Oras gør det nemmere at leve op til de nye lovpligtige miljøkrav

Når Bygningsreglementet pr. 1. januar 2023, indfører krav om dokumenteret miljøpåvirkning for al nybyggeri, står Oras klar til at hjælpe rådgiveren og bygherren med at leve op, til de nye lovpligtige miljøkrav ved at tilbyde EPD’er på sine produkter.

EPD’er et markedskrav, når et nybyggeri skal certificeres
EPD (Environmental Product Declaration) også kaldet miljøvaredeklaration på dansk, dokumenterer et byggemateriales miljøpåvirkning i hele dets livscyklus. EPD’ens styrke ligger i, at oplysningerne præsenteres på en standardiseret måde, som gør det muligt for byggebranchens rådgivende og udførende, at vurdere hvert enkelte byggemateriales miljøpåvirkning og vælge det mindst miljøbelastende materiale. Derved får EPD’er en vigtig funktion, når man fra nytåret stiller lovpligtige miljøkrav om dokumentation for hvert enkelt materiales indvirkning for miljøet. En EPD er bygget op omkring en Livscyklusvurdering – LCA (Life Cycle Assessment) og har den fordel, at produktets miljøegenskaber kortlægges i hele dens livsforløb.

Oras gør det lettere at vælge produkter med lav miljøpåvirkning
Oras tilbyder kategorispecifikke EPD’er, som gør det gennemsigtigt at vælge produkter med lav miljøpåvirkning. Det bliver således lettere at træffe oplyste, miljørigtige valg på baggrund af de forskellige data i EPD’erne. Hos Oras føler vi et stort ansvar for miljøet og bestræber os på at udnytte hver dråbe optimalt. Derfor fremstiller vi produkter med funktioner som ECO-knap, lavt flow, koldstart eller berøringsfri, der er designet til at reducere vandforbruget samt begrænse forbruget af varmt vand og dermed energi. Dette tilsikrer betydelige vand-og energibesparelser og kan være afgørende for at imødekomme de kommende miljøkrav. 

Du kan læse mere om Oras’ EPD’er på vores hjemmeside Oras EPD’er.

Udforsk vores store sortiment af vand- og energibesparende armaturer til grønt byggeri her: ECO Building (oras.com)

Mere fra...

18.09.2023Oras Armatur A/S

Sponseret

Oras Optima & Oras Optima Style

28.11.2022Oras Armatur A/S

Sponseret

Oras gør det nemmere at leve op til de nye lovpligtige miljøkrav

07.06.2022Oras Armatur A/S

Sponseret

Oras Stela forener design, funktionalitet og bæredygtighed

13.01.2022Oras Armatur A/S

Sponseret

Digital tjeneste vil administrere din vandhygiejne

08.10.2021Oras Armatur A/S

Sponseret

Efterspørgslen efter berøringsfri vandhaner er stigende i både private og offentlige rum

17.03.2021Oras Armatur A/S

Sponseret

Digital håndbruser: Når det bliver en oplevelse at spare vand og energi