mest effektivt kunne montere komponenterne. Rittals skinnesystem er meget nemt at arbejde med, når man lige har fundet fidusen. Samspillet mellem Rittals forskellige produkter er fantastisk, og det er stærkt medvirkende til den forbedrede montagetid” siger Mikkel Greve, projektleder, DK EL.

Styr på dokumentationen

Når man driver så stort et projekt som dette til Branderup Mejeri er, er det vigtigt at have styr på al dokumentation. Dette er noget, som er i højsædet hos DK EL, da de for år tilbage indledte deres strategi om at automatisere deres produktion så meget som muligt, men også deres el-dokumentation. De har investeret i ECAD softwaren EPLAN, som er et fantastisk software, der giver stort set ubegrænsede muligheder. EPLAN giver også mulighed for at automatisere måden, hvorpå DK EL genererer deres dokumentation, hvilket medfører en stor besparelse på denne del. ”Førhen kunne det tage op til 16 timer at lave dokumentationen til en styretavle, som vi ser på billede 1, med EPLAN og Rittals Power Engineering er denne tid nu væsentlig forkortet, og vi har nu førsteklasses dokumentation på 8 timer. Denne tidsbesparelse er opnået ved optimering af makroer i EPLAN” siger Søren Frier, konstruktør, DK EL. Dokumentationen, der bliver genereret i Power Engineering, kan overføres direkte til EPLAN Electric P8, hvor man herfra kan færdiggøre sine el-diagrammer. Dette skaber en super synergi mellem de forskellige programmer, og gør det meget nemmere at arbejde videre med data, som allerede er genereret.

”Rittals Power Engineering er et super stærkt hjælpeværktøj. Når man først har lavet nogle forskellige projekter, finder man hurtigt ud af, hvor nemt det er at anvende. Dokumentationen der bliver genereret er fyldestgørende og meget nem at anvende i f.eks. RiTherm eller EPLAN Electric P8.

Der er et stort uforløst potentiale ved brugen af Power Engineering, og dette kan gøre hverdagen lettere for rigtig mange af vores kunder fremadrettet, siger Tim Ohlsen, Area Sales Manager - Sydjylland og Fyn, Rittal.

Mere fra...

03.01.2024Rittal A/S

Sponseret

Systemfordele i glat stål

28.11.2023Rittal A/S

Sponseret

Sikring af et gunstigt klima

08.06.2023Rittal A/S

Sponseret

Helt fantastisk! Rittal tildeles Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrik i Haiger.

27.10.2021Rittal A/S

Sponseret

Automatisk ledningsmaskine fra Rittal A/S skaber nyt forretningsområde for Tricon A/S

06.05.2021Rittal A/S

Sponseret

Invitation til seminar om klimatisering af indkapslinger

06.05.2021Rittal A/S

Sponseret

DK EL leverer styretavler med Rittal strømfordeling til udvidelse af Mozzarella produktionen hos Branderup Mejeri