Effektive emhætter hos produktionskøkkenet Djurs Mad
Med en årlig kapacitet på over 270.000 måltider har Djurs Mad I/S behov for effektiv udsugning af stegeos og damp.
Med en årlig kapacitet på over 270.000 måltider har Djurs Mad I/S behov for effektiv udsugning af stegeos og damp. Tæt samarbejde mellem rådgiver, entreprenør og Venti gav den rette unikke løsning med bl.a. en emhætte på 24 m2. Djurs Mad er et nyt centralt produktionskøkken i Auning, som producerer mad til hjemmebo- ende pensionister og plejecentre i Nord- og Syddjurs Kommune. Heidi Schmølz er daglig leder for de godt 30 ansatte.
Arbejds- og indeklima i top
Det er utroligt spændende at være med til at starte en ny arbejdsplads op fra bunden, siger køkkenleder Heidi Schmølz. Vi åbnede det nye køkken her i foråret, og der er mange forskellige opgaver at tage hånd om. Det er alt lige fra at være med til at præge den kultur, som skal være kendetegnende for vores køkken fremover til at skabe kontakt til borgerne samt ibrugtagning af hele køkkenet. Og vi er godt tilfredse med dag- ligdagen. Både arbejdsklima og indeklima er i top.
Mangeårigt samarbejde
Det var Søren Harde Larsen fra Harde Larsen rådgivende ingeniører A/S, som valgte at foreskrive Jeven emhætter fra Venti til projektet hos Djurs Mad. Jeg har samarbejdet med Venti i over 15 år og har rigtig gode erfaringer med både samarbejdet og Ventis produkter. Har vi tvivlsspørgsmål i planlægningsfasen vedrørende f.eks. de tekniske specifikationer eller den nærmere definering af opgaven, så er Venti hurtige og præcise til at besvare vores forespørgsler, siger Søren Harde Larsen.
God totaløkonomisk løsning
Jeven emhætterne fra Venti passer rigtig godt i et produktionskøkken til effektiv udsugning af stegeos og damp, siger Søren Harde Larsen. Samtidig har Venti et konkurrencedygtigt produkt. Så alt i alt er det en rigtig god løsning. Også når vi ser på indhold og pris under ét.
Jeven emhætter i fleksibel størrelse med patenteret filtersystem
Emhætten fra Jeven kan tilpasses ethvert behov for køkkenventilation. Samtidig er den meget rengøringsvenlig, siger salgschef Christian Rothmann fra Venti. Til Djurs Mad har vi leveret emhætter i flere størrelser. Den største, som er monteret over gryderne, er på 24 m2. Herudover har vi leveret emhætter til montering ved ovnene, opvasken og diæten.
Emhættens patenterede JCE cyklonfilter er uvildigt testet ved Teknologisk Institut i Finland. Det er af stor betydning for mange af de rådgivere Venti samarbejder med, da de ønsker dokumentation af effekten på mulige produkter.
Effektiv fedtudskilning
JCE filtersystemet er udviklet til fedtudskilning i produktionskøkkener. Filteret udskiller fedtpartikler ved hjælp af centrifugalkraft og leder den rensede luft igennem kanaler og ventilator til afkast i det fri.
En aftale er en aftale
Kongsvang Ventilation er hovedansvarlig for levering og montering af kanaler, rør og emhætter til Djurs Mad. Indehaver Claus Skov har været mange år i branchen, men er forholdsvis nystartet med sin virksomhed Kongsvang Ventilation. Gennem alle årene i branchen har han samarbejdet med Venti.
Jeg har et rigtig godt samarbejde med Venti. En aftale er en aftale, og vi har ofte en tæt og konstruktiv dialog om konkrete løsninger, siger Claus Skov. På opgaven til Djurs Mad har Venti været med på sidelinjen omkring projektering af emhætterne. Herunder har de lavet diverse beregninger vedr. luftmængder, udformning m.v. Byggeriet af produktionskøkkenet er forholdsvis kompliceret med meget teknik. Men alt er løst til ug gennem det tætte samarbejde mellem rådgiver, Venti og min virksomhed, siger Claus Skov.