Systemfordele i glat stål

Nogle gange skal selv styretavler have et funklende udseende – også selvom det i industrien sjældent handler om skønhed og altid om funktion. Din opgave er at beskytte følsomme styringer og koblinger selv under de mest ugunstige forhold. Det gælder allerede for standardversionerne af Rittals AX- og KX-serie med robust pulverlakering. Til miljøer med ekstra høj korrosionsrisiko tilbyder Rittal nu en række nye udgaver i rustfrit stål. Dette glatte materiale modstår i sig selv kemikalier, saltvand eller ekstremt høj luftfugtighed og udvider dermed Rittal-systemets alsidighed.

Foto: Rittal

Takket være introduktionen af rustfri stålskabe i AX- og KX-serien kan planlæggere og brugere nu også udnytte Rittals systemfordele til specielle applikationer, der nødvendiggør dette mere robuste materiale. Kompaktskabene er udstyret med et patenteret system af indprægede kabinetknaster. Sammen med skinnerne til indvendig udbygning danner de det veletablerede 25 mm gittersystem fra VX25-gulvskabet. Dermed er AX-kompaktskabene forberedt til alle typer af udbygning og eftermontering.

Systemkomponenter og -tilbehør kan monteres på skinner nemt, hurtigt og sikkert uden hultagning – fra dørkontakter eller lågefikseringer over kabelslanger og klemrækker til lamper. Takket være den fast definerede afstand mellem skinnerne kan også systemtilbehør som systemchassiser, kabelaflastningsskinner eller bæreskinner fra VX25-styretavlesystemet anvendes.

Med det nye design er også jording med automatisk potentialudligning blevet forenklet i forbindelse med AX og KX i rustfrit stål. På KX er sidedelene for eksempel blevet optimeret for tilslutning af beskyttelseslederen. For at kunne udnytte dybden på KX-klemkasserne endnu bedre, er det muligt at installere bæreskinnen direkte på bagpladen. Noget nyt i den rustfri KX-portefølje er endvidere E-Box småbokse med låge. I både AX- og KX-serien gør prægninger i bagpladen med praktisk kørning endvidere vægmonteringen hurtigere.

Velegnet til digital procesoptimering

Som systemskabe er de nye versioner i rustfrit stål nu også fuldt egnede til de digitalt optimerede processer inden for styrings- og tavlebygning, som er meget efterspurgt i disse tider med stadig mere komplekse anlæg og mangel på faglært personale. Hos Eplan er alle data tilgængelige, så de relevante komponenter kan konfigureres problemfrit efter den mekatroniske engineering. Anlæggenes digitale tvilling fra Eplan-projektet indeholder desuden alle de data, der er nødvendige for automatisk bearbejdning hos styrings- og tavlebyggeren, for eksempel til udskæringer med Perforex LC 3D-lasercentre. Den digitale diagramlomme ePocket gør derefter dataene tilgængelige under drift af anlæggene. Mulighed for enkel konfiguration af skab og tilbehør samt bestilling ved hjælp af Rittal-værktøjet RiPanel.

Mere fra...

03.01.2024Rittal A/S

Sponseret

Systemfordele i glat stål

28.11.2023Rittal A/S

Sponseret

Sikring af et gunstigt klima

08.06.2023Rittal A/S

Sponseret

Helt fantastisk! Rittal tildeles Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrik i Haiger.

27.10.2021Rittal A/S

Sponseret

Automatisk ledningsmaskine fra Rittal A/S skaber nyt forretningsområde for Tricon A/S

06.05.2021Rittal A/S

Sponseret

Invitation til seminar om klimatisering af indkapslinger

06.05.2021Rittal A/S

Sponseret

DK EL leverer styretavler med Rittal strømfordeling til udvidelse af Mozzarella produktionen hos Branderup Mejeri