Efterspørgslen efter berøringsfri vandhaner er stigende i både private og offentlige rum

De stigende megatrends omkring bæredygtighed og sundhed og sikkerhed, accelereret af COVID-19, sætter højere standarder for løsninger, der forbedrer vores levevilkår. De sætter højere standarder også for den måde, vi bruger og interagerer med vand, og den type vandhaner og sanitære fittings, vi vælger at bruge.

Berøringsfri armaturer er populære i både private hjem og på offentlige steder..

Ifølge en forbrugerundersøgelse*, forventer et klart flertal på næsten 85%** af befolkningen at møde en berøringsfri vandhane i de offentlige lokaler, de besøger. Dette stiller store krav til beslutningstagerne for at sikre, at folk har sikker og hygiejnisk adgang til vand i alle rum. Ifølge den samme forbrugerundersøgelse, ville næsten halvdelen* * af de adspurgte være interesseret i at have en berøringsfri vandhane i deres hjem.

Dette er en klar retning, som også Oras kan se i deres daglige forretning: automatiske og berøringsfri vandhaner er ved at blive en forudsætning på offentlige steder, og flere og flere mennesker får dem installeret i deres hjem. Salget af berøringsfri vandhaner og andre SMART produkter er steget bemærkelsesværdigt gennem den seneste tid.

“Der er klare grunde til denne retning: mennesker er mere bevidste og opmærksomme på de muligheder og løsninger, der kan gøre deres leve- og arbejdsmiljø sikrere, sundere og mere bæredygtigt. Berøringsfri vandhaner er et godt eksempel på en enkelt enhed, der kan forbedre hygiejnen bemærkelsesværdigt, og samtidig spare vand og energi,” siger Kasper Thomsen, Produktkategorichef for Public og Health & Care segmenterne hos Oras Group og fortsætter: "Installation af berøringsfri vandhaner for eksempel i en skole eller en børnehave er nok en af de bedste og mest enkle og konkrete måder at reducere spredningen af sygdomme."

For at reducere spredningen af bakterier er mange faciliteter i hele Europa faktisk gået over til at bruge intelligente vandhaner. Ved at fjerne behovet for at røre vandhanen, kan smart vandhaner reducere spredningen af bakterier. Berøringsfri vandhaner er også en effektiv løsning mod spredning af legionella: Ved hjælp af automatiske indstillinger, kan vandhanerne indstilles til at skylle med jævne mellemrum. Dette begrænser stagnerende vand i rørene og væksten af legionella bakterier. Ud over øget hygiejne, er mange offentlige og halvoffentlige steder som indkøbscentre og kontorer, på udkig efter enheder, der nemt kan styres og som er holdbare. Via den integrerede Bluetooth®-forbindelse er vedligeholdelsen af de berøringsfri vandhaner ekstremt let.

Oras Group har produceret berøringsfri vandhaner i over 35 år og er markedsleder inden for elektroniske løsninger. Den bruger sin egen unikke og patenterede PSD-teknologi, hvilket betyder, at sensoren er udstyret med to sensorøjne – en sender og en modtager, hvilket giver en langt mere præcis funktion af vandhanen – og gør det muligt for vandhanen at åbne og lukke vandstrømmen, når det er nødvendigt. “Denne teknologi sikrer en langt bedre pålidelighed og håndtering af refleksioner fra det omgivende miljø og overflader end en standard IR-sensor", siger Kasper Thomsen.

Der er stadig mange myter omkring berøringsfri vandhaner, for eksempel at de kun er til offentlige rum, eller at temperaturen ikke kan kontrolleres. Dette er dog ikke tilfældet: "Efterhånden som flere og flere mennesker har erfaring med smarte vandhaner, bliver de inspireret til at installere dem i deres hjem også. Der er en bred vifte af flotte designs, med temperaturgreb også, der er nemme at installere og perfekt til brug i hjemmet. Vi oplever at efterspørgslen til det private hjem vokser eksponentielt,” forklarer Kasper Thomsen og griner: "Og hvis vi spørger børnene, som trods alt er fremtiden, så ville de kun gå hen til automatisk vandhaner!”

Smart armaturer er en nem måde at forbedre vores leveomgivelser på..

Oras har også store planer for fremtiden: udvikling af SMART-produkter og -tjenester er kernen i virksomhedens strategi. Pilotprojekter er allerede i gang og virksomheden er snart klar til at lancere en ny generation af berøringsfri vandhaner og et helt nyt vandstyresystem, der vil bringe hygiejne og generel vedligeholdelse af vandhaner til et helt nyt niveau. Digitalisering og automatiserede løsninger vil i fremtiden hjælpe os med at bruge og interagere med vand mere sikkert, bekvemt og bæredygtigt.

*OG Forbrugerundersøgelse foretaget af Taloustutkimus i december 2020 i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Østrig og Belgien, december. Respondenterne i alt N=7023.

Mere fra...

18.09.2023Oras Armatur A/S

Sponseret

Oras Optima & Oras Optima Style

28.11.2022Oras Armatur A/S

Sponseret

Oras gør det nemmere at leve op til de nye lovpligtige miljøkrav

07.06.2022Oras Armatur A/S

Sponseret

Oras Stela forener design, funktionalitet og bæredygtighed

13.01.2022Oras Armatur A/S

Sponseret

Digital tjeneste vil administrere din vandhygiejne

08.10.2021Oras Armatur A/S

Sponseret

Efterspørgslen efter berøringsfri vandhaner er stigende i både private og offentlige rum

17.03.2021Oras Armatur A/S

Sponseret

Digital håndbruser: Når det bliver en oplevelse at spare vand og energi